Naujos hipotezės apie vandens lygio pokyčius tirpstant ledynams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

klaustukas 2009-05-15 20:53
Va va. Visas šitas su klimato kaita susijęs reikalas yra per daug politizuotas. Be to, mes LABAI DAUG ko nežinome, kad galėtųme kažką tiksliai ir užtikrintai numatyti. Taik tik spekuliatyvus spėjimai. Kas netingi pamąstyti, siūlau perskaityti žymaus amerikiečių fantasto Michael Crichton (parašiusio įžymųjį "Juros periodo parką") romaną "Baimės būsena", kuris lietuvių kalba pasirodė pernai. Autorius gvildena labai įdomias mintis. Įdomiausia, kad knygoje pateikti faktai remiasi tikrais moksliniais šaltiniais, kurie knygoje gausiai cituojami, idant pats skaitytojas galėtų tuo įsitikinti. Siūlau perskaityti knygą, pasinagrinėti joje nurodytus šaltinius (bibliografinis sąrašas - kelių puslapių) ir apie visuotinį atšilimą susidaryti savo nuomonę, o ne tokią, kurią gvildena užsakomieji (tiek iš pramonininkų pusės, tiek iš tariamų žaliųjų) straipsniai populiariuose leidiniuose.
MarkX 2009-05-15 21:25
Jei tiki viskuo ką perskaitai, geriau neskaityk aplamai...
klaustukas 2009-05-16 00:42
Bėda ta, kad tik retas laikosi šio principo Kiti perskaitė apie čigonės prakeiktą kaimą ir šventai tuo tiki. Čia tas pats ir nieko nepadarysi...
andriulis 2009-05-16 01:16
Taip ir yra! Nei ten ismetamosios dujos sildo ta pasauli nei ka. Ismetamosios dujos ka ir daro,tai kenkia musu organizmams,o ten atsilimo tai tegul nebekliedi! Zalieji db reikalingi tam,kad trauktu pinigus! Cia tas pats kaip tariamas terorizmas. Tas pats kaip ir su kiauliu gripu manau sekantis turetu buti koks karpiu gripas Kazkam juk reikes padaryti pinigu Beje jei netikit tai artimiausi zemes priesas bus nezinomos butybes!pradedant nuo virusu baigiant ateiviais! Kuo toliau pastebekite atsiranda straipsniu jog mes visatoje ne vieni! Sekmes kovoti su vejo malunais!!!
immortallt 2009-05-16 04:00
Atsilimas cia ne mitas ir galit sakyt ka norit. Esme ta, kad ledynai tiprsta, CO2 kiekis dideja, temperatura metine dideja. Kokie to tikrieji padariniai mes tik speliojam. Zinoma gamta isgyvens, bet ar mums tai pavyks ? Gal isnyksim kaip dinozaurai...
klaustukas 2009-05-16 11:16
ech immortallt - Žemė yra kintantis objektas, joje nuo pat susikūrimo vyksta ledynmečių - atšilimų ciklas ir nieko nepadrysi. Paskutinių met utas ciklas tik spartėjo. O koks indėlis žmogaus, kol kas NIEKAS nežino. Visi tik SPĖLIOJA ir SPEKULIUOJA duomenimis. Neįmanoma kol kas įvertinti VISŲ veisnių nes vis dar turim PER MAŽAI duomenų. CO2 kiekis didėja, ber ar jis kenksmingas? Šimtai vienas kitam prieštaraujančių straipsnių šia tema. Tačiau idžiausia bėda ne CO2, o metanas - tai keleriopai "veiksmingesnės" šiltnamio dujos. Taip, ledynai tirpsta, bet juk atšilimas prasidėjo jau seniai! O ne prieš 50 ar 100 metų. Beje, kas įrodė, kokia tiesioginė žmonių veiklos įtaka šiam procesui? NIEKAS. Nereikia per daug tikėti viskuo, ką teigia politikai ir kita "garsi" visuomenės dalis. Žinot kodėl? Tereikia prisiminti keletą pavyzžių iš istorijos, pvz., apie eugeniką, kuri II pasaulinio karo metu išaugo į masinį žydų genocidą vokietijoje. O kažkas tik nekaltai norėjo išsaugoti "baltųjų" ir "stipriųjų" rasės genofondą. Tuomet žmonės visu tuo šlamštu šventai tikėjo ir vien dėl to, jog turėjo PER MAŽAI duomenų. Pinigai kišami ne ten, o mokslininkai per daug priklauso nuo užsakovų. Dažniausiai jie pateiks rezultatus ta linkme, kokia tikisi finansuojantieji, nes kitų atveju finansavimas nutrūktų. Tik mažai mokslininkų yra nepriklausomi. Beje, nemaišyti "visuotinio atšilimo" su "visuotiniu užterštumu". Aš esu prieš gamtos užterštumą visokiu brudu.
Tommix 2009-05-17 17:51
As siulau tiem kas sakys kad del zmoniu tirpsta ledinai-duoti i snuki, kas sutiks tokiu. Zmone skurie gime griebti kaciu sudelius nuo asfalto-nesikiskit i moksla. jei nesuvokiat realybe nuo USA politiku sapalioniu.