Gerti alkoholį reikėtų leisti tik nuo 24-ių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vitalijuss 2011-06-08 14:54
Blizzard, gėda būdavo kitą dieną, o dabar visa tai tiesiog juokinga. Tokių situacijų "apturėjo" daugiau nei pusė žmonių, viskas čia yra normalu ir pateisinama - jaunystė-kvailystė.
MarkX 2011-06-08 15:00
O nepagalvojai kad gal jei nebūtų mėgęs tos degtinės ir neįjunkęs rūkyti, tai būtų dar daugiau sulaukęs? Kiekvienas žmogus net ir idealiai vienodom salygomis gyventų skirtingai...
andriulis 2011-06-08 15:00
Blizzard - sukelei man sypsena, tu bet jau matei svetaines paskirti? hahahha negaliu. Kaip pvz narkologijos pagalbos centre rasti nors viena pliusa del alkoholio saikingo vartojimo, tas pats kas ieskoti slieku vienoje vietoje Cia gerai. Patiko man. Nuoroda del gerimo masto: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... per_capita Beje duomenys kiek pasene, bet zinant emigracijos dydi ir atsizvelgiant i ekonomine krize, alkoholio suvartojimas turetu buti panasus. Cia kalbu apie LT. Nei vienas Lietuvis negyvena taip ilgai del to, kad siuo metu esami seneliai turėjo arti, kovoti, badauti, ir dabar dar badauja!!! Tie visi isgyvenimai sutrikdo vidine ramybe, daug nervuojamasi ir t.t. Del tokiu veiksmu mes ir pamirstam greitai. O tas japonas random rastas pirmas googlei straipsniukas. Gyveno ilgai del to, kad gyveno saloje, zvejojo sau tuna, gerdamas degtine bei rukydamas cigara Laimingas gime, laimingas gyveno ir laimingai numire.
andriulis 2011-06-08 15:07
Markx po tiek metu nugyvenimo dar mastyti apie ilgesni gyvenima? Kas jis robocopo draugas?
blizzard 2011-06-08 15:24
andriuli o kur man ieškot informacijos? gal kokioje alkoholikų svetainėje? ten akivaizdžiai pateikta kas kaip dėl ko ir kodėl. Aš tau galiu surast kokį kitą raštą ir garantuoju ten bus lygiai tas pats parašyta. Kitas dalykas tos statistikos sudaromos ne jaunimo centro iniciatyva, tai yra statistikos departamentas, sveikatos įstaigos, ko gero informacija paimta ir iš policijos ir iš mokyklų. dabar žiūriu lentelė paimta iš užsienio agentūrų.. aš tau pateikiau nuorodas su elementaria statistika, priežastimis, kovojimo būdais.. Prašau atsverk mano šituos argumentus savo stikline alaus per dieną kuri gerina virškinimą argumentu.. Manau galima susidaryt pakankamai gerą vaizdą apie alkoholio vartojimą ir be tokių straipsnių, užtenka pažiūrėt kas aplinkui darosi.. Tavo pateikta lentelė liečia alų. Šitoje citatoje kalbama apie etilo alkoholio vartojimą vienam gyventojui Manau skirtumą supranti. O štai ir statistiką kurios ieškojai http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_co ... onsumption čia statistika 1 žmogui per metus, ir čia atrodo kalbama apie 100proc. etilo alkoholį. Siūlau ir į japoniją pasižiūrėt, tas labai mėgo sakę turbūt ten koks butelis keliems mėnesiams pagal tokią statistiką..
Arthuras 2011-06-08 15:33
Apie jaunimo užimtumą: taip, galimybės tikrai ne tokios, kaip vakaruose. Bet. Jei nori - visada rasi veiklą. Pažįstu daug asmenų, kurie dėl savo finansinės padėties galėtų užsiiminėti bet kokiu hobiu ar veikla. Ir vėl bet. Jie laka kiekvieną savaitgalį iki lūžimo. Taigi iš to susidarau nuomonę, kad ne užimtume čia yra bėda... Kitas dalykas, tai alus tikrai neprideda fizinės formos, o jame kaip tik yra moteriškų hormonų, nuo kurių išsipučia pilvas. Cigaretės ir alkoholis ryškiai trumpina gyvenimą, nors ir vartojamas palygintinai nedideliais kiekiais. Elementari logika - jei jūs apsvaigstate, vadinasi jūsų kepenys nebe susidoroja su alkoholio kiekiu. Rūkant organizme kaupiasi dervos, kurios nusėda ant plaučių. Ir jūs dar teigiat, jog nerūkantis abstinentas ir rūkantis išgeriantis turi tokią pačią galimybę gyventi tam tikrą amžių su mažiau ligų? O kas tau belieka, jei tik ne pateisinti - juk pats ir gėrei. Aš asmeniškai negaliu pateisinti tokio elgesio, nes tai tiesiog reiškia, kad tu 14 būdamas turėjai menką intelektą, nes nesuvokei pasekmių. P.S o pavyzdžiai, kaip kad tas gyveno tiek ir tiek... Ir gėrė, rūkė, nieko neįrodo, nes tai yra tik atsitiktinumas. Mokslas yra įrodęs, jog visumoje gėrimas ir rūkymas trumpina gyvenimą. Taškas.
andriulis 2011-06-08 15:48
Vienas zmogus suvalge obuoli, kitas ziurejo kaip valge. Statistiskai jie suvalge po 0.5 obuolio, nors vienas sedi net neragaves. Kad kaime vienas prasigeres per diena isgeria 4bambalius alaus, tai ta kieki padalina ir ant manes ir ant taves. Ka noriu pasakyti, kad lietuvoje prasigerusiu pagal gyventoju skaiciu tikrai yra nemazai. Nesakau, kad besaikis vartojimas sveikintinas, bet griztant prie temos kazkokiais draudimais nieko nepesim, nes reikia gerinti salies vidine busina, plius prevencija. Niekada nesakau, kad alkoholis atnes taika i pasauli, bet vienas zmogus forume uzsimine apie dvi grupes, alkoholikai ir negeriantys, del to ir prasidejo mano sita diskusija. Tu geriau man pasakyk, kokia itaka mano gyvenimui padarys daleiskit max 2l alaus per savaite? Tapsiu asocialus? Slapinsiuos viesoje vietoje? kabinesiuos prie zmoniu? greiciau mirsiu nuo ligu?
andriulis 2011-06-08 15:53
arthurai - cia ne pavyzdys, kad gerk ten alu ir busi toks, o pasakymas, kad saikingai vartojant galima pasiekti gerus rezultatus. Nors straipsnyje minima apie IQ mazejima, nors tas IQ velnio ismislas. Jei tau rupejo 14metu tavo iq koeficientas, tai tu budamas 25 tapai puse pensininko. Taskas.
vitalijuss 2011-06-08 15:54
Kažkodėl pirmiau kėlusi juoką, dabar ši diskusija verčia susimąstyti - nejau abstinentams taip svarbu įrodyti, kad gėrimas yra blogis?? Vienoje pusėje - paprasti, saikingai alkoholį vartojantys žmonės, kurie teigia, jog tas vartojimas jiem yra normalus, nors ir kenkia, galbūt atsilieps senatvėje, na bet tiek to, vienas tas gyvenimas, jei patinka - daryk. Antra pusė - abstinentai, kurie, bent iš kai kurių asmenų taip atrodo, laiko save aukščiau už tuos, kurie kartais išgeria, mat jei susitikęs su draugais išgeri, reiškia neturi vaizduotės, nežinai kito pasilinksminimo būdo. Kabinėjimasis prie žodžių, ironija, negi manot, kad taip užsitarnausite pagarbą? Nereikia perfrazuoti teiginių ir ieškoti nesančios prasmės. Jei išgeriantis žmogus yra protingas, tai nereiškia, kad kartais gerdama jis taps kvailesniu. Daugumai alkoholis padeda atsipalaiduoti ir tai nereiškia, kad jie privalo ieškoti kitų būdų. jei man alus patinka labiau nei joga, tai nepiršk man jogos, nes aš vis tiek toliau gersiu alų. O gal, tu išgerk alaus? Aš puikiai susitvarkau su alkoholiu, patariu, padeda. na taip, gal netaip sveika, bet malonu. Beje nuo alkoholio intelektas nepriklauso, čia labiau genetikos sritis, na ir kažkiek lavinimo. Aš gėriau, geriu ir gersiu (nebent dakatarai uždraus). Puikiai susitvarkau su alkoholiu. Taškas
Arthuras 2011-06-08 17:05
Jei tau 14 metų buvo viskas po*ui, tai tau ir 25 metų dar viskas bus po*ui, kai kiti tuo metu jau bus kažką pasiekę. Niekas negimsta kažką sugebėdamas, visi gebėjimai ugdomi nuo jaunystės, kada žmogus yra labai imlus. Be abejo, esu 100proc. įsitikinęs, kad alkoholis tam verslininkui ar sportininkui prie rezultatų gerinimo tikrai neprisidėjo. Ir aš tikrai neteigiau, kad nuo mažo kiekio alkoholio pasidarysi idiotas ar visiškai silpnas fiziškai, nors alkoholis palaipsniui prie to veda. Kažkur skaičiau Allen'o Carr'o(parašė knygą "Lengvas būdas mesti rūkyti" ar panašiai) mintis, kad visi geriantys yra alkoholikai, tik skirtingose pakopose. Buvo paminėtas ir smegenų plovimas, kuris atliekamas alkoholį gaminančių kompanijų, kurios taip gerai išplauna smegenis, kad net patys žmonės jau plauna smegenis kitiems, jog be alkoholio neįmanomas draugų susiėjimas.(labai panašu ir šioje diskusijoje) Nusigeriat vieną dieną, kitą dieną jūsų reakcija lėtesnė čiut ne dvigubai, skauda galva, myžat savo smegenimis, gadinat kepenis ir t.t. Ir dar vienas akivaizdus dalykas, jei geriat iki apsvaigimo yra tas, jog reikia vis didesnio kiekio alkoholio, kad jus apsvaigintų. Tas veda prie didesnių kiekių vartojimo. Prancūzai, kurie kultūringai ir saikingai vartoja alkoholį dabar turi bėdą: trečias faktorius, sukeliantis mirtį, kurios būtų galima išvengti, yra alkoholis. (http://www.guardian.co.uk/world/2005/no ... .jonhenley) Jei jau gert, tai tik labai kokybišką alkoholį ir tik tiek, kad pajustum skonį, o ne apsvaigimą...
qzar 2011-06-08 17:36
Tas pasakymas jaunyste-kvailyste tiesa sakant jau debiliskai skamba gal jusu tevai neauklejo ar patys nesupratot kapi elgiates jaunam amziuje ? Cia tipo pasiteisinimas oj as jaunas tai galiu daryti bet ka nes gi kvailys esu pagal tave taip iseina.Nematau kur cia juokinga prisiminti kad vemiai kazkur ir nuo tokiu metu pradejai vartoti alkoholi tai liudna. Pats esu ragaves alkoholio ir vemes bet tai man visiskai nejuokinga prisiminti ir dziaugiuosi kad supratau kad alkoholis jokios naudos neteikia ir nevartoju jo. Va Arthuras teisingai paminejo degustavimas yra mano nuomone teisingiausias alkoholio pasimegavimo budas.
MarkX 2011-06-08 17:55
Vieną kartą pataisiau, pataisysiu dar kartą... Geriantys ir negeriantys. Geriantys tai retkarčiais arba labai daug vartojantys. Kur tu matei kad saikingai geriantį žmogų alkoholiku pavadinau? Bet kuriuo atveju mano teiginys teisingas, ir nieko čia nepaneigsi, tik kad skirstyti niekas nuo to nepradės.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-06-08 18:12
Man tik įdomu, ką jūs vadinate alkoholikais? Nes šiaip visame pasaulyje yra paplitusi nuomonė, kad alkoholikas yra tas žmogus, kuris yra priklausomas nuo alkoholio. O ką tai reiškia? Iš esmės - žmogus, per dieną išgeriantis bent minimum 2l alkoholio (tarkim alaus) pats vienas, ne prie draugų kompanijos. Ir taip diena iš dienos galo nematant. Aš susidariau tokį įspūdį, kad jūs alkoholikais vadinate visus alei vieno individus, kurie bent kartą gyvenime paragavo alkoholio. Įdomiai jūs čia "pavarot". O dėl to alkoholio draudimo. Che... che... atsimenu, kaip tėvukas pasakodavo apie sausąjį įstatymą Švedijoj (berods, ar Suomijoj... vienu žodžiu, pas skandinavus). Tai iš ten žmonės traukdavo šimtais į keltus, kad pakliūtų pas komunistus ir nusipirktų alkoholio. Tad, su tuo sausuoju įstatymu nemanau, kad kas išeitų. Va, švietimą ugdyti, jau šis tas. Pavyzdžiui, galėtų mokykla surengti ekskursijas pas kokius degradavusius chronius ir parodyti, koks yra gyvenimas tikro alkoholiko, kad jaunoji karta nesektų paskui juos. Arba, nežinau, per pamokas pasikviesti kokį alkoholiką ir lai jis pasakoja ko savo gyvenime yra pasiekęs, etc. Aplamai, alkoholis nėra blogybė kažkokia tai. Tik, svarbu, žinoti saiką ir žinoti kada jau reikia liautis. P.S. Kai pasiskaitai kai kurių komentarus, tai atrodo, kad čia susirinkę ne tik religijofobai, bet ir alkoholiofobai. Viską tik drausti, drausti ir dar kartą drausti... Nieko iš to nebus.
qzar 2011-06-08 18:28
Cia butinai reikia sviesti jaunima nuo mazumos kad kuo maziau zmoniu taptu grynai degradavusiais chroniais. Jai su saiku tai viskas gerai ir priklauso nuo zmogaus kas jo nuomone yra ta saiko riba Pakartojot jau ne viena karta ta pati zodi saikas pasaket viena karta ir uztenka jus su saiku geriat tai saunu o yra ir tokia zmoniu dalis kur saiko nejaucia arba pusiau tik jaucia. Cia ir kyla tas nepasitenkinimas tokiais zmonemis kurie zlugdo save alkoholiu ir kai kuriems ant visu kurie vartoja alkoholi ar tai mazai ar ne.
blizzard 2011-06-08 18:28
Kodėl būtent 2l? jeigu tu nori gert - tu esi priklausomas, nes tau yra noras gert.. aš nežinau ko čia nesuprast. Kodėl narkomanai visi priklausomi jeigu vartoja ir nėra tokių normų? vartoji - priklausomas. Aišku yra riba ties kuria gali kontroliuot priklausomybę, bet jeigu kyla noras tai viską pasako. p.s. nesistengiu aš nieko įrodyt, tai yra jau senai įrodyta, tiesiog pateikiau faktus ir tiek.
andriulis 2011-06-08 18:43
As po futbolo varzybu noriu isgerti salto alaus buteli! As jau priklausomas?:D
qzar 2011-06-08 18:48
Cia tik pats sau gali atsakyti jai kazkas pasakys taip priklausomas tu sakysi ne nepriklausomas baik juokus cia tokia ''tradicija'' tai ar verta klausti tokio klausimo ?
O24U 2011-06-08 19:09
Įdomu koks būtų pasaulis jei tik pramonėje naudotume alkoholį, tabaką ir įvairių narkotikų sudedamasis dalis. Jeigu būtų visame pasaulyje neigiamas požiūris į bandymus vartoti žmogui tas medžiagas. Priedo ne į temą, bet taip pat įdomu kaip viskas būtų, jei religija ir tikėjimas nebūtų atsiradę. Ar visa tai technologiniai pažangai padėjo ir kaip padėjo, ar visgi pakenkė...
Arthuras 2011-06-08 19:27
Apie tai, ar žmogus alkoholikas ar ne, negalima spręsti pagal kiekius, nes kiekvienam jie skirtingi ir pan. Jei kiekvieną savaitgalį žmogus svaiginasi, jis jau alkoholikas, nes to nori ir tai daro reguliariai. Ar esi priklausomas, gali pasakyti tik pats. Jei tau yra potraukis išgert ir tu tik ieškai progos(ir nesvarbu, kad nenusigeri iki graibymo) tu - alkoholikas. Kodėl visi įsivaizduoja, jog alkoholikas, tai tik tas, kuris lupa iki žemės graibymo. Čia jau pati vėlyviausia stadija. Dar vieno dalyko nesupratau - jei su draugais, tai ne alkoholikas, jei be draugų, tai jau alkoholikas? Koks skirtumas? Čia kad pasiteisint, ar kaip? Niekas nesako, kad reikia uždraust. Nieko tuo nepasieksi, nes pasigamint alkoholio - vaikų žaidimai. Bet tiesiog norisi išmušti idiotišką, masinę psichozę, nuomonę, jog be alkoholio - neįmanoma ir jog negerti - nenormalu. Negeriantis arba tik degustuojantis asmuo turi būti norma, o vartojantis reguliariai iki apsvaigimo - išimtis.
Tarkvinijus Išdidusis 2011-06-08 19:32
Tai, palauk, blizzard, pagal tokią logiką - žmogus yra priklausomas nuo visko. Kvėpuojam oru, geriam vandenį, mylimės, valgome maistą - vis kyla norai. Oi, tie norai, norai