Skamba visa Suomija, kas nutiko prie Rusijos ambasados. „Pro vartus iššoko keikdamasis diplomatas...“ (Foto)  (1)

Rusijos diplomatinės atstovybės darbuotojas kaltinamas aktyvisto užpuolimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijoje Rusijos diplomatinės atstovybės darbuotojas buvo apkaltintas aktyvisto užpuolimu prie Rusijos generalinio konsulato Turku. „Yle“ žiniomis, apie tai papasakojo pats užpultas aktyvistas.

Kaip rašo laikraštis, aktyvistas Piotras Trofimovas nuolat rengia pavienius protestus prie Rusijos generalinio konsulato Turku. Šeštadienį, rugpjūčio 5 d., jis išėjo į piketą, palaikydamas savo draugą Dmitrijų Skurichiną, kuris Rusijoje buvo nuteistas 1,5 metų kalėti kolonijoje už tai, kad pasakė „Atsiprašau, Ukraina“.

 

Trofimovas paprašė pro šalį einančio suomio nufotografuoti jį su plakatu, o po to, pasak jo, iš pastato keikdamasis  išbėgo vyras, išplėšė plakatą  iš rankų ir bandė jam smogti.

„Pro vartus iššoko Rusijos konsulato darbuotojas ir, vartodamas necenzūrinius žodžius, grasino man ir mano artimiesiems fiziniu smurtu. Sugriebė plakatą ir jį suplėšė. Aš, vengdamas smūgių, likau su plakato likučiais rankose, o darbuotojas dingo už tvoros“, –  pasakojo aktyvistas.

 

Jis įtaria, kad diplomatas buvo neblaivus, nes dėl konsulato uždarymo diplomatinėje atstovybėje vyko atsisveikinimo vakarėlis.

„Konsulato kieme buvo surengtas piknikas, ten tikriausiai buvo vartojimas ir alkoholis, gal tai ir išprovokavo užpuoliko veiksmus“, – kalbėjo aktyvistas.

Dėl incidento Trofimovas pateikė skundą Suomijos policijai, taip pat Rusijos prokuratūrai. Pietvakarių Suomijos policija „Yle“ patvirtino, kad pradėjo incidento tyrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(3)
(62)

Komentarai (1)