Rusijos politikai okupacijos žalą Lietuvai siūlo atlyginti SSRS rubliais  (50)

Aukštas Rusijos pareigūnas, dūmos vicespikeris, Aleksandras Toršinas pasiūlė atlyginti Lietuvai Sovietų Sąjungos okupacijos padarytą žalą SSRS laikų rubliais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Aš siūlau išmokėti Lietuvai reikalaujamą 31 milijardo dolerių sumą, bet sovietiniais rubliais, pagal kursą 90 centų už rublį. Sovietinių rublių tebeturime tiek, kad nežinome, kur juos dėti“, – sakė Rusijos Federacijos Tarybos pirmininko pirmasis pavaduotojas A. Toršinas, komentuodamas sprendimą sudaryti Lietuvoje komisiją, kuri rengsis deryboms su Rusija dėl Sovietų Sąjungos okupacijos padarytos žalos atlyginimo.

Bet, pasak jo, Lietuva turės grąžinti Rusijai tai, kas buvo pastatyta šalyje sovietų okupacijos metais. „Galima grąžinti ir piniginį ekvivalentą – mes galime paimti litais“, – pridūrė A. Toršinas.

Pasiūlymą sudaryti tokią komisiją Lietuvoje Federacijos Tarybos pirmasis vicespikeris sieja su rudenį įvyksiančiais Lietuvos Seimo rinkimais.

„Nors Lietuva mūsų kaimynė, mes perkame jos prekes, bet, be jos, yra nemažai šalių, norinčių tiekti savo produkciją į Rusijos rinką. Tad tegul Vilnius paskaičiuoja, kad tas 31 milijardas dolerių – tai tie patys realūs pinigai, kurie šiandien leidžia gyvuoti Lietuvos ekonomikai dėl pasienio prekybos su Rusija“, – pabrėžė A. Toršinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (50)