Mokslininkas: gyvybės atradimas Marse gali būti blogiausia žinia žmonijai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

pirmas 2024-02-12 10:54
O taip norėjosi atrasti kitą gyvybę...
bahuriux 2024-02-12 11:04
Tai būtu ne tik blogiausia žinoa, tai būtu blogiausia įmanoma žinia. Jei egsistuoja gyvybė Marse, galbūt Europoje ir panaśiai, tai reikštu kad panspermijos hipotezė yra nebe hipotezė, o teorija ir tai reiškia, kad pilna visata yra gyvybės kas reiškia kad konkurencija iš kitų civilizacijų gali būti nuožmi, nu arba tas pats didysis filtras, karo pavidalu. O karas būtu kiek kitos ir daug trumpesnis nei rodo kinuose, aišku mūsu nenaudai. Sunaikinti planetą užtenka privairuoti prie planetos didesnį asteroidą, o ne cackintis kaip filmuose.
immortallt 2024-02-12 11:04
Tai reikštų, kad tikimybės yra šiek tiek kitokios. Nieko daugiau iš šitos informacijos nuotrupos nesužinotume. Kodėl nematome kitų civilizacijų paaiškinimų yra ne vienas. Dėl karo - priklausomai koks tikslas. Jei tau reikia resursų, pvz. vandens - tai dideliu akmeniu rizikuoji tą prarasti. Jei tiesiog sunaikinti - tai žinoma, puikus sprendimas. Numušti neturėtume galimybių, nes tiesiog bandant tai padaryti, sunaikintų įrangą.
bahuriux 2024-02-12 11:32
Resursas gali būti ne vanduo, nes yra nemažai vandens ir kitų medžiagų asteroidų žiede, orto debesyje, kometose ir tt. Kur kas blogiau resursas gali būti visa Saulė kaip energijos šaltinis ir visa Saulės sistema, kaip statybinės medžiagos Daisono sferai.
EEE 2024-02-12 12:38
... galėtume ilgai svarstyti kokį būdą pasirinktu civilizacija norinti sunaikinti žmoniją ir vis tiek jei tai bus, bus ne taip kaip mes prisigalvojome... Kitas klausimas ar mes žemėje tikrai vienintelė civilizaciją? Gal jau kažkelinta? Net ir šiame tinklalapyje buvo straipsnis apie tai, kad buvo apsiginta disertaciją, jog dinozaurų eroje buvo civilizacija. Tai ne įrodymas, kad tikrai buvo, bet kaip prielaida kodėl ne... Esu minėjes, jog link naujųjų bus paskaita apie dinozaurų eros civilizaciją. Išklausiau, tikėjausi kažko tokio, o paskaita na nevisai ko tikėjausi nors ir visai įdomi, o pgr. mintis, kad jei dinozaurų eros tie dvikojai dinozaurai svorio apie 70 kg., kurie turėjo gerokai didesnes smegenis už savo giminaičius, jei jie sugalvojo susiburti į didesnes grupes, jei jie sugalvojo pasiimti į savo rankas lazdą, o jų rankos tam visai tiko, jei jie dar tas lazdas užaštrino ir pradėjo kartu gintis ir medžioti, kartu auginti savo vaikus, kartu juos mokyti. O jei dar ir susigalvojo kažkokį būdą ženklais ar garsais bendrauti - sukūrė savo kalbą ar tai jau ne civilizacija? Ne technologinė, bet civilizacija ir jei ne asteiroidinė katastrofa kas žino iki kokio lygio ji būtų išsivysčiusi. Lygiai taip pat ir jau pačių žmonių civilizacija galėjo būti kelis kartus pažeista gamtinių kataklizmų ar vidinių karų, kai tekdavo vėl pradėti civilizacijos kūrimą vos ne nuo nulio...
UTF16 2024-02-12 14:36
Jeigu kokia civilizacija iš kitos galaktikos išsiuntė zondą, tai mes jį gausim po kelių milijonų metų. Jeigu išsiuntė signalą, tai po kelių šimtų ar tūkstančių metų.
kestutisz 2024-02-12 14:53
Kas yra "desperatiškai"? Nu man įdomu gal aišku yra ar ne, bet nė cento neskirčiau "desperatiškai" paieškai ir mano bei manau daugumos gyvenimas niekaip nepasikeistų radus/neradus.
Dannas3 2024-02-12 15:03
Gyvybes atradimas, ypac daugialasciu, labai padidintu didziojo filtro barjera, bet galima pasamprotaut, kad jei gyvybe ir visiskai paplitus, nereiskia kad ji butinai evoliucionuoja i protinga, turiu galvoj bent musu lygio. Evoliuciujos teorija nieko apie tai nesako, kad gyvybe butinai tik protingeja su laiku. Evolution never, ever points in any direction. Evolution consists of random traits and changes that are good enough to provide for the survival of a species. Intelligence is the human way to permit survival. For most dinosaurs intelligence was not so important but size and strength were. Three absolutely wrong things that people think about evolution: Evolution has a goal, or even a tendency. It does not. The only possible is for an organism to adapt to its environment. Evolutionary ideas can never predict the future. Evolution will never explain why a trait didn’t arise
HardAxe 2024-02-12 16:51
Tai marse shit happens. Žemėj irgi daug gyvūnų rūšių išnyko dėl vieno ar kito veiksnio, tas labai tikėtina bet kurioj ekosistemoj. gal ir pilna tos gyvybės, bet gal nėra realių priemonių keliauti greičiau už dabartines sistemas +/-. Tai daro keliavimą žvaigždės sistemos ribose nepraktišką, nekalbant jau apie ~neįmanomus tarpžvaigždinius skrydžius. Blogiausia žinia būtų visiem tikėjimam, kurie aiškino, kad mes vienintelė gyvybė, žemė visatos centras ir t.t. Nepriklausomos gyvybės radimas marse ir europoj būtų akivaizdus religijų kertinio akmens ištraukimas.
donatasv 2024-02-12 19:22
Kad tų akmenų jau tiek pritraukyta ir visvien tiems kas tiki dzin. Kunigai vaikus prievartauja, o tikintieji bliauna ant vaiko, kad tas griauna kunigo gyvenimą...