ESA padidino finansavimą misijai į Merkurijų (Video)  (0)

Europos kosminė agentūra (ESA) patvirtino daug brangesnę misiją į Merkurijų negu planuota anksčiau, praneša BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projektas „BepiColombo“, buvo manoma, agentūrai kainuos apie 665 mln. eurų. Tačiau iššūkis pastatyti zondą, galintį atlaikyti deginantį karštį ir radiaciją, šią kainą padidino iki 970 mln. eurų.

Daugelis tyrėjų nuogąstavo, jog projektas „BepiColombo“ gali būti atšauktas, tačiau ESA mokslinių programų komitetas vis dėlto patvirtino didesnį biudžetą.

Jau dabar aišku, kad „BepiColombo“ bus viena iš sudėtingiausių Europos mokslinių misijų.

Ji yra suplanuota kaip bendras su japonais projektas. Du zondai, kurie turėtų startuoti 2014 m., kartu keliaus į Merkurijų ir atsiskirs, kai pasieks orbitą (planuojama, jog tai bus 2020 metais).

Už planetos tyrimui skirtą modulį MPO (Mercury Planetary Orbiter) atsakinga ESA, o už magnetinio lauko tyrimo modulį MMO (Mercury Magnetospheric Orbiter) – Japonijos erdvės tyrimo agentūra.

Šią planetą jau tyrinėja amerikiečių agentūros NASA zondas „Messenger“, tačiau teigiama, jog „BepiColombo“ paleidimo momentu turės didesnį geresnių mokslinių įrankių tyrimams. Jeigu neiškils nenumatytų kliučių, apie šią planuojamą jungtinę misiją mes dar rašysime ne kartą. O kol kas - ESA parengta misijos animacija:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)