Netoli Žemės planuojama nežemiškų civilizacijų paieška  (3)

Netoli Žemės siūloma surengti pirmąją „kosminės archeologijos“ ekspediciją. Rusijos kosmoso agentūra planuoja paleisti kosminį aparatą, kuris Langranžo taške ieškos Visatos pirminės medžiagos ir nežemiškų civilizacijų paliktų pėdsakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Amūro srityje statomas naujasis šalies kosmodromas gali būti panaudotas kosminiam zondui, skirtam pirminės kosminės medžiagos ir senovės civilizacijų pėdsakų paieškai, pranešė Rusijos kosmoso agentūros pagrindinio mašinų gamybos mokslinių tyrimų instituto generalinis direktorius Genadijus Raikunovas.

„Ateityje pagrindinė kosmodromo „Vostočnyj“ paskirtis bus planetiniams tyrimams skirtų aparatų į Marsą, galbūt Merkurijų, Mėnulį bei asteroidus, iškėlimas“, – G. Raikunovą cituoja Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak šio Rusijos kosmoso agentūros „Roskosmos“ instituto vadovo, nagrinėjama galimybė iš naujojo kosmodromo paleisti kosminį aparatą į vieną iš vadinamųjų Lagranžo taškų tarp Žemės ir Saulės. Tai maždaug už 1,5 mln. kilometrų nuo Žemės esanti kosmoso sritis, kurioje Saulės ir Žemės gravitacijos jėgos kompensuojasi tiek tarpusavyje, tiek su kitomis kosminisu kūnus veikiančiomis jėgomis. Ją pasiekęs kosminis aparatas tarsi „pakimba“ ir gali čia likti amžinai, sakoma pranešime.

Jau senokai yra manoma, kad kai kurie Langranžo taškai yra tarsi natūralios „šiukšlių dėžės“, kuriose galėjo susikaupti senų nuolaužų, likusių po planetų susiformavimo, kosminių dulkių ir asteroidų, gal būt net Žemės ir kito stambaus kosminio kūno susidūrimo pėdsakų, po kurio, kaip teigia kai kurios teorijos, iš išmestų nuolaužų susiformavo Mėnulis.

G. Raikunovo teigimu, į Lagranžo tašką paleistas kosminis aparatas be kita ko gali būti naudojamas pirminės medžiagos, iš kurios susidarė Visata, paieškai. „Taip pat siūloma šiame taške ieškoti kitų civilizacijų, nes ten patekę jų pėdsakai gali būti išlikę iki mūsų dienų“, – sakė jis, pridūręs, kad „pasitraukti iš ten gana sunku“.

Nors tokie pareiškimai primena labiau viešųjų ryšių akcijas, nei rimtas mokslines misijas, tačiau pati idėja apmąstymui yra visai įdomi. Kas liečia patį naująjį kosmodromą Amūro srityje, statybos tempai leidžia tikėtis, kad jis bus užbaigtas numatytu laiku, teigiama pranešime. Pirmasis nepilotuojamas kosminis laivas iš kosmodromo „Vostočnyj“ turėtų pakilti 2015 metais, o pilotuojamas – 2018-aisiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)