Didžiųjų pasaulio kosmoso organizacijų atstovai rinksis Vilniuje  (17)

Kai Davosas, nedidelis Šveicarijos miestas, jau 40 metų vadinamas pasaulio ekonomistų susirinkimo sostine, Vilnius tokiu simboliu pretenduoja tapti kosmoso sektoriuje. Lapkričio 16-18 dienomis sostinėje bus organizuojama jau antroji kosmoso konferencija SEMWO (Space Economy in Multipolar World), sutrauksianti dalyvius iš JAV, Kinijos, Japonijos, Rusijos ir kitų šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešėjų sąraše – su Lietuvos perspektyvomis šioje srityje siejami svarbūs svečiai iš didžiausių kosmines programas vykdančių valstybių. Renginyje kalbės ir spaudos konferencijoje dalyvaus TSRS daugkartinio naudojimo erdvėlaivių „Buran“ kosmonautų būrio vadas Igoris Volkas, JAV „Space Shuttle“ erdvėlaivių astronautas Karolis Josephas Bobko-Bo. Organizuojama ir atskira pagrindinių pranešėjų spaudos konferencija, joje, be kosmoso organizacijų atstovų, dalyvauti žada Lietuvos vyriausybės nariai. SEMWO atidarys ir pasveikins ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

„Pasauliui minint žmogaus pirmojo skrydžio į kosmosą penkiasdešimtmetį, Lietuva turi išskirtinę galimybę pradėti savo kosminės istorijos skaičiavimą. Šiandien, kai kosmoso pramonė sparčiai komercializuojasi, o pažanga keičia technologijų formas ir apimtis, net ir nedidelės šalys gali dalyvauti procesuose, kurie dar taip neseniai buvo tik galingųjų valstybių privilegija. Didžiųjų kosmoso organizacijų ir įmonių atstovų atvykimas į konferenciją tokių ambicijų pagrįstumą tik patvirtina.“, – mano renginį organizuojančios Lietuvos kosmoso asociacijos direktorius Vidmantas Tomkus.

Konferencijoje bus aptariami tiek politiniai, tiek ekonominiai aspektai ir verslo galimybės, todėl laukiama itin plataus dalyvių rato susidomėjimo. Verslo atstovai, dirbantys ar turintys planų kosmoso sektoriui aktualių produktų ir paslaugų srityje, konferencijos metu ne tik gaus įvairiapusiškos informacijos apie esamą situaciją bei perspektyvas, bet ir turės progą užmegzti vertingus ryšius kontaktų vakare.

Ne vien profesionalų, bet ir visų besidominčių laukiama ir konferencijos metu veiksiančiose pasaulio raketų modelių, sukurtų Lietuvoje, mažųjų palydovų ir su kosmosu susijusių robotų parodose. Aktyviau sudalyvauti ir prie kosminių technologijų prisiliesti bus galima seminaruose bei kūrybinėse dirbtuvėse.

Detalią renginio darbotvarkę rasti ir užsiregistruoti galima Lietuvos kosmoso asociacijos interneto svetainėje – pirmųjų 80 dalyvių registracija yra nemokama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)