Dėl nežinomų priežasčių mergaitės bręsta vis anksčiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

seeya 2010-06-16 16:01
kuo anksčiau, tuo daugiau palikuonių. Prasmė tikrai yra - populiacija turi didėti. Manau, kad žmonės tiesiog evoliucionuoja ir tiek. Pažiūrėkit, pritaikėm aplinką sau, o dabar patys turim prie jos prisitaikyt.
Analog 2010-06-16 17:13
Tu vien hormonus valgai? Skanaus!
Seip 2010-06-16 17:17
OMG, ir kaip prie tokios isvados galima prieiti?? Truputis informacijos: Medikai įsitikinę, jog neplanuotas nėštumas kelia didesnę grėsmę paauglei nei vyresnio amžiaus moters sveikatai. Paauglei kyla žymiai didesnė tikimybė susirgti šlapimo takų infekcija, dažniau pasitaiko priešlaikinis placentos atsiskyrimas, pogimdyminis sepsis. Kita dažna problema — kliniškai siauras dubuo, nes paauglės dubuo gali būti dar nebaigęs augti. Taip pat būdingas priešlaikinis gimdymas ir vaisiaus augimo sulėtėjimas. Jei paauglė nutaria nėštumą nutraukti, tikimybė, jog daugiau taip ir nesusilauks vaikų, didelė. Be to, skaudus antspaudas liks jos psichikoje visam gyvenimui. Gamtoje palikuniu susilaukia tik isivyste individai. O tu cia svaigsti, jog 12 mete susilaukia palikuoniu ir cia viskas ok...evoliucija mat ....
Karvė 2010-06-16 19:53
Nelabai yra su tavimi ką diskutuoti, jei nesugebi suvokti, kad žmonės gali keistis ir evoliucionuoti. Individo branda yra santykinis dalykas, gal kažkada tai bus ir 12 metų. Tik nereikia to skaičiau pasigauti savo kedofilijai tenkinti... Matosi, kad visiškai neskaitei straipsnio. Metais ankstesnė lytinė branda reiškia ne tik didesnes krūtis, bet didesnį pasiruošimą susilaukti vaikų. Tai reiškia, kad paauglės kartelė nuleidžiama žemyn, lygiai taip pat ir moters. Jei tartume, kad saugu susilaukti vaikų buvo 20 (tik pvz) metų, tai dabar tai tapo 19. Ir nereikia iškart apie 12 metų mamas kalbėti, nes iki šiol 13 metų irgi nebuvo normalus motinystės amžius. Nereikėtų pamiršti, kad žmonės ir auga dabar greičiau ir daugiau, todėl tie dubens kaulai gali tapti tinkami gimdymui ankščiau. Visos gamtos tikslas yra pratęsti giminę ir daugintis. Žmogus šiuo atžvilgiu toks pat gyvūnas, todėl jei sąlygos tai leidžia, jis veisiasi. Evoliucija čia gali būti ir iš kitos pusės - Danijoje, kitose Skandinavijos šalyse ir Vakarų kultūroje gimstamumas smarkiai sumažėjęs. Periodas, kai moteris gali susilaukti vaikų yra ribotas - optimalus periodas - 10 metų, dar 10-15 rizikos. Galbūt gamta ilgina tą periodą, kad didėtų tikimybė rūšiai neišnykti. Kokios bebūtų priežastys, kad ir kiek čia samprotausime - nepasakysime, bet bent jau gal logiškai už populizmo ribos pažengsime. Moksliškas metodas yra padaryti eksperimentą su gyvūnais ir išsiaiškinti, ar šiuolaikinis maistas tam turi įtaką, ar telefonai, ar tai paprasčiausia evoliucija. Tačiau šiuo atveju greičiausiai dirbo pseudomokslininkai - padarė ribotą tyrimą, nustatė problemą, sugalvojo priežastis - žodžiu padarė populizmą ir tiek - bile pavardės ant straipsnio būtų ir susilauktų nemąstančių supermamų palaikymo.
enternald 2010-06-16 22:20
Dėl hormonų, daugiausia jų yra gyvulių menstruacinėse išskyruose, kurių niekas nevalgo (šlykštu), na beveik niekas: http://www.thought2go.com/thoughts/bigballs.htm . , bet kas tingi skaityti, pasakysiu, kad rezultatai lytinei funkcijai nekenkia, tik nepatogu, taip pat ir brendimo laikui poveikio nepastebėta.
Seip 2010-06-16 23:36
straipsni skaiciau ir pirmam poste pateikiau nuoroda. Patalpinsiu vel (specialiai tau 8) ) http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/10287358.stm P.S. 12 metu paemiau is lempos(visoke kedai manes nedomina) Ir vel pasikartosiu, jokia cia ne evoliucija o mutacija del maisto o ne del DNA replikacijos klaidos. Teisog per mazas laiko tarpas.
Padarass 2010-06-19 19:40
Ai, kuo daugiau papuku aplinkui, tuo gražiau.