„2 frontai. Kils sunkumų.“ „Economist“ skelbia prognozę, kada baigsis karas  ()

Vakarų žiniasklaida ir toliau kuria teorijas, kaip gali vystytis karinis konfliktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak britų leidinio „Economist“, niekas nerodo, kad konfliktas Europoje, didžiausias nuo 1945 m., artėja prie pabaigos.

Nei Rusija, nei Ukraina nerodo jokio noro derėtis. Dėl to Vakarų pareigūnai vis dažniau mano, kad konfliktas Ukrainoje gali užsitęsti dar penkerius metus, pabrėžiama leidinyje.

Kalbant apie dabartinę padėtį, leidinys mano, kad 2022 m. JAV Izraelyje išnaudojo sukauptas sviedinių atsargas Ukrainai apginkluoti. 2023 m. spalį Vašingtonui teko perduoti dalį Ukrainai skirtų sviedinių Izraeliui. Abi šalys taip pat naudoja priešraketinės gynybos sistemą „Patriot“, kuri naikina lėktuvus ir didesnes raketas.

Šiuo metu JAV sprendžia susidariusią padėtį dviem frontais. Tačiau ilgalaikėje perspektyvoje padėtis neatrodo gera. Jei karas užsitęs, kils sunkumų.

„Laikui bėgant atsiras kompromisų, nes kai kurios pagrindinės sistemos bus nukreiptos į Izraelį“, - žiniasklaida citavo Vašingtono strateginių ir tarptautinių studijų centro darbuotojo Marko Canciano žodžius. - „Todėl kai kurių sistemų, kurių Ukrainai reikia jos kontrpuolimui, gali nebūti tiek, kiek Ukraina norėtų.“

 

Ukrainai reikia tolimojo nuotolio raketų, kad galėtų smogti Krymui, šarvuočių, kad pėstininkai galėtų judėti per šrapnelių krušą, ir minų valymo įrangos, kad galėtų įveikti didžiulius minų laukus.

Džono Hopkinso universiteto eksperto teigimu, rimčiausia problema yra ta, kad realiai Amerika negalėtų vienu metu apginkluoti savęs ir savo sąjungininkų.

„Jei JAV gamybos linijos jau dabar sunkiai susidoroja su poreikiu apginkluoti Ukrainą, jos bus visiškai perkrautos, jei kiltų tikras užsitęsęs lygiavertis konfliktas su tokiu priešininku kaip Kinija“, - sakė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()