Šiais metais jau planuojamas privataus erdvėlaivio skrydis į TKS  (0)

NASA ir SpaceX neoficialiai susitarė, kad SpaceX kapsulė „Dragon“, paleista su „Falcon 9“ raketa šių metų lapkričio 30 – gruodžio 7 dieną susitiks su TKS, beveik praėjus vieneriems metams po pirmojo bandomojo skrydžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai buvo galvojama, kad bandomąją misiją reikėtų išskaidyti į du etapus: iš pradžių stotis ir erdvėlaivis susitiktų orbitoje ir 10 kilometrų atstumu skrietų vienas šalia kito, o jei viskas sėkmingai pavyktų, tuomet kapsulė susijungtų su TKS. Tačiau po sėkmingo SpaceX bandomojo skrydžio nutarta, kad dvi misijos bus sujungtos į vieną.

„Šis susitarimas yra žodinis, kol kas NASA nedavė formalaus sutikimo“, – sako Viljamas Gerštenmajeris (William Gerstenmaier), NASA skrydžių administratorius.

TKS reikalinga reguliariai tiekti atsargas, ko amerikiečiai patys nebegali daryti nutraukus kosminių šatlų programą, tačiau nepaisant to, ar ši misija pasiseks, ar ne, JAV astronautai bus labai smarkiai priklausomi nuo Rusijos „Soyuz“ erdvėlaivių tol, kol privatūs erdvėlaiviai sugebės į TKS gabenti žmones. SpaceX atstovai sako, kad tai tikrai ne problema ir kad astronautai, skrendantys SpaceX erdvėlaiviais bus tikrai saugesni nei skridusieji su šatlais.

Ko gero tik ateitis parodys, ar jie teisūs.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: