Mėnulio lenktynės tęsiasi: Indija ruošia naują misiją  (0)

Antrasis Kinijos Mėnulio palydovas praėjusią savaitę pasiekė jo orbitą, tačiau dar viena Azijos valstybė tęsia prasidėjusias „kosmines lenktynes“. Indija taip pat planuoja paleisti į Mėnulį antrąjį savo palydovą ir nugabenti į jį savo mėnuleigį, skelbia „Space.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis Indijos kosminis zondas į Mėnulio orbitą „Chandrayaan 1“ buvo paleistas 2008 metais. Jis vykdė Mėnulio tyrimų programą iki 2009-ųjų, kai netikėtai išsijungė. „Chandrayaan 1“ tyrimų rezultatai buvo labai reikšmingi: šis kosminis aparatas patvirtino, kad Mėnulyje esama vandens ledo bei aptiko paslaptingus organinių molekulių pėdsakus.

Indijos kosmoso agentūra ISRO šių metų rugpjūtį patvirtino „Chandrayaan 2“misijos planą. Tik, skirtingai nuo antrojo Kinijos Mėnulio palydovo „Change'2“, būsimoje Indijos Mėnulio tyrimų misijoje dalyvaus trys kosminiai aparatai – Mėnulio palydovas, nusileidimo modulis ir mėnuleigis.

Pranešama, kad nusileidimo modulį ISRO užsakymu pagamins Rusijos specialistai, o Mėnulio palydovą ir mėnuleigį – indų mokslininkai. „Chandrayaan 2“ palydove bus įrengti spektrometrai, radarų sistemos, paviršių fiksuojančios vaizdo kameros ir kiti moksliniai prietaisai. Jie padės nustatyti Mėnulio paviršiuje esančius cheminius elementus ir sudaryti 3D žemėlapį jo geologijai tirti, sakoma pranešime. Vienu iš spektrometrų bus tiriama Mėnulio atmosfera – tokia reta, kad ją derėtų vadinti egzosfera.

„Chandrayaan 2“ mėnuleigyje bus du spektroskopai. Jais bus tiriama Mėnulio grunto cheminė sudėtis netoli nusileidimo vietos.

„Chandrayaan 2“ misijos palydovą, mėnuleigį ir nuleidžiamąjį modulį, kurių bendra masė bus 2 650 kilogramų, planuojama paleisti 2013 metais, sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)