Jungtinėse Tautose pranešta apie pasaulinį ŽIV mažėjimą  (3)

Prieš pat Pasaulinę AIDS dieną paskelbtame pranešime sakoma, kad užsikrėtusiųjų ŽIV skaičius dabar yra mažiausias nuo tada, kai epidemija buvo pasiekusi aukščiausią tašką 1997-aisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujų ŽIV infekcijų dramatiškai sumažėjo dėl vis lengviau prieinamų antiretrovirusinių preparatų (ART), mažinančių užsikrėtimo riziką.

Praėjusį mėnesį UNAIDS, koordinuojančios kovą prieš ŽIV ir AIDS (pdf) paskelbtas pranešimas rodo, kad naujų užsikrėtimo ŽIV atvejų ir su AIDS susijusių mirčių sumažėjo penktadaliu, nuo jų apogėjų atitinkamai 1997 ir 2005 metais.

„Matėme smarkų ŽIV gydymo prieinamumo padidėjimą, turėjusį labai didelį poveikį mūsų gyvenimams“, - sako Mišelis Sidibé (Michelis Sidibé), vykdantysis UNAIDS direktorius. ART dabar pasiekia beveik pusę iš 14,2 milijono neturtingų šalių gyventojų, kuriems šių vaistų reikia ir tikimasi, kad iki 2015-ųjų vaistai jau bus tiekiami visiems.

Piečiau Saharos esančiose šalyse naujų infekcijų sumažėjo 36 procentais nuo 1997 m., o Pietų Afrikoje ir Karibuose – trečdaliu. Visame pasaulyje ART medikamentai pasiekė 1,35 milijono žmonių daugiau, nei 2009 metais.

New Scientist, 2011 lapkričio 26

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Vytautas Povilaitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: