Lietuviškas maistas vis dar natūralesnis nei kitose šalyse

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Rukis 2012-07-07 13:16
Lietuviški maisto produktai apskritai vieni geriausių Europoje.
kancaras 2012-07-07 13:46
kiek zinau tai didziausia dali lietuviai exportuoja ir patys valgo importine mesa. siaip saunuoliai kad gera produkta pagamina, nors rusus gerai maitina jau 100 metu.
Rukis 2012-07-07 13:51
Nu nu, buvau aš toj Rusijoj. Tai tik pieno produktus (apart sūrių), batoną, duoną, makaronus ir vodke savą perka, o visa kita iš kitų šalių. Ten ant mėsos produktų net Lietuvos vėliavos būna nupieštos, taip pat ant sūrių. Tai kaip kokybės ženklas, nes mūsų produkcija ten išperka vietiniai kaip velniai
Pumper 2012-07-07 14:29
Lietuvišką maistą ir JAV perka, bet ten netokį, kaip pas mus, ir pardavinėja - išveža visada tik geresnės kokybės produktus, o Lietuvoj tokių net rasti neįmanoma.
Rukis 2012-07-07 14:42
Kaip negalima? Nori pasakyt, kad firmos gamina gera produkcija, bet specialiai vietiniams pateikia prastesnės kokybės produktus? Įrodyk.
Chronas 2012-07-07 14:51
Prajuokino šitas
cluendo 2012-07-07 14:55
Taip, Lietuvoje super maistas. Tik neesme, kad kartais mesyte smirdancia nusipirkti gali, sviestas su suriu be skonio, ne esme kad straipsnis atsiprasant "s*do vertas" - musu maistas superinis, pasaulinio lygio netgi! Ir apskritai, lietuvoje viskas yra geriausia, zmonems taip pat ten gera gyventi Resume: OMG, WTF?
faktas 2012-07-07 14:55
Klausimas, kur to lietuviško maisto gauti. Man pasisekė, kad gyvenu Antakalny netoli daržovių turgelio, tai apsiperku, nors paskutiniu metu kyla įtarimų, kad daržovės dažnai atrodo per gerai, kad būtų augusios žemėj...
kiesza 2012-07-07 14:56
Jai galima aš įrodysiu. Lietuvos paukstynuose auginamoms vistoms i kaireslauni leidziami augimo hormonai, kad visciukai per 2 menesiu pataptu mesingomis vistomis. Skerdžiant kairiosios šlaunys atskiriamos nuo dešiniūjų ir pakuojamos atskirai, tad nuėjęs į parduotuvę ir rinkdamasis pigias šlaunis tu pamatysi, kad jos tik kairios, o dešiniosios arba brangesnės arba visai jų nėra, nes jas valgo svetimtačiau, o apie visokius vyniotinius, zuikius, kindziulius, net baisupagalvot kokia chemija jie pagardinti.. čia tik akių dūmimas, ta ekologinė mėsa
cluendo 2012-07-07 15:00
Sutinku su kiesza. Ekologine mesa nebent pats augintumeisi siais laikais.
Nerkashis 2012-07-07 15:25
Gal nustokit šikt kur gyvenat? Pirkėjas diktuoja rinką. Norim natūralios duonutės už 2lt? Norim, kad grietinė savaitę išstovėtų ir būtų natūrali? Norim natūralių sulčių už 2lt? O jei dar citrusinių Norim eko mėsytės bent už 8lt/kg? Kiek pamenu gyvenimą kaime, tai turėjom viską savo užaugintą. Tik reikėjo daug peckiotis, kad tą natūralumą išlaikyt.
cluendo 2012-07-07 15:29
Nieko nesuprantu. As pvz buvau Lietuvoj nesenai, pirkau maista ir stebejausi kiek daug pinigu ant jo iseina. O tu cia dabar vardini duonutes po 2lt. Perki ta duonute uz 5lt - ta pati gauni, tik ipakavimas grazus Zmones, is jusu pinigus melzia, o dar ir kokybes negaunat uz tai!
Cigaras 2012-07-07 15:34
Aš esu berods vz.lt straipsnį skaitęs, kad Švyturio alus žymiai aukštesnės kokybės yra eksportuojamas į užsienį, o vietinei rinkoje kiti kokybės kriterijai yra numatyti. Ir nėra čia jokios sąmokslo teorijos. Tiesiog Lietuvos gyventojai yra suinteresuoti labiau kaina, o ne kokybe. Priešingai nei Šiaurėje ar vakaruose, kur Lietuvos verslui dar prasimušti reikia.
Nerkashis 2012-07-07 15:34
http://www.kurpigu.lt/duonos-gaminiai/9
Rukis 2012-07-07 15:42
Simplicity 2012-07-07 16:11
Lietuviško maisto dar neteko sutikt kur nors kitur nei lietuviškų maisto prekių parduotuvėj. Esu matęs Švyturio "EXTRA" TESCO parduotuvėj vieną vienintelį kartą, bet kainavo jis 2.79€ už butelį. Vakarų Europoj bent jau gali tikėtis procentinės gaminio sudėties Imi dešreles ir matai, kad ten koks 70% mėsos. Ką matai pasiėmęs lietuviškas? Gali imt aukščiausią rūšį, gali imt ir antrą, o sudėtis bus surašyta taip pat "Sudėtis: vanduo, krakmolas, odelių emulsija, mėsa, prieskoniai, konservantai". Būdamas pirkėju tu niekaip nesužinosi kiek mėsos yra kuriam nors lietuviškas mėsos gaminyje. (Ant dešrelių tokio užrašo kaip kiauliena ar jautiena jau seniai nebėra). Jūs galit galvot ką norit apie užsienietiškus produktus, bet aš nemanau, kad labiau išsivysčiusios šalys yra labiau korumpuotos už Lietuvą ir vardan pinigų leidžia nuodyti savo gyventojus hormonais ar kitu brudu. Jei tikėt gaminių etiketėm, tai vakariečiui skirtuose maisto produktuose "E pagardų" yra gerokai mažiau nei lietuviškuose analoguose. Dėl šios priežasties iš lietuviškų maisto gaminių ant mano stalo patenka tik varškė ir grietinė.
nulis0 2012-07-07 16:35
Visų pirmą tai tu- nusišneki... Senai jau yra ta procentinė sudėtis... Aš dažnai pirkdamas mėsos gaminį kokį nors pasitikrinu kiek ten tos mėsos būna... Visur kaina lemia maisto kokybę... Jeigu tesco apsipirkinėji, tai tau optimos linijos dešra turėtų skani būti... Kiek kur užsieny esu buvęs, visur tas pats- Nori kokybės, turi susimokėti brangiau.... Ypač tai galioja vaisiam ir daržovėm... atrodo gražios, sultingos uogos ir pigios, paragauji, o kad ten vienas vanduo... Pasižiūri produktų sumušiniui kainas ir apsidžiaugi, bet suvalgius tą sumuštinį tik alaus pilvą augini, o va jeigu norėsi GERŲ daržovių, GEROS mėsos- teks susimokėti.... Užsieny tas pigus maistas yra pigesnis Lietuvoj, todėl čia ir atrodo brangu. Bet geros kokybės maisto čia tikrai kainos geresnės, o i pasirinkimas tikrai platus... Kaip per kažkokią laidą rodė.... nuvažiavo į Lenkiją, į kažkurį prekybos centrą ir aiškina kaip viskas pigu, BET ima tą prekybos centro maistą, nu kaip optima linija ir pan... Tik man klausimas iškyla, bet ir Lietuvoj juk to šlamšto yra, tik niekas neperka jo. O užsieny matai prestižas pirkti tą pigų šlamštą. Daug labai žmonių pažįstų, kurie užsieny, ypač Anglijoj priaugo svorio, nors maitinimosi įpročiai perdaug nekito...
Simplicity 2012-07-07 17:01
Tamsta, matau, karvę ir paršelį namie augini, kad taip prieš prekybos centrus nusistatęs? Dar pasakyk, kad prekybos centruose nesilankai ir neapsipirkinėji:D Ranką prie širdies pridėjęs galiu pasakyt, kad procentinės sudėties neradau nė ant vienų lietuviškų dešrų ar dešrelių. (Nebent situacija per mėnesį pasikeitė) Apie kokybę ir kainą kalbėt nekalbėsiu, nes čia ir durnam aišku, kad dažniausiai kiek moki, tai tiek ir gauni. Pusfabrikačių, dešrų ir dešrelių mes išvis neperkam, nes skaniau ir sveikiau gaunasi, kai pats pasidarai. Jei eurus verst į litus, tai maistas Airijoj geru trečdaliu brangesnis nei Lietuvoj. Jei neverst - maistas Airijoj pigesnis. Žinau, kad yra tokių, kurie makaronais, pupelėm iš skardinių ir pusfabrikačiais maitinasi, nes ašaras kainuoja, bet čia atskira žmonių grupė ir nereikia visų kartu su jais ant to paties kurpalio maut Kas dėl lietuviškų gerų kainų, tai vienetai gali tą kokybišką maistą įpirkti. Pvz., rūkyta skumbrė, jūrų lydeka ar ešerys Lietuvoj tau atsieis ~20Lt/kg. Grubiai šnekant, 2 valandos gerai apmokamo darbo Nu, o kiek kainuoja tas pats pienas, tikras sūris (ne sūrio gaminys ar produktas), varškė, mėsa? Va būtent, kad nenormaliai. Dėl to pensininkai ir suka ratus aplink sugedusius akcijinius produktus ir visokius maisto pakaitalus: sūrio produktus, tepius riebalų mišinius, dešras be mėsos.
Rukis 2012-07-07 17:17
O tu save prie pencininkų priskiri? Turintis galvą Lietuvoje gali uždirbt pakankamai, kad galėtų maitintis geru maistu. Išvis šita diskusija nuėjo jau per toli. Būdamas tolėtų valytoju š*dą valgysi ir Anglijoje, ir Šveicarijoje, ir Lietuvoje. O apgaudinėt maisto ir veterinarijos tarnybą Lietuvoj ne taip ir lengva. Jau buvo čia keli skandalai, kai bandė prastumt į rinką š*dą su "aukščiausios kokybės" užrašu, bet neprastūmė. Na o jei matai su "Aukščiausia rūšis" užrašu prekę kuri yra pagedusi, tai kreipkis į parduotuvės administraciją arba į veterinarijos tarnybą. Pora tokių skundų ir pamatysit kaip prekių kokybė pradės gerėt.
immortallt 2012-07-07 19:11
Parduoda tai, ka perka. O kadangi perka pigiausia, tai ir duoda pigiausia/prasciausia. As kazkaip randu pirkti kokybisku produktu.