Maisto trūkumo problemą ateityje išspręstų europiečių raciono praplėtimas vabzdžiais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Gluxen 2011-09-16 15:17
Kuo greičiau pradės tiekti, tuo geriau. Kuo daugiau galėsime rinktis ką valgyt, tuo geriau. NIAM!
slack 2011-09-16 15:20
O negeriau spęsti "masto trūkumą". Užsidrausti masto importą iš svetimų šalių savanoriškai. kam "trūksta maisto" gali tiesiog neeksportuoti jo.
Menulis 2011-09-16 15:25
Nerealiai laukiu, kada isivažiuos šitas reikalas - kiek galima kišt i save fermose uzaugintus, hormonais-antibiotikais ir kitais brudais šertus, tris-šešis kartus greičiau nežinia į ką užaugusius gyvulius ir pauksčius. Aš net vegetaru pabuvau vienerius metus - bet pasakysiu atvirai - augalinių baltymu man labai truko, ir vien tuo kas uzauga vaisiu ir darzovių pavidalu neuzteko, tai nori nenori turejau gryzt prie mesos. Net seile varva ziurint i ta lektute su "dangaus krevetemis" ir kitomis "oro-zemės gerybemis". O kur dar sraigės, varlės.. niam niam:)
Pumper 2011-09-16 15:32
Kam tau laukti. Jei taip nori vabalais misti, eik į laukus ir prisigaudyk.
Montis 2011-09-16 15:40
Bent jau as tai nezinau, kaip prisiversciau tuos vabalus valgyt, isitikinimai, principai neleistu turbut megautis, nors ir skanu butu.
M.Mantas 2011-09-16 15:44
Labai įdomu kaip šiauriečiai Suomiai, Estai ar tie patys lietuviai vabzdžiais gyvi bus.
Heksogenas 2011-09-16 16:01
Tada iš principo ir padvėsi.. Norėčiau šitai pamatyt.. Norėčiau iš aš paragauti vabzdienos (o ba nauajs žodis ) Šiaip mes suvalgom ir taip jų nemažai tik patys nežinom, yra ir nuostatos kiek ten pvz nikerio batonėly gali būti max vabzdžių kūno dalių.. Manyčiau jei pradėtu auginti vabzdžius fermose tai ir jiems atsirastu hormonai ir kitos auginimo technikos kad pasiekti max biomase, o biomasės kokybė bus tik antroj vietoj.., kaip ir su tom pačiom kiaulėm. Tik va vabzdžių auginimas yra kita niša todėl tai ekonomiškiau ir ekologiškiau, pvz vabzdžius gal galėsi šerti atliekom kurių kitur nepadausi ir gausi gerą produktą, reiks mažiau vietos, ir nepyks jkie tūpi gyvūnų teisių sergėtojai ,nes jei durni.., tai yra vabzdžiai jiems šlykštūs ir nepripažins gyvybės forma jaučiančia ir pan.. Todėl galis vabzdžius laikyti belenkaip sugrūstus svarbu kad gyvi..
romienas 2011-09-16 16:02
Valgysime kirmėlių paštetą D
blizzard 2011-09-16 16:12
o tai kas dabar trukdo į kinų restoraną eit pavalgyt? ar nėra lietuvoj tokių patiekalų? aš kažkur buvau tai meniu lyg ir buvo kažkokių vabalų, bet neužsisakiau Šiaip gal ir nieko būtų paragaut
KarolisS 2011-09-16 16:24
Va čia tai geras pastebėjimas! Ir pritariu jam. Tiems "gynėjams" visad labiau rūpėjo kokios lapės ar kiti "dideli" gyvūnai, tuo tarpu vabzdžiai nė velnio. Ir jeigu Europoje susikurtų tokia industrija, tai nė neabejoju, kad tų vabzdžių laikymo sąlygos tiems "gyvūnų teisių gynėjams" nė velnio nerūpėtų.
faktas 2011-09-16 17:00
Aš augau kaime ir mažas esu valgęs laukinių vabzdžių. Tiksliai skonio nepamenu, bet įsiminė, kad beveik visi jie labai kartūs. Beje, keistai čia diskutuojate apie gyvūnų teisių gynėjus. Tai nėra kažkas vientisa. Jų yra visokių. Tikrai bus tokių, kurie gins vabzdžių teises.
drone 2011-09-16 17:18
numanau kaip sumažės kenkėjų populiacija, pastačius specialiai jiems veist veisyklas... ir visas tyrimas turi potekstę: "būkit geri, suvalgykit šituos kenkėjus, nes per daug jų prisiveisė"...
faktas 2011-09-16 17:32
Beje sakinys "vienam žmogui tenka 200 kilogramų vabalų ir kirmėlių biomasės" yra kažkokia klaida. Gal čia kalba eina apie tonas?
kionig 2011-09-16 17:46
O kuom jau kilogramas netinka ?
Vytax 2011-09-16 17:50
Sakykit ką norit bet nematau priežasčių dėl ko Europiečiai turėtų badauti. Spėju čia viskas yra maždaug: Valgykit europiečiai tarakonus, tam kad azijietis ar afrikietis sugebėtų nusipirkti maišą grūdų ar bekoną?
faktas 2011-09-16 18:39
Heksogenas 2011-09-16 20:01
Mano akimis pasaulis gyvena badu, kodėl? Atsakymas ėda totalų š.. Maistas privarširuotas chemijos kad ilgiau laikyti, jis neturi vitaminų ar mineralų, tai atsitinka todėl, kad augalai auginami labai greit ir jie nesukaupai vitaminu, o dėl mineralų bėda tame, akd dirvose jų vis mažėja, o suėstą maistą mes iššikam patenka į valymo įrenginius iš ten į upes ir į jūras..(todėl marijos žemės kaime žmonės besimaitinantys savo maistu yra sveikesni ir gfiziškai geriau atrodo lyginant su europiečiais) Naudojan kuo įvairesnę biomasę ir proporcingai, mes gyventume žymiai ekologiškiau ir labiau tausotume gamtą.. O ne kai dabar yra užsodinama didžiausi laukai kukurūzų ar bulvių(mono kultūros).. Būtų galima turėti įvairesni ūkį.. Ko pasekoj išsilaikytu bioįvairove ir būtume atsparesni klimato kaitai, užėjo lietūs bulvės nuskedo ir supuvo, bet pvz gerai augo žolė kuria šėrėm biomasę.. Ir mes vistiek išgaunam kokybiško maisto.. Dėl gyvūnų teisių tai atsirastų tų gynėju, bet mažai, o kadangi niekas nešūkauja valdžiai dzin tie keli, priedo ir žmonės patys tūpi eiliniai (jiems ir šlykštūs vabzdžiai) tai visiems px bus.. Čia panašiai kai šaukai kad korėjiečiai valgo šunis, ten pas juos įprasta, tik aišku laikyti juos galėtų padoriau ir skersti šiuolaikiškai ir nebūtų bėdos.. P.s. šiaip juokingi jų tie žaidimai, bando sutalpinti ko daugiau žmogų, nors bėdos lengviau sprestūsi reguliuojant žmogų populiaciją ir keliant išsilavinimo lygį.. Vistiek pareina robotika, juodadarbių nebereiks tiek.. Laukiu nesulaukiu kokios nors ligos katra šukuotu tankiai gyvenamas vietas..
Arthuras 2011-09-16 20:19
Europoje, mano žiniomis, gyventojų beveik nedaugėja. Pilna žemių, kurios yra nedirbamos ir nenaudojamos. Tai kas trukdo užsiaugint? Prie ko čia tie vabzdžiai?
Pumper 2011-09-16 20:41
Europos pingai už bimbalo mušimą ir žemės nedirbimą trukdo užsiauginti. Tik klausimas, kodėl valdžia, nenori, kad žmonės maistą sau užsiaugintų.
Heksogenas 2011-09-16 20:53
O tu nori užsiauginti? Ar išvis augini? Europiečiai tinginiai.. Jie atidirba savo darbą ir poto nori ramiai sėdėti viską ko reik nusiperka.. Tik va lietuvis atknisa darbe viršvalandžius dykai grįžta namo sėda už traktoriaus vairo ir varo bulvių apvagoti, o moteriškė daržą ravėt.. Kai buvau Danijoj tai ten kai matai jų sodo namelius arba šiaip nuosavus namus niekur nerasi šiltanamio tik vienas kitas ir tie patys labai maži.. O Lietuvoj kiekvienas turintis nuosavą namą turi šiltnamį(ir nemažus kiti) ir jei leidžia galimybė auginasi bulves, kitas daržoves, laiko triušius ar vištas.. Ir patys lietuviai taip nesielgtų, jug sako čia taip darom dėl sunkaus gyvenimo taupom pinigus(neupranta kad valgo natūralų produktą, bet dalies požiūris jau keičiasi), duok lietuviui gerą algą dauguma spjaus į tokį auginimą... Kad žemės daug tai nieko nereikš, apsistatykim viską betoninėm džiunglėm iškirskim miškus suarkim laukus, upes sumelioruokim ir gyvenkim laimingai, bo po to stebis iš kur psichozės, vėžiai, depresijos ir kitos ligos..