[ŽT] Atskleidžiama, kada bus paleista „SpaceX“ naujoji superraketa „Starship“  ()

„SpaceX“ dabar užbaigia pakeitimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ tikisi, kad trečiasis bandomasis raketų sistemos „Starship“ skrydis įvyks šių metų vasarį, gavus JAV civilinės aviacijos administracijos (FAA) leidimą.

Tai pranešė „Space.com“.

„Kalbant apie techninės įrangos parengtį, planuojame būti pasirengę sausio mėnesį. Ir tada tikimės gauti iš FAA licenciją trečiam skrydžiui („Starship“ – red.). Tikimės, kad ta licencija bus išduota vasario mėnesį“, – sakė „SpaceX“ klientų įtraukimo ir integracijos viceprezidentė Jessica Jensen.

Ji pridūrė, kad „SpaceX“ dabar užbaigia pakeitimus, reikalingus atlikti po antrojo bendrovės „Starship“ bandomojo skrydžio.

J. Jensen taip pat pažymėjo, kad artėjantis trečiasis „Starship“ bandomasis skrydis „nebus misija, kuri orbitoje vykdys raketinio kuro perkėlimą iš laivo į laivą“, kuris būtų reikalingas „Artemis 3“ skrydžiui į Mėnulį.

 

„Starship“ prireiks „apie 10 bandomųjų skrydžių“, kad jis galėtų papildyti „Artemis 3“ degalais kosmose, sakė ji, nors šis skaičius gali keistis, atsižvelgiant į degalų perdavimo bandymų rezultatus.

Praėjusiais metais  „Starship“ bandė atlikti du bandomuosius skrydžius – balandį ir lapkritį – tačiau abu buvo nesėkmingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: