Vatikanas: papiruso fragmentas, sakantis, kad Jėzus turėjo žmoną, yra klastotė  (11)

Vatikanas skelbia, kad senoviškas papiruso fragmentas, kuriame rašoma, kad Jėzus buvo vedęs, yra klastotė. Anksčiau Harvardo mokslininkai, ištyrę šį fragmentą, tikino, kad papiruse užuominų apie Jėzaus santuoką tikrai yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Papirusas yra kerėpliška klastotė“, – Vatikano leidžiamame laikraštyje „L'Osservatore Romano“ rašė redaktorius Gian Maria Vian.

Kalbas apie tai, kad Jėzus galėjo turėti žmoną, paskatino Harvardo universiteto profesorė Karen King, kuri tirdama senovišką koptų papiruso fragmentą rado žodžius „Jėzus tarė jiems – mano žmona...“

Durhamo universiteto profesorius Francisas Watsonas naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad „yra neįtikima, jog šis fragmentas yra autentiškas“.

F.Watsonas teigia, kad skandalingas papiruso fragmentas greičiausiai yra bevertis, o jį galėjo parašyti pasipelnyti norėjęs žmogus. Jis teigia, kad fragmentas parašytas XX arba XIX amžiuje.

Tuo tarpu Harvardo universiteto profesorės radinys paskatino diskusijas apie moters vaidmenį ankstyvoje krikščionybėje ir bažnyčioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (11)