Į ledo spąstus pakliuvusiems 100 baltųjų delfinų gresia pražūtis  (8)

Beringo jūroje, Rusijai priklausančiuose vandenyse po ledu įstrigo daugiau nei 100 baltųjų delfinų. Iš jūros grįžę žvejai pasakojo, kad delfinai pateko į sąlygiškai nedidelę ledo apsuptą teritoriją. Įkvėpti oro jie vis dar gali, bet be pagalbos išsikrapštyti nebesugebės, praneša CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešime teigiama, kad į gamtos paspęstus ledo spąstus pakliuvę gyvūnai atsidūrė pavojuje. Delfinai įnirtingai bando iššokti ant ledo, bet jo jau prisikaupė tiek, kad to padaryti savo jėgomis jiems, greičiausiai, nebepavyks. Šiuo metų laiku Beringo jūra plaukia dideli ledo kiekiai. Gamtosaugininkai baiminasi, kad gyvūnai greitai išseks ir galiausiai numirs iš bado.

Vietinė valdžia jau kreipėsi pagalbos į federacines institucijas ir prašė atsiųsti ledlaužį, kuris išgelbėtų gyvūnus. Artimiausias ledlaužis šiuo metu yra už pusantros dienos kelio.

Beringo jūroje gyvena didelė baltųjų delfinų populiacija. Jūroje nuolat juda didžiuliai kiekiai ledo ir gyvūnai neretai pakliūna į jų spąstus. Žvejai teigia, kad surasti į nelaimę pakliuvusius gyvūnus priklauso tik nuo atsitiktinumo.

Paskutinį kartą baltieji delfinai šiame regione buvo gelbėti 1986 m. Ledlaužis pralaužė susikaupusį ledą ir leido delfinams išplaukti į neužšalusius vandenis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)