Gydytojai: privalomas įdarbinimas po studijų pristabdytų jaunų medikų emigraciją iš Lietuvos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bmk1245 2011-07-30 18:00
Aukso verta išmintis. Deja...
Anonymous 2011-07-30 19:10
Jei reikalavimai tavo manymu durni ir tu juos vykdai - tu tik padedi durnai sistemai išsilaikyti. O gabus protas įspaustas į kažkokius jau senai nemotyvuotos organizacijos sugalvotus "rėmus" (reikalavimus) abejoju ar ką unikalaus sugebės pasiūlyti kai visi daro viską taip pat. Ką noriu pasakyti, tai kad nevisada yra gerai daryti - taip kaip 'dėdės ir tetos' reikalauja. O jei į temą, tai žmogui turi būti suteikta pilna laisvė rinktis kur ir ką jis nori veikti po studijų baigimo. Draudimais ir prievarta nieko nepasieksi. Viskas turi būti koncentruota į motyvaciją. Nes pakolkas tai geriausias darbdavys lietuvoje yra tas, kurio darbuotojai inksčia dėl prasto atlyginimo ar paties darbo, bet dar šiknos nekelia. Afrika o ne lietuva čia.. Ir tik nereikia pradėti man pūsti arabų kaip nieko nemokėdamas nieko neturėsi ir net neturi teisės geriau gyventi.. Sojūzų pasėkmės toks mastymas. Nežinau kaip kitose šalyse, bet pvz. UK gaudamas minimumą Londone (Taip Londone) gali sočiai ir šiltai gyventi visą mėnesį ir dar kišenėje turėti 300 svarų atliekamų. Jei norit pasiverskit litais kiek lieka.. O ką jau kalbėti jei turi gabumų ir dirbi ne už minimumą. Ir čia tikrai ne kokia tai išskirtinė šalis.. Anyway, grįžtam prie to paties - žmones reikia motyvuoti likti LT, o ne grasinti jiems ir dar labiau skandinti skurdo liūne.
Wolfy 2011-07-30 20:51
Su sita nuomone sutinku pilnai.Bet kadangi,cia Lietuva,tai zmones sedintis valdzioje neturi zalio supratimo,kaip tuos zmones motyvuoti,o tik vis primina ,kad reikia stengtis ir galbut,tik galbut rytojus bus geresnis...Tik nesupraskit manes kas nors klaidingai,kad stengtis nereikia,tiesiog nereikia aklai paklusti visoms normoms,kurios dabar yra priimtos,kaip "sventos" taisykles.
Robinis 2011-07-30 22:04
Bus kaip rusu laikais. gavai diploma ar pan ir paskiria kur nors
- 2011-07-30 22:56
Dabar suprantu rwc, kuris visus vadina idiotais. Paaiškint, ar pats susivoksi?
Arthuras 2011-07-30 23:12
Koks tikslas iš brėžinių daromų ranka? Jei to niekur dabar nepritaikysi, ir kuo toliau, tuo labiau?.. Dėstytojas krienas, kaip suprantu, o jūs vykdėt durnus jo reikalavimus, kurie nėra pagrįsti, dėl šventos ramybės. Jei man asmeniškai keliamo tam tikro reikalavimo negali pagrįsti - aš jo stengiuosi nevykdyti. Kai visi vykdo IDIOTŲ, kurie negeba keistis bėgant metams, sugalvotus reikalavimus, niekas nesikeičia, netobulėja. Visiškai kitoks variantas tavo pavyzdyje su diakritiniais ženklais.
Anonymous 2011-07-30 23:22
Please, I need Captain Obvious Ir prašyčiau mandagiai, ir be įžeidinėjimų
Laurynas19 2011-07-31 00:53
toli nevažiuosim..
punktyras 2011-07-31 09:11
Ne visi mokosi tam, kad galėtų keisti sistemą. Kai kurie mokosi, kad gautų išsilavinimą. O be to, nepažinęs sistemos, kaip galėsi ją pakeisti?
rwc 2011-07-31 11:07
, nes vietiniai studentai mūsų netenkina. O kalbant apie mediciną, atvirkščiai: prapiesoriai idiotai. Žinai seimūną Matulą? Tipiškas pavyzdys. Ne demagogai matulai, o talentingiausi gydytojai išaugina jaunuolius, kuriais turėtume didžiuotis prieš visas amerikas, anglijas ir europas. Kodėl mūsų slaugytojai, odontologai, akušeriai,... graibstomi? Nes mūsų paruošimas bene geriausias pasaulyje. O kad profesūra atlieka praktiką užsienyje - nieko blogo. Aš irgi dirbu užsienyje - nes Lietuvoje paprasčiausiai nėra poreikio tokiai pozicijai pilnu etatu (discl: esu ne medikas). Tačiau esu pasiryžęs, ir ne kartą taip dariau - eilėje pirmas lietuvis, net jei jis ir moka dešimtkart mažiau. Berods, identifikavau trečią idiotų grupę.
- 2011-07-31 13:54
Sutinku. Daugeliu atvejų dėl to kaltas kreivas finansavimas. Egzamino metu turėjau tik du studentus, kurie buvo padarę užduotis. Kitiems gi chaltūrinau penketus. Nes kitaip gi studentai gali (neduok Dieve) iškrist, ar skųstis, ar dar kas ims darytis. Rėčio, sakyčiau, išvis nėra.
Anonymous 2011-07-31 14:53
Mane tai užknisa dėstytojai, kurie tik moka inkšti kokie mat studentai buki ir kaip jiem varguoliam be reikalo diplomus dalina. Nesupraskit mielieji manęs neteisingai, tokių studentų dauguma, ir aš irgi pritariu nuomonei, kad bukam studentui kuris (kaip ponas rwc minėjo tik klubinasi ir warcraftina, bet nieko nesimoko) diplomo tikrai negalima atiduoti. Bet.., čia yra didelis BET. Jūs ponaičiai (ne kas kitas) tą sistemą laikot ant pečių. Kokio š jūs tuos penketus rašot? Atsakymas - nes yra jiems palanki. Kaip tai keisti yra aktualiau jums DĖSTYTOJAMS ir MOKYTOJAMS, tad prašyčiau nustoti bambėti ir ką nors pradėti daryti. Blem susikurkit 'feisebuke' grupę "Vedam Tvarką" ir supi$#it visiems jų žinias atitinkančius pažymius. Ir pradėkit keisti sistemą į tokią kokia jin turi būti - griežta. Mažiau bambėjimo ir daugiau darbo, kad jau tokie protingi esate. O taip, sekantis atsakymas yra - man permažai moka, kad taip daryčiau. Jei nieko nekeičiate, tai prašome ir bambėti sau tyliai po nosim, o kad čia forume brūkštelsi 'aš daug žinau ir esu protingas' žinutę, o darbe 'sėdžiu ausis suglaudęs' niekas nuo to niekada nepasikeis.
- 2011-07-31 15:06
Na ir? Yra dėstytojų, katrie supila pastoviai žinias atitinkančius pažymius. Kitą dieną skalpuoja juos dekanas, mol per prasti balai. Čia ne užmokesčio problema - nemokančius studžius labai lengva vertinti - neišlaikyta, laisvas! Čia visų univerų/kolegijų bėda - finansavimas susietas su studentų skaičiumi. NIEKUR nėra kokybės faktoriaus. Tad dėstytojams yra spaudimas, ypač pradedantiems - kad tik skolų nebūtų. Profesoriams mažesnis, nes jie turi vardą ir jau rateliui priklauso.
Anonymous 2011-07-31 15:17
Apie ką ir kalbu, dėstytojui rūpi tik jis pats - "Nenoriu eiti pas dekaną" ;( O po to šaukiama - "nėra rėčio", nors tas rėtis ir esate pats jūs. Reiškias bereikalo gaunate atlyginimus iš dorai dirbančių žmonių, nes neatliekate pagrindinės "rėčio" pareigos. Prašau jūsų - įveskite kokybės faktorių ir griaukite ratelį. Prižadu ateisiu į protesto akciją jūsų palaikyti jei tokią suorganizuosit ir mesiu akmenį į tą kurį parodysit! Oh wait..., o gal visgi tikslas yra ne kažką pakeisti, o pakliūti į ratelį?? mm??
kionig 2011-07-31 15:37
Kad jiem pakliūti į tą ratelį irgi gana sunkoka, nors tikslių šio žaidimo taisyklių nežinau. Manau, jog taisyklė viena ir paprasta - "neiti prieš sistemą" Trumpiau tariant, Lietuvoje dabar yra toks konvėjeris, kur ištraukdamas vieną varžtą stabdai sistemą ir darai jai nuostolius, tuo pačiu ir sau. O kadangi studentai ir yra tie kreivi varžtai, tai toks konvėjeris negali veikti kokybiškai ir kreivai padavinėja diplomus. Nuostabi sistema kurioje pjauni pats šaką ant kurios sėdi. Pala, o nuo ko mes ten kopijavome šią sistemą ? Nuo amerikonų lyg ar ne ?
- 2011-07-31 16:32
Nėjimas pas dekaną = darbo vietos praradimas. Pakeist gan lengva dėstytojus. Tai tu nori pasakyt, kad turiu rizikuoti savo darbo vieta?
Arthuras 2011-07-31 16:57
Paprasčiausiai jūs, dėstytojai, turėtumėte pradėti viešai kalbėti apie situacijos padėtį šiuo metu. Nes toks DURNŲ įsakymų vykdymas, veda į niekur. Žinoma, staigiai niekas nesikeis, bet bent būsit pabandę, pajudinę ledus.
Darwin-was-right 2011-07-31 17:07
Gerbiami čia komentuojantys dėstytojai, prašau apibrėžkit man, kas yra, jūsų nuomone, geras studentas. Klausiu todėl, nes manau, jog prieš dergdami šių laikų studentą turim žinoti, kas yra geras studentas. Pats studijuoju, maždaug žinau, ko iš manęs reikalauja, bet niekad taip ir negirdėjau to apibrėžimo, kas yra geras studentas
Anonymous 2011-07-31 17:16
Turiu klausimą dėstytojams ir mokytojams. Kodėl dirbate tokioje darbo vietoje kuri jums nepatinka?
hostgator 2011-07-31 17:29
Gal dar paklausk studentų, kodėl jie įstojo ten, kur nenorėjo ar abejojo?