Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
blizzard 2012-03-29 11:09
Ekologiškas maistas.. :D
Nukainotas 2012-03-29 11:13
Pagamina skaniai kvepiantį mėšlą, pelno dalį skiria atitinkamiems valdžiažmogiams ir jie leidžia toliau tą mėšlą sėkmingai pardavinėti, neskuba su reikalavimais, apribojimais.
Nors imk ir kraustykis į kaimą ir pats augink sau maistą...
Ketleris 2012-03-29 11:36
sori mes gyvenam mieste bet reguliariai perkam puse kiaules, taspats iseina kaip pirkt dalim is tetos maksimos tik zinai ka turi
Tuxedo cat 2012-03-29 12:54
Aš tai nusipirkęs dešrelių, pirma vandenį išsigręžiu iš jų į burną, tada valgau.
Simplicity 2012-03-29 13:00
Kitose šalyse yra privaloma pateikti informaciją kiek procentų mėsos yra konkrečiame gaminyje. Šią informaciją teikia net lenkai. (Teko rast ant Sokolovo mėsos gaminių). Kas liečia visokias dešreles ir virtas dešras, tai ten apie mėsą net nėra užsimenama. Rašo tik apie ragų ir kanopų masę (maltų odelių masė), baltymų emulsijas, tirštiklius, stipriuklus ir E pagardus
Kažkada prie virtos dešros skyriaus prastovėjau vos ne 10 minučių besirinkdamas. Buvo keista, kad aukščiausios rūšies dešroj mėsos nėra. Pasiėmiau kažkokią rusišką, nes ten rašė jog atseit mėsos yra
Cunami 2012-03-29 14:13
nereikia verkšlenti, o tiesiog nepirkit jokios dešros.
Pilna mėsos - ir kiauliena ir jautiena ir paukštiena, žuvis, kiaušiniai.
Niekada nesupratau, kodėl žmonės perka tą niekalą kuris vadinasi dešra.
loggo 2012-03-29 14:41
skanu.
faktas 2012-03-29 14:49
Dviejų mano buvusių klasiokų tėvai dirbo dešrų gamykloj, tai jų šeimose nei vienas žmogus nevaldo perdirbtos mėsos, nes žino, iš ko tai pagaminta.
Kita vertus, Lietuvoje viskas remiasi į pinigus. Ekologiška mėsa yra baisiai brangi, o daugelis ekologiškų ūkių sėdi ant bankroto ribos. Žmonės neturi pinigų mėsai, todėl eina į Maksimą ir perka mėsos skonio produktus.
Gnostic 2012-03-29 15:00
Siulau kurti projekta/tinklapi kur butu sekamos ir isbandomos prekes bei pranesama vartotojams apie tai kas is tikruju guli parduotuviu lentynose
Pvz. kurios desros turi mesos, o kurios tik karageno. Kur sultys is tikro tera vanduo su saldikliais, o kur tikra. Arba su vaistais - kurie veikia(tokiu tik 20% yra), o kur tik vitaminai su placebu ir t.t.
Jei pakankamai pavyktu numusti sitaip paklausa tada pavyktu isvaryti visus nuodytojus is biznio.
Anonymous 2012-03-29 15:08
Žemėje 7 mlrd valgytojų. Visiems mėsytės neužteks, teks valgyti chemiją.
Kol žemdirbiai augins ekologinį kurą
Viskas normalu - natūralus maistas brangs, ir liks tik įperkantiems. Tik nemanykit, kad Lietuvos tai neliečia - kur kaina geresnė, ten ir parduosim lietuvišką mėsytę
Simplicity 2012-03-29 15:12
Kaip galima nepirkt dešros jei baltos mišrainės norisi?
Na, o kas liečia dėl normalaus maisto, tai tuoj kiekvienas savo 6 arų sklype pievutę išars, trinkeles išlups, kelias lysves morkų pasodins ir šiltnamį pasistatys
blizzard 2012-03-29 16:02
Tai jau vyksta ir kuo toliau tuo sparčiau..
sigitas 2012-03-29 20:28
Na straipsnis kad ir labai jau mus varotojus ginantis , bet tiesą sakant panašus į tuos keistus sencacingus straipsnius , kaip kad GSM retransliatorių žalą , nuodingą "Danon " firmos jogurtą , natrio gliutomato mirtiną poveikį ir pan . Nesu aš koks nors ten mėsos gamintojas ir po straipsnio publikacijos sumažėję mėsos pardavimai manes nejaudina . Tik labai jau bado akis toks teiginys kad į mėsą pridedama lastelienos . O tai ką mėsa jau nebe lasteliena ? Jeigu jau taip tai puiku kad į chemikalą kuris vadinamas "mėsa" idedama ir lastelienos kas vis dėl to yra naturalus produktas . Kas link to į kokią žarną dešra sukišta tai aš bevelyčiau dirbtię vietoj naturalios . Visų pirma aš prieš valgydamas dešrą ją nulupu , su žarna nevalgau . Antra , ką ir besakyti plastikas yra kur kas prastesnė terpė daugintis mikrobams nei žarnokai . Nesupykit bet žarnynas tikrai nėra steriali terpė ir vos tik gyvunas tampa negyvu įmunė sistema nustoja veikti ir ir bakterijos ppuola daugintis tokioje palankioje joms tewrpėje . Taip kad autorius galėjo daugiau dėmesio skirti žinioms nei emocijoms . O šiap tai pirkdamas vis tiek pasižiūriu į etiketes . Jei papuola nusipirkti kokį šlamštą bandau isiminti ir daugiau jo nepirkti .
piktasijus 2012-03-29 21:29
Galėtų straipsnį kas nors parašyt ir apie „rūkytus“ mėsos gaminius. Turbūt nedaugeliui žinoma, kad mėsa ne rūkoma, o mirkoma specialiuose skysčiuose po kelias savaites. Taip mėsa įgauna gražią spalvą, norimą skonį...
Talkatif 2012-03-29 21:33
Kokių dar žinių? Žmonės šimtus metų dešras žarnose kimšo ir viskas gerai buvo.
immortallt 2012-03-29 23:36
Jo jo, tikrai nustatysi kurie vaistai viekia, o kurie ne, kai bandymam skiriami simtai milijonu.
O siaip as jau bute pasisodinau agurkus ir pomidorus auginsiuos. Tiesa tai daugiau uzsiemimas ir siaip geresnis skonis, bet tikrai nepuolu ten i panika, del tokiu naudingu ir is tikruju sveiku dalyku, kaip lasteliena. Prisiminkit senus laikus - darytis patys.
Talkatif 2012-03-30 10:10
Balkone? Ir kaip agurkai išauga? Neapkarsta?
Baltic 2012-03-30 13:47
Jai jau pradejo tikrinti tegu patikrina koldunu turini ypac pigesniu koldunu nedrystu sudeties visuomenei net atskleisti,maltos perlines kruopos,lasteliena,gyvuliu odos ir kaulai malti
Nerkashis 2012-03-31 13:02
Kiek pirkau brangių ar pigių dešrelių, tai visos man išsipūtė ar plyšo. Gal pervirdavau, o gal ištiesų, reikia grįžt prie to, kad pradėt vėl pačiam dešras gamintis...
santihu 2012-03-31 15:18
Jega, maziau gyvunu nuzudoma
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Visa tiesa apie mėsą. Kaip pagaminti dešrą, beveik nenaudojant mėsos?