Pompėjoje rasti skeletai atskleidė romėnų gyvenimo paslaptis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijuss 2010-12-16 13:20
Percituojant žinoma frazę "parodyk savo š..., ir aš pasakysiu kas tu toks". Pirma mintis pamačius nuotrauką - koks NETIKĖTAS buvo tas išsiveržimas, nors iš kitos pusės, kuo norėtum užsiimti, kai artėja pasaulio pabaiga?
RiMuSaS 2010-12-16 14:26
Kur cia tokie veikejai kurie man ryskino, kad senoveje zmones negyvendavo ilgai ir nesimaitindavo gerai ?
Kieshux 2010-12-16 15:09
issislapste visi zodziu idomiai ten jiems but turejo tas didziulis vezuvijaus fejerverkas
Anonymous 2010-12-16 15:31
o kas idomiausia, kad archeologai nesuvokia, kad vienoje puseje savininkas su draugais, o kitoje vergai.. ir buria nesamones apie vagis ar atsitiktinius praeivius.. ar nespejusius issinesti turto.. visgi grupes persiskyre i dvi puses.. tai reiskia luomas skiriasi.. o koks kvailys begtu i savo rusi be savo vergu.. daugiausia turto greiciausiai turejo savininkas, nes jam padejo sunesti vergai ir seima..
immortallt 2010-12-16 16:31
Juru eziai - veisias juroje labai greitai. Vistos - viena pigiausiu "mesu", riesutai - kaip pas mus obuoliai. Tiesiog geras klimatas, maza populiacija ir maisto uzteko visiems. O del senyvo amziaus ir kad iki 10m isgyvendavo NET puse vaiku... Cia tai jau manau nesamone. Nebent turima omeny jau kai kudikiai menesi isgyvena. Kad kai kurie sulaukdavo senyvo amziaus - tai taip. Filosofai gan ilgai gyvendavo, kiek zinau net iki 80 metu kai kurie. Bet tai vienetai! Jeigu nori sudaryti kokia statistika is senoves laiku, tai imk vidurki visos populiacijos o ne tik paciu geriausiuju kurie gyveno, nieko nedirbo praktiskai ir gyveno tokiame regione, kur visas maistas buvo sveikas bei populiacija salyginai maza su idealiu klimatu.