Kosminis lėktuvas pirmąkart pakilo su įgula (Video)  (8)

Kosminiam turizmui skirtas privatus bendrovės „Virgin Galactic“ suborbitinis lėktuvas bandymų metu pirmą kartą į dangų pakilo su savo įgulos nariais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„VSS Enterprise“ pavadintas lėktuvas – vienas iš „Virgin Galactic“ kuriamo „SpaceShipTwo“ tipo kosminių lėktuvų laivyno – pakilo į orą iš Mohavės dykumos Kalifornijoje pritvirtintas prie savo „katapultos“, tai yra, į 15 kilometrų aukštį jį turinčio iškelti orlaivio „WhiteKnightTwo VMS Eve“, pranešė „Space.com“.

Šio bandymo metu nebuvo numatytas „VSS Enterprise“ atsiskyrimas nuo jį iškėlusio lėktuvo ir tolimesnis skrydis į kosmosą, teigiama pranešime. Du kosminio lėktuvo įgulos nariai per 6 val. ir 12 minučių trukusį skrydį tikrino visų kosminio laivo sistemų funkcionavimą, o automatiniai davikliai ir antžeminės stebėjimo priemonės fiksavo „VSS Enterprise“ įrangos testavimą.

Po skrydžio išplatintame bendrovės „Virgin Galactic“ pranešime teigiama, kad buvo pasiekti visi šio bandymo tikslai, su sėkme buvo pasveikinta visa bendrovės inžinierių ir technikų komanda.

„WhiteKnightTwo VMS Eve“ lėktuvą, skirtą „SpaceShipTwo“ iškelti į didesnį nei 15 240 metrų aukštį, kur kosminiai lėktuvai, įjungę hibridinius raketinius variklius, pradės savarankišką skrydį į kosmosą, pilotavo trys pilotai.

„SpaceShipTwo“ kosminiuose lėktuvuose yra aštuonios vietos – dvi pilotams ir šešios – keleiviams. Nuo „WhiteKnightTwo“ atsiskyręs erdvėlaivis įjungs savo variklius ir ims kilti į kosmosą. Pasiekęs maksimalų 110 kilometrų aukštį „SpaceShipTwo“ pradės grįžimo į atmosferą manevrą ir po kurio laiko kaip įprastas lėktuvas nusileis Mohavės ar kitame tinkamame oro uoste. Suborbitinė kelionė į kosmosą, kurios metu pro langą galima gėrėtis apačioje švytinčia Žeme, apgaubta kosomoso tamsos, kosminiams turistams kainuos po 200 000 JAV dolerių.

Šis bandymas buvo jau 33 „WhiteKnightTwo VMS Eve“ – vieno iš dviejų „Virgin Galactic“ pagamintų „WhiteKnightTwo“ tipo lėktuvų – skrydis. „SpaceShipTwo VSS Enterprise“ į dangų buvo iškeltas jau trečią kartą. Iki šiol jis dar nebuvo atsiksyręs nuo savo „katapultos“ ir savarankiškai pakilęs į kosmosą, sakoma pranešime.

Pirmasis bandomasis „SpaceShipTwo“ suborbitinis skrydis planuojamas šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. „Virgin Galactic“ planuoja pagaminti 5 kosminiam turizmui skirtus lėktuvus ir erdvėlaivius. Jie kils į kosmosą ne tik JAV, bet ir Švedijoje, Kirunos kosminiame centre.

Štai taip „Virgin Galactic“ įsivaizduoja savo kosminio turizmo paslaugas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)