Saulės energija bus surinkta erdvėje ir išsiųsta į Žemę: kaip tai įmanoma (Video)  ()

Šio dešimtmečio viduryje jau bus paleisti specialūs kosminiai palydovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nikkei“ rašo, kad japonų mokslininkai rengia programą, skirtą atlikti saulės energijos surinkimo kosmose ir jos nukreipimo tiesiai į žemę, eksperimentą. Pastaraisiais metais kosminė saulės energija susilaukė naujo dėmesio, nes vis daugiau šalių siekia, kad anglies dvideginio emisija būtų nulinė.

Kioto universiteto mokslininkų grupė apie 2025 metus planuoja atlikti eksperimentą, siekdama išsiaiškinti, ar įmanoma ne tik moksliškai, bet ir efektyviai perduoti energiją iš kosmoso į žemę. Tam bus paleisti nedideli palydovai, siunčiantys saulės energiją į antžemines priėmimo stotis.

„Jei galėsime pademonstruoti savo technologiją kitoms šalis, tai taps įrankiu derantis su jomis dėl kosmoso plėtros“, – sakė Kioto universiteto profesorius Naoki Shinohara.

Jam vadovaujant, dar 2009 metais grupė specialistų dirižablio pagalba perdavė energiją iš 30 m aukščio į ant žemės esantį mobilųjį telefoną. Bendrovė taip pat tobulina pagrindines belaidžio maitinimo technologijas.

Kosminę saulės energijos gavimo idėją pasiūlė amerikiečių fizikai 1968 m. Koncepcija – į kosmosą paleisti saulės baterijas, kurios gamintų elektros energiją 36 000 km aukštyje. Po to saulės energija paverčiama mikrobangomis – ta pačia elektromagnetine spinduliuote, kuri naudojama mikrobangų krosnelėse – ir siunčiama į antžemines priėmimo stotis, kad jose bangos būtų vėl paverstos elektros energija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()