Rusijoje tikra audra dėl „Wagner“. Propaganda apsiputojo, kardinaliai keičia kryptį (Video)  ()

Rusijos propaganda „Wagner“ atžvilgiu demonstruoja stebuklingą „salto ore“. Po grupės maišto laidų vedėja Olga Skabejeva ir jos „ekspertai“ ėmė tikinti rusus, kad jie visada buvo prieš privačias karines bendroves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuotą medžiagą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Iki pastarųjų rezonansinių įvykių Kremliaus propaganda visais įmanomais būdais šlovino „Wagner“ ir jos vadeivą Jevgenijų Prigožiną kaip vienintelę Rusijos kariuomenę, galinčią kovoti ir žengti į priekį fronte. Tačiau grupei sukilus, Skabejeva ir jos „ekspertai“ kardinaliai pakeitė savo poziciją.

„Taikos metu jie plėšikauja, karo metu jie tikrai išduos“, - savo pokalbių laidos „60 minučių“ eteryje propagandistė charakterizavo privačią karinę kompaniją.

Kartu dalyvavęs Rusijos ginkluotųjų pajėgų „ekspertas“ pulkininkas Michailas Chodarenokas ėmė tvirtinti, kad jis neva „visada buvo paralelinių kariuomenių priešininkas“. Kodėl visą laiką apie tai tylėjo, jis nedetalizavo.

 

„Valstybės karinė organizacija turi būti išskirtinai vienvaldis vadovavimas ir išskirtinė centralizacija... Kitokios pavaldumo tvarkos nėra ir net ginkluotos kovos metu negali būti. Aš net nevadinčiau šio darinio privačia karine kompanija! Nes visame pasaulyje šis terminas turi kitokią reikšmę. Kokia tai privati karinė kompanija? (...) Ši organizacija turi būti nedelsiant išformuota ir likviduota kaip tokia“, - reikalavo Chodarenokas.

Kiti „ekspertai“ taip pat „praregėjo“ dėl to, kad privačios karinės kompanijos, pasirodo, yra neteisingos ir pavojingos.

 

„Aš, žinote, visada skeptiškai žiūrėjau į privačių karinių kompanijų buvimą... Kaip istorikas žiūriu į mūsų patirtį, kitų šalių patirtį... XVI a. pradžios Makjavelio žodžiai, žinote, kaip apie šiandien dieną, kad samdiniais negalima pasikliauti, kad jie kainuoja brangiau nei kariuomenės išlaikymas ir brangiau nei kova su priešu... Valstybė turi turėti ginkluotųjų pajėgų monopolį! Reikia elgtis įžūliai ir perimti vakarietiškus privačių karinių kompanijų modelius“, - kalbėjo propagandistai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(19)
(-10)

Komentarai ()