Kvapą gniaužianti kelionė į 40 km aukštį! Už 200 000 eurų (Foto, Video)  ()

Specialia kapsule į 40 km aukštį galės pakilti 7 žmonės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanijos kompanija „EOS-X Space“ paskelbė, kad kitąmet norintys pamatyti kosmosą ir mūsų planetą iš stratosferos, galės tai padaryti pakilę septynviete kapsule, kuri bus pritvirtinta prie didžiulio baliono, rašo „New Atlas“.

Kalbant apie skrydį oro balionu į kosmoso paribį, skaitytojai gali prisiminti panašią technologiją kuriančią amerikiečių kompaniją „Space Perspective“ (apie kurią rašėme).

Nuo 2020 metų ši įmonė kuria kapsulę „Neptune“, į 30 km aukštį galėsiančią iškelti 8 kosmoso turistus. Pats skrydis truks 6 valandas.

Tokiame aukštyje matosi Žemės horizonto išlinkimas ir kosminės erdvės juodumas. Kapsulė „Neptune“ bus pritvirtinta prie vandeniliu užpildyto baliono. Tačiau „Space Perspective“ nėra vienintelė įmonė, norinti teikti panašias paslaugas kosmoso turistams.

Ispanijos kompanija „EOS-X Space“ paskelbė, kad jau baigia kurti savo EOS-X kapsulę, kuri iš bazių Sevilijoje (Ispanija) ir Abu Dabyje (JAE) turėtų pradėti skraidyti 2025 metų trečiąjį ketvirtį.

 

 

Ši iš anglies pluošto pagaminta kapsulė 7 turistus ir vieną pilotą iškels į maždaug 40 km aukštį virš Žemės paviršiaus naudojant helio pripildytą balioną. Visas skrydis į stratosferą turėtų trukti 5 valandas.

 

 

Kaip ir kapsulėje „Neptune“, EOS-X turės ergonomiškas sėdynes, panoraminius langus, barą ir tualetą. Bilietas turistams už vieną vietą kainuos nuo 150 000 iki 200 000 eurų. Palyginimui, skrydis „Space Perspective“ kurta kapsule kainuos 125 000 dolerių. Pagal apytikslį kursą – 116 000 eurų.

Bendrovė „EOS-X Space“ teigia, kad artimiausiu metu įvyks galutiniai kapsulės bandymai. Kaip atrodys toks skrydis, galite pamatyti vaizdo įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()