„Maistas, kuris naikina sąnarius.“ Verta atsisakyti tiesiog dabar ()
Turi daug fosfatų.

© scientificanimations.com, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Rheumatoid_arthritis_-_Swollen_finger_joint.jpg
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Dietologai įspėja, kad kai kurie produktai gali sukelti sąnarių skausmą. Špinatai, rūgštynės, marinuoti agurkai ir pomidorai yra juodajame sąraše.
Špinatuose ir rūgštynėse yra daug oksalatų, kurie, susijungę su kaulų kalciu, sudaro inkstų akmenis ir druskos kristalus sąnarių kapsulėse, o tai sukelia uždegimo paūmėjimą ir skausmą.
|
Marinuotose daržovėse (pomidoruose ir agurkuose) yra daug fosfatų, kurie itin neigiamai veikia raumenų ir kaulų sistemą. Gydytojai pataria sumažinti šių produktų vartojimą, kad vėliau nesiskųstumėte problemomis.
Gydytojai pažymi, kad išplitusios artrozės ar reumatoidinio artrito nebegalima išgydyti, tačiau galima sulėtinti jų vystymąsi. Reikėtų atkreipti dėmesį į savo mitybą, valgyti maisto produktus, kurie padeda stiprinti kremzlės audinį ir užkirsti kelią patologiniam procesui.
Jei vargina sąnarių problemos, valgykite daugiau maisto produktų, kurie yra chondroprotektoriai (tai medžiagos, gerinančios kremzlės struktūrą). Tai vištienos ir mėsos kremzlės. Be to, rekomenduojama valgyti riebias žuvis: lašišą, tuną, skumbrę. Jose yra omega-3 riebalų rūgščių ir vitamino D, kurie padeda sumažinti uždegimą ir pagerinti kalcio įsisavinimą.