Mobilieji telefonai – prastėjančios atminties priežastis?  (14)

Didžiosios Britanijos mokslininkai pareiškė, kad žmonių atmintis prastėja dėl to, kad jiems nebūtina įsiminti telefono numerius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovių „ResearchNow“ ir „CPP“ atliktas tyrimas parodė, kad dauguma britų nesivargina įsiminti giminių, draugų ir pažįstamų telefono numerių, rašo „IT PRO“.

Apie 23 milijonus Didžiosios Britanijos gyventojų neprisimena savo partnerio numerio, o 30 milijonų negalės paskambinti geriausiam draugui, jei po ranka neatsiras adresų knygelės.

Tyrėjai mano, kad mobilūs telefonai, kurie atmintyje gali išsaugoti tūkstančius numerių, blogai veikia žmonių gebėjimą įsiminti.

Tai įrodė „ResearchNow“ atliktas eksperimentas. Tyrimo dalyviams buvo sakomas telefono numeris ir po 5 sekundžių jį reikėjo pakartoti. Su užduotimi nesusitvarkė keturi iš penkių tiriamųjų.

Taip pat paaiškėjo, kad žmonės negali įsiminti ne tik savo giminių telefono numerių, bet ir kitus svarbius numerius. Daugiau nei pusė online apklausos dalyvių pareiškė, kad neatsimena savo banko sąskaitos, 44% neprisiminė savo medicinos draudimo numerio.

Tyrimo rezultatus pakomentavo psichologas Glenas Uilsonas. „Žmogaus atminčiai, kaip ir kitiems įgūdžiams, reikalingos nuolatinės treniruotės, – pareiškė jis. – Jei atmintis netreniruojama, ji prastėja.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)