Pirmasis viešbutis kosmose bus rusiškas? (Video)  (1)

Rusija paskelbė ketinanti 350 kilometrų aukštyje virš Žemės statyti pirmąjį kosmoso viešbutį. Jame esančiose 4 kabinose galėtų viešėti septyni svečiai. Be to, iš kiekvienos jų pro didžiulius langus būtų matyti apačioje besisukanti Žemė. Tačiau tokios atostogos atsieis nepigiai. Už kelionę teks sumokėti 1,9 mln. litų, už penkių dienų viešnagę – dar 400 tūkst. litų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vien kelionė iki viešbučio bus tikras nuotykis. Norint ten nukakti, teks dvi dienas praleisti raketoje „Sojuz“. Viešbutis, arba, tiksliau, Komercinė kosminė stotis (KKS), turėtų pradėti veikti 2016 metais. Pasak viešbučio sumanytojų, ji bus „daug patogesnė“ nei Tarptautinė kosminė stotis (TKS), kurią naudoja astronautai ir kosmonautai. Kosmose esant nesvarumo būsenai, svečiai galės pasirinkti vertikalias arba horizontalias lovas. Dušai bus hermetiški – kad vanduo nepatektų ten, kur nereikia. Turistai, kuriuos lydės patyrusi įgula, maitinsis Žemėje paruoštu ir raketa atgabentu maistu, kuris bus pašildomas mikrobangų krosnelėse. Planuojama atsisakyti maisto iš tūbelių, kuriuo maitinasi astronautai, ir pakeisti jį delikatesais – troškinta veršienos šonine su grybais, baltų pupelių piurė, pomidorų sriuba ir slyvų kompotu. Taip pat KKS bus galima atsigaivinti šalta arbata, mineraliniu vandeniu ar vaisių sultimis, tačiau alkoholį vartoti bus griežtai draudžiama. Tualetuose vietoj vandens bus naudojama oro srovė. Nuotekos bus perdirbamos, o oras bus filtruojamas, pašalinant pašalinius kvapus ir bakterijas, bei vėl tiekiamas į kabiną. Viešbutį statysiančios kompanijos „Orbital Technologies“ generalinis direktorius Sergejus Kostenko teigė: „Mūsų planuojamo modulio vidus neprimins TKS. Viešbučio vidus turi būti patogus. O į Žemę bus galima žiūrėti pro didžiulius liukus.“

„Viešbutis bus skirtas turtingiems asmenims ir privačioms kompanijoms dirbantiems žmonėms, kurie nori kosmose atlikti tyrimus“, – kalbėjo jis.

Tačiau viešbutyje apsistoję turistai gali sulaukti ir netikėtų svečių. Jei TKS įvyktų nelaimė, planuojama viešbutį naudoti kaip atsarginę slėptuvę astronautams, o ne gabenti juos į Žemę.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)