Kitoks požiūris į dietą: vegetarai baltymų galėtų gauti iš savo išmatų – kaip triušiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

D4rius 2011-09-27 15:13
Niekad nesupratau zmoniu kurie "sveikai" maitinasi... Perskaites si straipsni, supratau jog tokius zmones suprasti man neimanoma.
pixerix 2011-09-27 15:51
Mūsų iškreiptame pasaulyje "sveika mityba" yra normali mityba, kokia buvo prieš 20-30 metų, kol valgomame maiste nebuvo 50% E. Jeigu tu pusryčiams geri kavą su cigarete, pietums čipsus su kola, o vakarienei alų su sūdytais kepintais riešutais, tai nėra sveika mityba. Pats valgau tiek daržoves, tiek mėsą, bet laikau savo mitybą sveika, nes joje yra labai mažai kalorijų bombų ar beverčių produktų. Už žaliavalgystę nepasisakau, už vegetarizmą taip pat, viskam turi būt ribos..
immortallt 2011-09-27 16:05
Vegetaru buti galima, bet tik ne musu klimato zonoje. Visi E yra ne taip jau baisu, koki skandala kelia ziniasklaida. Daug baisiau yra hormonai maiste ir vandenyje, kurie jau eina rotacijus budu ir jie praktiskai neyra gamtoje.
Boomshaker 2011-09-27 16:05
Į mitybą verta žiūrėti tik iš evoliucinės perspektyvos. T.y. turėtume stebėti gyvūnus ir žiūrėti į praeitį - ką valgydami jie klestėjo (nesirgo nuo to ką suvalgydavo, buvo fiziškai stiprūs). Kada pradedi taip žiūrėti tai bent viena pasidaro aišku - žmogus, kaip ir kiti gyvūnai, turėtų nevalgyti apdirbto/perdirbto maisto. Pvz. Eskimai (tradiciškai gyvenantys) - neturi dantų eduonies, žandikauliai platūs ir tvirti,vėžys ir kitos degeneracinės ligos jiems yra nežinomybė, su širdimi problemų irgi visai neturi. Tai ligos sukeliančios daugiausiai mirčių mūsų moderniame vakarų pasaulyje, nors jie valgo žalią mėsą, organus, kaulų čiulpus, žuvį ir šiek tiek uogų sezono metu. Arba kitos gentys... Bušmenai (!Kung). Irgi tokių ligų nematę... O jos mus kamuoja. Kaip gyventi iš jų irgi galima pasimokyti, nereikia nei mitybos ekspertų.
richis 2011-09-27 16:11
Nebejok, kai uzpuls ligos tikrai suprasi, pradesi sveikai maitintis ir t.t. bet tada dazniausiai jau buna pervelu. Musu organizmai ne siusklynai - reikia ziureti ka ten dedi.
technologas 2011-09-27 16:23
Tiesa, eskimai maitinasi iš dalies gerai dėl to, kad valgo žalią maistą. Žalia mėsa sveikiau aišku nei virta. Bet jie tradiciškai valgė daugiausiai mėsą ir žuvis, todėl ilgai negyveno (dabar jų racionas kitoks: ....as of the late 80s, these were the top ten foods eaten by Alaskan natives, ranked by frequency of consumption: 1. Coffee and tea 2. Sugar 3. Whitebread, rools, crackers 4. Fish 5. Margarine 6. White rice 7. Tang and Kool-aid 8. Butter 9. Regular soft drinks 10. Milk (whole and evaporated) Vis tik norint ilgiau pratempti reikia įvairesnio maisto, daržovių visokių. Kažkada skaičiau, kad maitinantis virta mėsa ir niekuo daugiau žmonės ilgai negyvena - mėnesį kitą.
D4rius 2011-09-27 16:45
Netame esme, esme jog as negaliu klausyti zmoniu kurie del kazkokiu apsurdisku isitikinimu nevalgo mesos, ar kitu produktu. Juk mes siaurieciai, mum reikia valgyt viska, kad gautume reikalingu medziagu, jog nebijotume persalti ar kitu ligu kurios laukia musu didziaja metu dali. Beto, valgydamas daugiau maziau viska turiu ir puikia sveikata, ir energijos trukumo nejauciu, svoris net siektiek per mazas ( genu kalte) ir jauciuosi visapusiskai gerai, tiesiog vadovaujuosiu viena taisykle: Kas per daug - tas nesveika.
Mindset 2011-09-27 17:02
Dar vienas "mitybos ekspertas" stumiantis ant kitu "mitybos ekspertu" fui...
Shinigami 2011-09-27 17:58
Patys baisiausi E: E153, E296, E290, E270, E330, E500, o šitas tai pats nuodingiausias E941 reiktu uždrausti gamyba ir pareikalauti kad pašalintu iš aplinkos http://www.maistogidas.lt/?mp=16
BishopaZ 2011-09-27 18:44
super geras straipsnis pilnai pritariu
blizzard 2011-09-27 19:01
goodo one.. su tais koncervantais labai persūdyti reikalai yra.. geriau pasidomėkit ne apie koncervantus o apie tai kokią mėsą į dešras sumala.. Bet įsivaizduojant kieno dėka neturim visuotinio bado, dėl greito maisto gedimo, kuris su laiku padidintų maisto sąnaudas ir gamybą. Dėl ko turim tiek daug įvairaus maisto, dėl ko galima valgyti tokius dalykus kaip vynuoges apelsinus ar mandarinus.. gyvenimo trukmė visam pasaulį bendrai +-70metų, o jūs rėkaujat apie tai kaip koncervantai žudo leiskit primint kad Romos laikais vidutinė gyvenimo trukmė buvo tik apie 20 metų. koncervantams jau mažiausiai 50 metų, kas per tą laiką pasikeitė? o kas apie vegetarus ir kitus fanatikus, labai šaunu, kaip buteli sėdi be darbo dienas leidžia, arba dirba kokiam ofise kavytę su morkytėm valgo per pietus ir giriasi kad vegetarizmas labai gerai.. Bet tik į sodą išvažiuoja ir žiūrėk jau reikai kitus žmones samdyt kad malkas supjautų ar kad kokią gyvatvorę nukirptų, kai kurie ir žolę prašo nupjaut, nes nebepastumia žolępjovės.. po to jau ir papildai nebepadeda, iš geros savijautos belieka tik garbė būti vegetaru.. Kiek laiko žmogus be maisto gali išgyvent? be vandens rodos 7 dienas, tai va vegetarizmas labai panašiai, pastoviai save esi "prismaugęs" kaip nieko nedirbi ar nesportuoji, tai ir nejauti, o kai tuo pačiu mėsos nevalgai ir riebalų daug nenaudoji tai ir svorio nepriaugi, vieni pliusai.. bet kaip tik reikia riebalus padegint, žiūrėk ir jau jėgų nebėra..
technologas 2011-09-27 19:06
Čia tu žiauriai, bet atrodo daug tiesos yra
Boomshaker 2011-09-27 20:31
Ką reiškia ilgai negyveno... Jie nei modernios medicinos neturi, nežino nei kas ta higiena yra, jų aplinka yra žymiai atšiauresnė. Ne vien maistas lemia gyvenimo trukmę. Bet maitinantis tam tikru racionu tų pagrindinių ligų-žudikių, kurios kankina modernųjį pasaulį, būtų galima išvengti.
bahuriux 2011-09-27 20:46
blizzard pritariu Pastebejau pora idomiu dalyku, kazkodel si rudeni pritruko mineralu ir vitaminu, nes teko gana daug fiziskai padirbeti. Pradejo traukti meslungi ir atsirado nuovargis kartais net be pagrindo, nusipirkau multi vitaminu ir mineralu mikso tokio is stipresniu, visai neblogai padejo priesingai nei teige vienas straipsnis cia publikuotas, kad vitaminai ir mineralai yra zmogui nereikalingas slamstas. Nezinau kaip cia yra bet is maisto negavau visu reikalingu medziagu, netgi vasara ir rudeni, isskyrus kalorijas, nors valgau nepermazai ir gana ivairu maista. OT: Antras idomus pastebejimas teko pabuvoti baliuj ir pagdauginau netiketai ryte nebuvo absoliuciai jokiu pagiriu, kas mano atveju tikras stebuklas (vien del baisiu pagiriu negeriu), stebuklo priezastis paprasta suvalgiau ~500g vynuogiu. Dar patarimas po geru jei skrandis dirba ryte, tai mandarinu, ar apelsinu ~1kg pataiso reikalus i gera puse Jei skrandis nedirba tada ragai plysta galva ir dehidracija.
vytautas50 2011-09-27 21:18
faktas 2011-09-27 21:46
Truputį per daug beletristikos tame jo pasisakyme. Žmonės vertina įtaigius, bet nepagrįstus komentarus. Nemėgstu tokių rėksnių. Noriu rimčiau. Tiesa vegetarams pritariu (ką nori, tą tegul daro su savo kūnais, žmonių ir taip per daug), bet nepritariu, kai jie neleidžia savo vaikams rinktis - per prievartą padaro juos tokiais pačiais, plius atima galimybę brendimo metu gauti daug būtinų medžiagų.
vytautas50 2011-09-27 21:56
Christmas_fun 2011-09-27 22:25
Negaliu tiketi tokiais zmonemis vien todel, kad pats visa gyvenima ryjau beleka, valgiau makuose, picerijuose ir t.t., net susirgau 3 stadijos veziu ir pagyjes pradejau truputi dometis sveikesne mityba, nes supratau, kad galiu taip toli ir netempti. Daugiausiai remiausi naturalios higienos mitybos principais (kasdiena iki 12h valgau tik vaisius, daug tinkamai suderintu misrainiu, darzoviu) per 4 menesius numeciau 15.5 kg, aisku sportavau intensyviai, bet praktiskai niekada nejauciau nuovargio, tokio nuovargio kuri seniau jausdavau nieko neveikes. Dabar esu geriausios formos gyvenime ir net nebesportuoju (studijos), jauciuosi puikiai, valgau tinkamai ir svoris negrizta. Valgau ir mesa, bet, kaip cia kazkas minejo, nuo labai mazo kiekio persivalgau. Visai atsisakyti nenoriu, nes, panasu, kad nekenkia tikrai + megstu mesa
Valdas8 2011-09-28 08:19
E941 yra pats nuodingiausias (suslėgtos azoto dujos), tai kitus tikrai galite vartoti be baimės
Valdas8 2011-09-28 08:25
O straipsnis tikraiu labai geras. Iš jo visi gali padaryti bent jau vieną globalinę išvadą - visos dietos nieko vertos.