Prie Saulės pastebėtas dirbtinis objektas  (10)

Astronomai prie Saulės aptiko dirbtinį objektą, pranešė „Universe Today“. Sprendžiant iš šio dirbtinio Saulės palydovo orbitos ypatumų ir spektrinės analizės rezultatų, tai gali būti žmogaus rankų kūrinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad pirmą kartą indeksu 2010 KQ pažymėtą dangaus kūną astronomai aptiko gegužės 16 dieną. Jis buvo užfiksuotas vykdant „Catalina Sky Survey“ programą, kuria siekiama ieškoti šalia Žemės skriejančių asteroidų. Šio objekto apsisukimo aplink Saulę periodas – 1,04 metai.

Pasak „Universe Today“, dėl 2010 KQ orbitos formos ir jos pasvirimo kampo astronomai iš pradžių jį palaikė asteroidu, bet vėliau, atsižvelgus į labai taisyklingą orbitos formą, buvo padaryta prielaida, kad 2010 KQ gali būti dirbtinis objektas.

Mokslininkų manymu, veikiausiai tai gali būti 4-oji Sovietų Sąjungos raketos nešėjos „Proton“, iškėlusios į kosmosą tarpplanetinę stotį „Luna-23“, pakopa. Ši raketa buvo paleista 1974 m. spalio 28 d.

Tokią prielaidą sustiprino atlikta 2010 KQ spektrinė analizė – ji atskleidė, kad objektas padengtas titano dioksido dažų danga, kurią ilgą laiką veikė ultravioletinė spinduliuotė, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)