Gerti alkoholį reikėtų leisti tik nuo 24-ių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijuss 2011-06-08 09:25
Liaudyje žinomas posakis: „Kiekvieną dieną, žolelių trauktinės po šaukštą vieną...“. J. Jablonskis sakė, kad alus gerti sveika. faktai apie alaus naudą http://www.litas.lt/23-irodymai-kad-alu-gerti-sveika/ Dar prisiminkim žolelių trauktine,s kuriomis nuo seno žmonės gydosi, o ir dabar yra medicinos profesorių, kurie gamina tokias trauktines ir siūlo vartoti kaip vaistus. Aišku nekalbu apie optima linija alų, ar vynelį "šilelis". Vartoti reikia kokybišką alkoholį ir saikingai. Jei žmogus iš principo visai negeria - sveikinu, taip ir toliau, tik gaila, kad naudos iš to jokios. kiek yra saikingai? Mano nuomone tai per šventes galima truuuputi padaugint, bet tik tiek, kad iš ryto vis tiek jaustumeisi sveikas. Paprastom dienom - buteliukas ar du alaus/kelios taurės vyno/stiklelis <40% gėrimo. Tai nepakenks. Bet tema yra ar jaunimui glaima gerti? Na manau 24 metai nėra vaikas, tai jau suaugęs, atsakingas žmogus. Sako, kad smegenys jo dar būna neišsivystę. Tada keliam kartelę nuo 18 iki 24. Pilnamestystės sulauksi tik būdamas 24. Aaaa šito tai niekas net nesvarstys. Todėl nėra čia ko šnekėti tokias nesąmones. Žmogus auga ir vystosi visą gyvenimą. Taigi gerkit vaikai tiek, kad būdami 25-N metų ir supdami rankose vaikelį galvotumėtę, jok vis dėl to jaunystę gerai praleidote, buvo visko, o dabar teks rimtai užsiimti antra gyvenimo stadija
andriulis 2011-06-08 09:33
Ne nu cia tikrai idomiai, kas geria alu tas suvirtes? Cia tas pats sakyti, kad kiekvienas kompiuterastas storulis su riebaluotais plaukais, kuris bijo bendrauti su zmonemis isskyrus FB. Gyvenam viena karta ir nereikia cia kazkokiu tiesu irodineti. Vienas bando is gyvenimo viska, o kitas bando tik tai kas jam priimtina, bet tiklsas tas pats. (Nekalbu apie alkoholikus)
kniusiukas 2011-06-08 10:00
Man tevai, pamate, kas darosi su mano aplinkos vaikais pasake, jog isgerti galiu, bet pareik, mieloji, namo, o ne kur nors krumuose slapstykis ir voliokis jei padauginsi. Ir zinot ka? Sededavau as 14 metu su klasiokais krumuose (nes jie slapstesi nuo tevu) ir ziuredavau, kaip jie prisigeria, palydedavau i mokyklos sokius ar dar kur nors, o pati ne nesusigundydavau paragauti, nes man buvo leista tai daryti. Tas pats su rukymu. Pirma karta alkoholio paragavau 17 metu (neskaitant sampano gurksnio Naujuju Metu proga). Siandien man 23 metai, studijuoju tiksliuosius mokslus magistro pakopoje, kartais isgeriu alaus, bet labiau propoguoju gira...
blizzard 2011-06-08 11:26
kažin ar pilvas tik ne nuo alaus auga? kad jau prakalbom apie figūros palaikymą.. Apie nėščias moteris tai išvis lūžau stiklinę alaus rekomenduojama nėra ką daugiau ir sakyt.. in soviet russia, kids drink before they are born.. Pirma geriau paanalizuokit klausimą kodėl jum reikia alkoholio? Nes dauguma geria, nes tai atsipalaidavimo būdas, nes tai tradicija, nes tai priimtina visuomenėje, nes daugiau nėra kaip praleisti laiko, nes gyvenimas užkniso, nes alus/degtinė skanu, nes neturiu kur dėt pinigų...? Dėl ko geriat trumpai aiškiai atsakykit ir tiek.. jeigu geriat nes norit, tai tada viskas aišku.. nesvarbu kokį kiekį ant karto, norit reiškia esat kažkiek priklausomi. Apie abstinentus ir alkoholikus tai eilinis Lietuvio požiūris, pažiūros ar įstatymai yra lygūs, bet aš būsių lygenis... Kodėl ieškot tų ribų? Hitech man irgi tas pats.. atvirai pasakius jau užkniso ieškot pasiteisinimų kodėl negeriu, nes jeigu pasakau kad nenoriu tai pašnekovą ištinka šokas ir jis dar kartą pasitikslina atsakymą tai ką daugiau ir kalbėt galima su tokiais žmonėm, kurie negali suprast tokių paprastų dalykų.. O kokia nauda iš vartojimo? Jaunimas tikrai nėra užimtas šiais laikais... Na bet kaip kažkas minėjo turbūt kiekvienas savaip viską mato.. Kas nėščioms siūlo, kam elementarus pavyzdys su IQ netinka, kas geria iki nukritimo, kas negeria.
HiTech 2011-06-08 11:44
Jei Jablonskis taip pasakė, tai dar nereiškia, kad taip ir yra. Yra n tyrimų padaryta kurie paneigia Jablonskio iš oro sugalvotą frazę. O su tais savo faktais apie alų gali eiti į kaimą, bobutei papasakot, ji gal ir patikės. Šiaip ten rašoma apie atskiras medžiagas ir jų poveikį organizmui, o viso to gale galėtų parašyt, kad alkoholis visą tą naudą sunaikina. Pvz aiškina, kad aluje esančios medžiagos neleidžia susidaryt trombams kraujagyslėse, bet užmiršta, kad alkoholis yra pagrindinė tų trombų susidarymo priežastis. Kad nėščiom ir maitinančiom motinom siūloma gerti nealkoholinį alų, tai ką aš žinau... Nors jis ir nekenkia, bet čia tas pats kas vaikus girdyt nealkoholiniu šampanu ir matyti, kaip auga potencealūs alkoholikai, o tai kad alus gerina fizinę formą, nu ar tikrai esat tokie naivūs kad tuom patikėtumėte? Neužtenka jums matyti kad visi geriantys alų su didžiausiais pilvais vaikšto? Beje jie ir patys gali patvirtinti tai kad alus augina pilvą. O ir paaiškinimas po šiuo "tyrimu" nei šioks nei toks. Mėnesį vieni vartojo alų, kiti ne, mėnesio tyrimams neužteko bet buvo ištirta ar nebus čia išvis iš piršto laužti "faktai"?
HiTech 2011-06-08 11:51
Ir vartosit saikingai ar ne, vistiek artėjant senatvei bėgsit pas kardiologą nes širdelė pradės šlubuot o dar tos ištinusios kojos, išvirtusios kojų venos ir t.t. Ir galvosit, kaip čia taip galėjo atsitikt, jug visą gyvenimą "sveikai" nugyvenot jei širdžiai padėt norit, tai geriau atsipūtę pabėgiokit, o ne alų ant sofkutės gerkit.
andriulis 2011-06-08 12:28
Na ir duodat vyruciai Cia matau tas pats kaip: su pliku pestis; su gejum apie vyriskus reikalus kalbeti; vegetarui pasakoti apie mesos skoni ir nauda; Ne veltui abstinentas! Negeri tai negerk, bet svaiscioti apie draudimus, tai jau tokiu net klausyti negalima, nes jau esi saliskas. Man tai tokio mastymo zmones uzguiti, toki kaip vegetarai, abstinentai. Ka jie islos is to? Ko neislos isgeriantys? Ta pati ka ir isgeriantys! Negeriat tai ir negerkit, bet ir kitu alkoholikais nevadinkit. Sportiskiau atrodai nebent uz liudrbi kuris sau demesio neskiria, o ne ta kuris per savaite isgeria 3butelius alaus, bet sportu uzsiema 3kartus per savaite. Net nekalbu apie profesionalu sporta, kur dauguma izymiausiu sportininku alkoholio nevengia. Probelema yra prasigerime, o jo priezastys yra psichologinis klimatas lietuvoje! Ir zmones linke i priklausomybe, bet siuo atveju vaiku auklejimas nepades. Kainos negali buti nei per dideles nei per mazos. Na siuo atveju lietuvoje turetu buti biski brangesnis pigiausias alus. Pvz bent jau nuo 2.7lt. Degtine manau nuo 20lt.
HiTech 2011-06-08 12:52
Per tuos penktadieninius tūsus turbūt esu išgėręs daugiau nei kad tu matęs ir dėl to labai gailiuosi. Gerai kad atėjau laiku į protą, pradėjau sportuot, mokytis, mečiau ir rūkyt beje, ir tu man nepasakok kad nežinau ką tai reiškia. Va jau pora iš buvusių sugėrovų renimacijoj yra pabuvoję dėl gėrimo. Ir patikėk praplauti skrandžio neužteko, vienam vos mirtimi tai nesibaigė. Žinoma jie gėrė be saiko, bet ką aš noriu pasakyt,tai kad ir mažas kiekis alkoholio kenkia, tik tu nejauti to taip stipriai. Surūkyk tris cigaretes per savaitę tai irgi pasakosi kaip tave, nuramina, padeda susikaupt ir t.t.? nepastebėsi taip greit tų cigarečių poveikio, bet visdėlto tau jos kenks. Kapiš?
andriulis 2011-06-08 13:12
HiTech tai tokia ir kompanija draugu. As ta ir sakau, kas per daug tas nesveika. Pvz su draugais kiekviena savaitgali susitinkam, isgeriam. Visi baige univerus, kai kurie egzaminus 98balais visus islaike. kiti sportavo, sportuoja, lietuva atstovavo bei prizines vietas laimejo. Yra tokiu kurie patys darbdaviai, bet is musu nei vienas nebuvo reanimacijoje del alkoholio. Net ir gilioj jaunystei tokiu nepasitaike. Ka ir vitalijus sake, atejo toks tarpsnis kai dabar ta visa prisimeni ir viduje galvoji, jog as gyvenu! Del sveikatos tai labiau pergyvenk del darbo vietos kuri bus salia kelio ar visa diena sedejimo ant kedes. Tas tau greiciau ir pilva uzaugins ir sveikata sugadins. Ir lietuva pagal isgeriamo alkoholio kieki tikrai nestebina pries kitas valstybes. Airiai, Anglai, Italai, Prancuzai kur kas daugiau isgeria. Bet prasigerusiu skaicius manau Lietuvoje didesnis, nes kaip jau ir minejau prastas psichologinis klimatas kuris zmones varo i nevilti. Kalbu apie dauguma.
HiTech 2011-06-08 13:33
Tai tu nori pasakyt, kad alkoholis jokios žalos nedaro? Ateis senatvė ir atsilieps tai su kaupu. Pvz aš 7 metus normaliai rūkiau, į dieną vidutiniškai po 10 cigarečių, ir dabar man 22, nejaučiu jokių didesnių šalutinių požymių DABAR, bet žinau, kad sveikatai pakenkiau negrįžtamai ir tai man atsilieps ateityje. Su alkoholiu tas pats. Aš irgi pažystu sportininkų kurie geria ir gan normaliai. Žinau ir jau baigusių karjerą dėl alkoholio, o ne tokie seni dar ištikro... Kol jaunas tai viskas dzin.
andriulis 2011-06-08 13:55
Kad senatveje problemu turesi, tai cia gali buti rukes ar nerukes, vartojes alkoholio ar nevartojes. Jei taip del senatves pergyveni, tai jau dabar rinkis ka valgai. Ir visa gyvenima stengtis gyventi pagal biblija, kad senatvei butu gera, manau per didele prabanga gyvenant viena karta.
HiTech 2011-06-08 14:11
Vaje vaje, o tu su tais trijais buteliukais per savaitę laužai bibliją visais įmanomais būdais aš su draugais galiu pabūt ir negerdamas, o kaip matau tau tai yra vienintelė priežastis pamatyt draugus. Aišku, sveikas nemirsi, bet tau ta senatvė ateis dešimtmečiu ankščiau now go and drink some beer
vitalijuss 2011-06-08 14:15
HiTech, šiaip tuos faktus įmečiau kaip antį, pats juos skaitydamas juokiausi O senatvėje atsilieps nebūtinai rūkymas ar gėrimas, gali užulti visai su tuo nesusijusios ligos, o gali rytoj girtas mentas su mašina partrenkti, šitam pasaulyje negali planuoti, o ypač savo senatvės ir gręsiančių ligų. taigi manau tokia diskusija ar pakenks ar ne yra beprasmiška. Yra tokių, kurie būdami 90ties ir rūko ir geria, ir džiaugiasi gyvenimu. Pats buvau vaikas, pats 14 metų su girtais draugais trankydavomės pakampėmis, prieš diskotekas šaltyj gerdavom alų iš bambalių su ledukais, o paskui apvemdavom pastatų kampus. Dabar tai atsiminus juokinga Bet nei vienas netapome alkoholikais. Alkoholizmą lemia socialinė padėtis, gyvenimo kokybė. Kuo ji prastesnė, tuo daugiau šansų pasinerti į alkoholizmo liūną, ten ieškoti užtarimo, pasiteisinimo, užsimiršimo ir t.t.
andriulis 2011-06-08 14:18
Na ir kam cia tas sarkazmas. Tikriausiai supratai ka parasiau, tik interpretavimas pasisaipant prastas. Nepamirsk i baznycia uzsukti! Su draugais susitinku kone kiekviena diena, as tiek nepajegciau gerti!
MarkX 2011-06-08 14:28
Pats jau nebejauti kaip imi nusišnekėti. Cigaretės nekenkia? Jei nekenktų, niekas ant jų nerašinėtų paryškintų pranešimu apie jų žalą. Negana to, dar įžeidinėji kitus, nes dabar negali susitaikyti su tuo, kad yra manančių jog esi neteisus. Tau yra priimtina manyti kad alkoholis gerai, na tai ir vartok, kiekvieną dieną po vieną dvi stiklines, tik neaiškink, kad visai negeriantys kažką daro negerai.
HiTech 2011-06-08 14:38
Deja, nepažystu nė vieno rūkančio/geriančio devynesdešimtmečio, nors nė tiek nereikia, septynesdešimties retas sulaukia, o prieš tai dar ne vienerius metus ligoninių duris varsto. O kad einantį per gatvę rytoj gali nudaužt automobilis, čia ne pasiteisinimas. O jei pasiteisinimas, tai gal heros pabandykit? Prie amfos ne taip greit priprantama, tai gal pauostykit jos? Taigi viską reikia išbandyt. Ir vistik aš nesuprantu, ar jūs bandot įrodyt kad alkoholis ir tabakas nekenkia? Nueikit į AA klubus ar onkologinių ligų skyrius ir ten papasakokit, kad su saiku visko galima ir tai dar netgi sveika. O jeigu visdėlto sutinkad kad šie dalykai kenkia, tai kokio velnio tai vartojat? O jei pradėtume aiškintis apie šeimyninius santykius pavartojus alkoholį tai išvis į vienus vartus aš tada jus... Bet ne, jūs vistiek tikriausiai sugebėsit "įrodyt", kad alkoholis sutvirtina šeimą ir jei ne jis tai vietoj 40-50% išsiskirtų 90% šeimų
andriulis 2011-06-08 14:42
As ir neaiskinu, kad darot gerai ar negerai, nes man visai neidomu kaip jus gyvenat. Bet kai jus pradedat kliedeti del to, kad visai reiketu uzdrausti tada ir sakau, kad kaip gali abstinentas suprasti kazka apie alkoholio vartojima? Su postu kuri pacitavai, tai tikriausiai jau nebeturi prie ko prikibti. Kur pamineta jog cigaretes nekenkia? As minejau, prie tokiu gyvenimo salygu tai tu rukyk ar nerukyk, gersi siek tiek, ar visai negersi problemu senatveje vis tiek turesi. Is to seka, kad rukymas negerai!Pirmiausiai tai del burnos higienos. Ka reiskia alkoholis yra gerai? vyno padazas mesai? ar du litrai naminukes ant asmens vakarui?
vitalijuss 2011-06-08 14:44
HiTech: O jeigu visdėlto sutinkad kad šie dalykai kenkia, tai kokio velnio tai vartojat? Va čia gerai užklausei Bet juk kenia ne tik alkoholis. E kenia. Užterštas oras kenkia. Beje, sako, kad visos ligos nuo nervų (todėl nusiramink;-)), todėl nervintis reikia kuo mažiau. Bet ką daryt, jei šitoj skylėj gyvenant žmogus negali nervintis? Išgerk alaus, užmušk nervą. Pakeičiam vieną blogį kitu. Nėra prasmės? Užtat skaniau, ir tas jausmas..kai truputi apsvaigsti, atsipina liežuvis, staiga atsimeni laaabai daug anekdotų..mhhm, einu alaus (joking)
andriulis 2011-06-08 14:46
Hitech: Shigechiyo Izumi - jis ne tik laikomas ilgiausiai gyvenusiu visų laikų ir tautų vyru, bet ir ilgiausiai dirbusiu žmogumi. Japonijos Tokunosimos saloje gyvenęs valstietis dirbo nuo vaikystės iki 105 metų. Taigi jo darbo stažas - 98 metai. Jis turėjo vieną silpnybę - labai mėgo miežių degtinę, o 70 metų įjunko rūkyti, tačiau sulaukė 120 metų ir mirė 1986-aisiais. Read more: http://www.ltvirtove.lt/rekordai.php?lt ... z1OgTlhyt8
blizzard 2011-06-08 14:48