Po patirto streso verčiau nemiegoti  (0)

Ne kartą buvo tvirtinta, jog skausmingų patirčių ir nemalonių išgyvenimų greičiau galima atsikratyti miegant. Tačiau daugiau nei 100 savanorių tyrimas, kurio ėmėsi Masačūsetso universiteto ekspertai, įrodė priešingai: miegas ne tik gerina atmintį, bet ir intensyvina emocines reakcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo metu buvo tiriamas savanorių atsakas į įvairius nemalonius emocinius dirgiklius. Vienose eksperimento dalyviams rodytose nuotraukose buvo užfiksuoti tragiški įvykiai. Jas buvo paprašyti įvertinti. Testas buvo pakartotas po 12 valandų. Per tą laiką pusė savanorių miegojo, o kiti – ne, rašo „ABC News“.

Paaiškėjo, jog 12 valandų nemiegoję eksperimento dalyviai antrojo tyrimo etapo metu į nemalonius dirgiklius reagavo silpniau, jų atminties buvo pablogėjusi. Mokslininkai padarė išvadą: miegas nepadeda atsikratyti streso, o priešingai – padeda ilgiau išlaikyti negatyvias emocijas. Taip nutinka dėl miegančių smegenų darbo subtilybių.

Anot specialistų, dėl patirto didelio streso žmonės dažnai skundžiasi negalį užmigti. Gali būti, jog tokia būsena – normali biologinė organizmo reakcija. Tačiau tai visiškai nesusiję su nemiga, tapusia neatsiejama nuolat nemalonius išgyvenimus patiriančio asmens gyvenimo palydove.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: