Homo sapiens dalijasi į naujas rūšis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

BishopaZ 2011-05-02 09:04
Iš esmės jau dabar žemėje yra skirtingos žmonių rūšys - grynieji homo sapiens - negroidai, kurių DNR yra gryniausias, toliau euoropiečiai ir azijatai - iš dalies tai hibridinė rūšis homo sapiens ir homo neanderthalis, nes skirtumas DNR nuo homo sapiens pas juos (mus) 2%-4%, o tai daugiau negu pakankama, kad galėtum teigti jog tai skirtingos rūšys. Na, o istoriškai hibridinė rūšis pranašesnė už homo sapiens - užtenka užmesti akį į jų pasiekimus iki šių laikų.
kiesza 2011-05-02 10:03
mano manymu tiketiniausias varijantas, kad tolimoje ateityje zmones pasidalins i fiziskai patrauklius,protingus,greazius ir i zemaugius netokius gudrius, galbut bjaurius kuriems atiteks visi purviniu darbai. Toki scenariju berots jau skaiciau cia, Bet ziurint is sono matosi jog formuojasi toks reiskinys kad zemaugiai vyrai renkasi zemas moteris , kvaili vyrai kvailas, bjaurus bjaurias zinoma kaip ir visur yra isimciu, bet po 10 000 metu gali ir atsirasti kaskokia riba tarp elitines rases ir antraruses
punktyras 2011-05-02 10:08
Taip taip, pasidalins į elojus ir morlokus O Homo Internautus rūšies nebus, nes jie nuo laptopų karščio taps nevaisingi
sabotan 2011-05-02 10:10
rase ta pati tik dnr kodai skiriasi. O šiaip tai nemanau kad jau taip bus kad bus protingi grazus ir kvailiai negrazus dazniau bus grazus buki ir negrazus bet protingi na grozi kiekvienas kitaip suvokia o kas bus ateiti sunku suvokt bet pagal dabartine visuomene taip gali but.O siaip tai evoliucija prades spartet kai kitas planetas kolonizuosim.
Nightbringer 2011-05-02 11:56
Smegenų evoliucija daugiau nulems būdo, elgesio, bei talentų pokyčius, nei kokius nors esminius, išorinius pakitimus. Jei kas ir pasikeis šitame genų kokteilyje, tai ne daugiau, nei matome dabar. Nerd'ais bus gimstama, tiksliukai ir kultūros (bei socialinių mokslų) atstovai pradės skirtis vis daugiau ne dėl auklėjimo, bet dėl prigimties. Nors, tautų skirtumai gali dar labiau išryškėti, jei valstybė bus pakankamai uždara ar kaip nors išvengs plačio mąsto tautos, genetinio, ,,užterštumo".
TLas 2011-05-02 11:57
Straipsnio turinys ir pavadinimas labai jau menkai susije. Is esmes manau jog pabaiga specialiai "darase", tai pavadinimas dar siek tiek limpa. Bet realiai tai cia toks pilstymas is tuscio i dar kiauresni... Populizmo siekimu kvepia. Realiai sitame puslapyje toki pavadinima isvydus yra tikimasi kazka tokio rimciau susijusio paskaityt.
andyour 2011-05-02 11:59
Gražiausios mergos atitenka tiems kas turi daug pinigų Nuo civilizacijos atsiradimo baigėsi grožio evoliucija
mnv 2011-05-02 12:04
Nu, kad labai jau retai buna ir protingi ir grazus ir t.t. aka tobulu nebuna ir aka tas posakis "kas turi raumenu, neturi smegene" or smth like that O pirmas komentaras tai blemba rasistinis DD O siaip nuo bezdzioniu musu dnr tiek pat tesiskiria tada tiek kiek nuo neandartalieciu, jei tu ju % teisingai parasei Ir dar... ta evoliucija jei ziuret is gamtos puses turetu vykti per naturalia atranka, o zmones nuo tos naturalios atrankos jau senai pabege, taigi mes patys ja lemsim Ypac su bio/nano technologijomis.
BishopaZ 2011-05-02 12:41
rasistinis ta tada gal tuos zmogaus ir neandartalicio genomo tyrimus reiktų uždrausti kaip rasistinius juk dabar oficialiai teigiama, jog visi žmonės labai lygus DNR lygmenyje, o naujausi tyrimai tą mitą sugriauna...
T 2011-05-02 15:15
Turtingų dinastijų vyrai tiek gražių merginų vedė, kad tikrai turtingi žmonės turėtu būti gražūs.
andyour 2011-05-02 15:45
Turtingi šiais laikais yra kam pasisekė su verslu. Grožis atsiranda kai du gražūs žmonės susilaukia vaiko, aš taip įsivaizduoju Šiais laikais pinigai pakeičia vyro grožį, nukonkuruoja.
HardAxe 2011-05-02 16:48
kad atsirastų nauja žmonių rūšis jie visų pirma turėtų gyventi sėsliai.
Muskietininx 2011-05-02 17:35
Kalbėdami apie grožį būkit atsargūs. Visais laikais grožio etalonai skirdavosi, taip gali nutikti ir ateityje. Taigi, tai kas gražu šiandien, vėliau gali būti net nepriimtina. Dar visai neseniai, įdegęs kūnas buvo nelabai priimtinas, nes tai bylojo apie sunkų darbą laukuose. Juk laukuose dirba prasčiokai. Pažiūrėkim kas nutiko dabar. Graži mergina - gerai įdegusi mergina. Nekalbu apie kitus pasikeitimus kaip ūgis, svoris, plaukų spalva ar tuo labiau drabužiai. Be to, pasakyti kada gims gražus žmogus turbūt neįmanoma. Tiek gražuolių, tiek pat ir ne pačių gražiausių žmonių vaikas gali tapti tikru grožio įsikūnijimu, jei jis perims mūsų visuomenėj priimtinus išvaizdos genus. Juk vaikai negimsta kaip visiškai vienodos tėvų kopijos. Jie perima ir tolimesnių protėvių bruožus, taip pat sudarydami savuosius. Taigi, viskas nėra taip paprasta kaip gali atrodyti.
Swift RR 2011-05-02 18:12
Dar šiame puslapyje skaičiau-mokslininkai teigia kad gražūs žmonės dažniau būna protingi nei negražūs. O šeip žmogus neskils į kitas rūšis, dabar vyksta kaip tik atvirkštinis procesas-žmogaus rasių genai tarpusavyje maišosi, o tai yra rasių nykimas.
martech 2011-05-04 20:27
Dezinformacija, o ne straipsnis. Pasikeitė žuvies bendravimo signalai - pavadino naujos rūšies atsiradimu. Taigi čia tokia analogija kaip lietuvių ir kiniečių kalba. Beje ar neketinate kas mokytis jos? Nes anūkams ar proanūkiams gali tekti Ir tapsite nauja rūšimi.