Didėja susidomėjimas vandens kondensavimu iš rūko  (0)

Mokslininkai paskaičiavo, kad maždaug trečdalis pasaulinių gėlo vandens atsargų yra… ore. Kodėl gi nepaimti iš ten vandens, jei kitų šaltinių šalia nėra? Savo išradimu pasidalino MIT instituto (JAV) atstovai – pastarojo instituto mokslininkai sukūrė vandens išskyrimo iš rūko įrenginį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio įrenginio pagrindą sudaro tinklas, kuris surenka drėgmę, o pastaroji lašeliais suteka į kolektorių. Tokia vandens surinkimo idėja žinoma jau nuo seno ir kai kur plačiai pritaikoma – jau esame rašę apie Perų statomas rūko „gaudykles“.

Kaip praneša MIT atstovai, jų sukurta vandens surinkimo sistema savo efektyvumu lenkia visus iki šiol sukurtus analogus. Bandymų metu vienas kvadratinis metras įrenginio tinklo iš oro „išspausdavo“ iki vieno litro vandens per dieną.

Išradimas galėtų palengvinti daugelio sausringų vietovių gyventojų dalią (ypač neturtingų regionų) bei bent dalinai išspręstų drėkinimo problemą. MIT mokslininkai jau darbuojasi prie kitos šio išradimo versijos, kad padidintų efektyvumą iki tokio lygio, kad gaminys taptų komerciškai patrauklus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)