Mobilieji telefonai – prastėjančios atminties priežastis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

nondescript 2010-07-16 16:19
skaiciau analogiska straipsni, kad atmintis labiausiai blogeja praleidziant daug laiko prie interneto, zmogui nebereikia isiminti informacijos, nes visada ja gali rasti "google", "wikipedia" ir panasiuose portaluose, tai pat blogeja ir demesio islaikymas, ir net patys mastymo procesai manau del mobiliuju telefonu atmintis nukencia minimaliai palyginus su tuo
Justdoit 2010-07-16 16:41
bet straipsnio antraštė neatspindi pačio teksto arba netgi klaidina.
ligonis 2010-07-16 16:49
tai dar banko saskaita kazkas isimines?!? kad ten jei neklystu daug skaiciu labai
Didelis 2010-07-16 17:08
O prie ko cia mobilieji ? Lygtais anksciau nebuvo uzrasu knyguciu, telefonu knygu ?
Audriusa 2010-07-16 18:25
Anglijoj banko saskaita susideda is dvieju sesiazenkliu skaiciu. Isimint nebutu sunku, bet kam to reikia? Telefonu numeriai atsirado gal pries 100 metu. Tai iki tol zmones be atminties buvo? As nusprendziau nekankint savo makaules su tais numeriais, palauksiu atminties implantu
Tetija 2010-07-16 21:13
na atsimenu anksčiau būdavo ant telefono įdedamas lapukas su keliais nuemriais, o įsimindavo jie tikriausiai tiesiog dažnai maigant tą patį nr.. O pats tyrimas visai neprofesionalus. Visiškai jokių palyginimų, gal anksčiau žmonės lygiai taip pat sunkiai įsimindavo. Palyginimui, šiais laikais žmogus turi pakankamai daug darbo įsimint visus savo passwordus. To negana???
kionig 2010-07-16 21:17
Isiminti numerius, kai jie visi telefone yra ? O kam sitas bereikalingas darbas ? As net savo draugu bei giminaiciu gimimo datu neatsimenu, telefone taip pat ju nesusirases, turiu kas primena ir gerai
Mitas 2010-07-17 11:32
Gal žinot kokių nors atminties gerinimo būdų?
Astral 2010-07-17 11:53
O mokslininkai ivertino tai, kad be tel. numeriu siuolaikinis zmogus dar turi atmintinai moket kruvas slaptazodziu ir kitu dalyku, kurie praktiskai neegzistavo pries 20 metu?
Indigo89 2010-07-17 14:02
Isimink visu pointeriu adresus ir ju reiksmes i kitus adresus i registrus kurie reikalingi pakraunant kompiuteri. Be to visas sitas tyrimas ne tik kad visiskai nereikalingas, bet dar ir parodo "mokslininku" nekompetentinguma. Tokiu dalyku, apie kuriuos cia sneka, isiminti nereikia, todel nieks ir nebandys isimint. Dabar reikia isiminti ne pati dalyka, o buda, kaip ji rasti. Laikai keiciasi, nereikia sedet vienoj vietoj su vienodu poziuriu 30 metu.
Jomajo 2010-07-17 15:29
as net savo tel nr neatsimenu, o turiu ju 3, bet dar niekada tai nesukele jokiu nepatogumu, isitrauki ir pasakai tikslu numeri ir zinai kad tikrai nesuklysi.
Wolfy 2010-07-17 15:53
Apsurdiskas tyrimas,nes dabar, kaip tik zmogui reikia labai daug ka zinoti,o pvz. pries simta metu to nereikejo.Neperseniausiai skaiciau,kad siandienos zmogus turi prisitaikyti prie dideles informacijos kiekio jo smegenims,o tai itakoja ,kad vis daugiau zmoniu prireikia psichologines pagalbos.Tad, siandien tikrai reikia daug daugiau prisiminti,nei senoveje,o sitas straipsnis teigia atvirksciai.
Linas000 2010-07-19 12:03
Pritariu wolfy. Savo banko saskaitu ir as neprisimenu. Bet prisimenu kokio tipo mokejimo kortele, kaip ji atrodo. Telefono numerius zinau vos kelis, bet kai pasitaiko zmogus ties kurio vardu buna du ar trys numeriai, tai atskiriu kuris telefonas kokiam reikalui skirtas. Ir dar be tu numeriu reikia isiminti kruvas PIN!!! Korteliu tai daugiau nei trys, o neteisingai ivesti galima tik du kartus, trecia jau geriau pataikyti, tai vien prisiminti skaiciu negana, reikia dar ir isidemeti kokiam reikalui jis skirtas. Viena karta besisveciuodamas Klaipedoj isejau i miesto šventę. Buvom susitare, kad paskambinsiu, kai reikes mane paimti ir parsivesti. Bet kai jau reikejo, tai pastebejau, kad neturiu mob. Tada nusipirkau taksofono kortele, ejau skambinti, bet vel plyta - numerio tai neprisimenu tai pasiskambinau zmogui, kurio nr prisimenu, ir paprasiau pasakyti reikiama. Mano mociute prisimena visus numerius, kuriais skambina. Bet tie "visi" numeriai telpa ant vienos popieriaus skiautes. Taip, pirmas ispudis kad kaip jai tai pavyksta. Bet kai supranti, kad ten tera 20 numeriu, tai tiek be vargo ir kiti isidemetu. Taciau ji niekaip neprisimena kuris is 14os DVB-t televizijos kanalu yra po kuriuo numeriu. Prisimena ka rodo pirmas Todel manau, kad toks tyrimas tik parodo, kad zmonems maziau demesingi siais laikais, nei anksciau.
Tommix 2010-08-15 20:19
Taip taip kur gi ne..pries 100 emtu nebuvo telefonu numeriu-nieko isiminti enreikdavo-bet atrmintis budavo normali Zmoniua tmintis rpasteja visai ne del to. Tiesiog mum nebereikia jos taip labai.yra kompai, diktafonai. Cia naturalu. Nieko cia blogo-zmonem kuriem reikalinga atmintis-tie ja ir turi-tiem, kam nereikia - neturi.