Kokie organai yra sunkiausi žmogaus kūne? Atsakymas nustebins – tai tikrai ne smegenys  ()

Kuris iš kūno organų sveria daugiausiai? Atsakymas gali jus nustebinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Organas yra audinių grupė, kuri kartu atlieka tam tikrą užduotį organizme, pavyzdžiui, virškina maistines medžiagas arba gamina cheminius junginius, kurie leidžia smegenų ląstelėms bendrauti.

Nors mokslininkai laikosi skirtingų požiūrių į tai, kas tiksliai laikoma organu, dažniausiai minimas žmogaus kūno organų skaičius yra 78. Tai apima pagrindinius funkcinius vienetus, tokius kaip smegenys ir širdis, taip pat daug mažesnes kūno dalis, pvz. liežuvis.

Organai būna įvairių formų ir dydžių, kad atspindėtų daugybę svarbių jų atliekamų funkcijų. Bet kuris iš kūno organų sveria daugiausiai? Atsakymas į šį klausimą gali jus nustebinti.

Pateikiame 11 sunkiausių žmogaus kūno organų (nuo lengviausio iki sunkiausio).

Prostata, arba priešinė liauka

Prostata gamina šarminį skystį, kuris yra pagrindinis spermos komponentas, šis organas yra tik pas vyrus. Pati prostata yra maža, maždaug graikinio riešuto dydžio. Vidutiniškai prostata sveria apie 25 gramus, tačiau kartais jos svoris gali padidėti iki 80 gramų.

Skydliaukė

Šis organas, esantis kakle, atlieka svarbų vaidmenį reguliuojant kūno energijos naudojimą. Paprastai skydliaukė sveria ne daugiau kaip 30 gramų, tačiau moterims nėštumo ir menstruacijų metu ji šiek tiek padidėja ir atitinkamai tampa šiek tiek sunkesnė. Pasak mokslininkų, kai kurios ligos, susijusios su skydliauke, taip pat lemia jos padidėjimą.

Kasa

Šis organas yra virškinimo sistemos dalis, padeda pasisavinti maistines medžiagas iš suvirškinto maisto, taip pat reguliuoja cukraus kiekį kraujyje. Iš esmės suaugusiųjų kasos svoris yra nuo 60 iki 100 gramų, tačiau kai kuriems žmonėms jis gali siekti 180 gramų.

Blužnis

Blužnis yra šalia kasos ir yra svarbus žmogaus imuninės sistemos organas. Jis pašalina iš kraujotakos senus ir pažeistus raudonuosius kraujo kūnelius ir gamina antikūnus, padedančius kovoti su liga. Vidutiniškai suaugusiųjų blužnis sveria 150 gramų.

Inkstai

Dėl inkstų darbo iš organizmo pašalinamos įvairios kenksmingos medžiagos ir žmogaus gyvybės produktai. Vyrams šis gyvybiškai svarbus organas sveria nuo 125 iki 170 gramų, o moterų inkstai – nuo ​​115 iki 155 gramų.

Širdis

 

Širdis yra gyvybiškai svarbus organas, pumpuojantis kraują per visą kūną. Raumenys, verčiantys plakti širdį, sudaro didžiąją dalį širdies svorio. Pasak mokslininkų, suaugusio vyro širdis sveria maždaug 280–340 gramų, o suaugusios moters – 230–280 gramų.

Tęsinys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()