Maldyvai nuo potvynių gelbėsis dirbtinių salų pagalba  (8)

Maldyvų vyriausybė pasirašė sutartį su kompanija „Dutch Docklands/Dutch Watervalley", kuri turės sukonstruoti keletą plūduriuojančių salų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl klimato šilimo kylantis vandenyno lygis grasina Maldyvų salyne gyvenantiems žmonėms, nes dauguma iš 1200 archipelago salų tėra vos pora metrų virš vandens. Jeigu išsipildys vandens lygio didėjo prognozės, jau šį šimtmetį šalis gali paskęsti.

Todėl Maldyvų vyriausybė itin suinteresuota palaikyti iniciatyvas, mažinančias šiltnamio efektą ir klimato kaitą. Švietimo sistemoje akcentuojamos ekologijos pagrindų mokymas net pradinėse klasėse, o aplink salas statomos vandenį sulaikančios sienos. Taip pat vyriausybė superka žemes kaimyninėse šalyse, kad gyventojai turėtų kur evakuotis, kai Maldyvai panirs po vandeniu.

Pastaruoju metu pradėtas dar vienas projektas: kuriamos naujos, nedidelės plaukiojančios salos. Maldyvų vyriausybė pasirašė sutartį su kompanija „Dutch Docklands/Dutch Watervalley", kuri sukonstruos kelias tokias plūduriuojančias salas su jose įrengtais golfo laukais ir konferencijų centru. Nyderlandų architektas Koenas Olthuis žino, kaip tą padaryti, nes būtent jo studija Nyderlanduose sukonstravo apartamentų kompleksą ant vandens, pavadintą „Citadele".

Plaukiojančios salos bus žvaigždžių formos, su paplūdimiais, dengtais baseinais, žaluma apaugusiais namų ar apartamentų stogais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)