„Apple“ žemėlapiai – pavojingi gyvybei  (30)

Australijos policija skelbia, kad pastarosiomis savaitėmis jiems teko gelbėti ne vieną dešimtį vairuotojų ir jų keleivių, kurie bandė nuvažiuoti į miestą, o atsidūrė nacionalinio parko glūdumoje. Ir visiems jiems tokį kelią parodė „Apple“ žemėlapių programa, rašo cnet.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ prieš keletą mėnesių jau pripažino, kad jų žemėlapių programėlė yra tokia neefektyvi, jog net rekomendavo naudoti konkurentų produktus. O Australijos policininkai tvirtina, kad pasinaudoję tokiu patarimu gali netgi išgelbėti sau gyvybę.

Australijos Viktorijos provincijos policija pirmadienį išplatino įspėjimą, raginantį „iPhone“ vartotojus nepasitikėti „Apple“ žemėlapių programėle, mat jiems pastarosiomis savaitėmis teko gelbėti ne vieną žmogų, kuris į nacionalinio parko glūdumą nuklydo aklai pasitikėdamas programėlės nurodymais. Kai kurie iš tokių paklydėlių toli nuo civilizacijos, be vandens ir maisto praleido visą parą.

Policijos tvirtinimu, jie išgelbėjo šešis vairuotojus, kurie paklydo laikydamiesi „Apple“ žemėlapio nurodymų į žemyno gilumoje esantį miestelį, o atsidūrė nacionaliniame parke, maždaug 70 kilometrų atstumu nuo tikrojo savo tikslo.

„Policijos atliktas žemėlapių sistemos patikrinimas patvirtino, kad Milduros miestas rodomas kaip esantis vidury Murray Sunset nacionalinio parko. Policija labai susirūpinusi dėl to, kad parke nėra vandentiekio, o temperatūra gali pasiekti net 46 laipsnius pagal Celsijų, todėl toks suklaidinimas yra potencialiai grėsmingas gyvybei“, - rašoma policijos pareiškime.

„Kol ši situacija nėra tinkamai išspręsta, visiems, keliaujantiems į Mildurą ar kitas vietas Viktorijos provincijoje rekomenduojame naudotis kitokiomis žemėlapių formomis“, - rašoma tame pačiame pranešime.

Triukšmas ir nepasitenkinimas „Apple“ žemėlapiais kilo rugsėjį, kuomet buvo išleista nauja operacinė sistema mobiliesiems įrenginiams „iOS 6“. Šioje sistemoje nebeliko vietos ankstesnių žemėlapių paslaugų teikėjams - „Google Maps“, taigi vartotojai buvo skatinami naudotis „Apple“ žemėlapių programėle, bet labai greitai paaiškėjo, kad, lyginant su „Google“ žemėlapiais, „Apple“ produktas yra labai netikslus ir daugeliu atveju įžūliai klaidinantis.

Dėl šio triukšmo „Apple“ generalinis vadovas Timas Cookas net buvo priverstas parašyti viešą atsiprašymą ir pažadėti ateityje programą tobulinti. Tuo tarpu „iOS“ kūrėjams vadovavęs Scottas Forstallas buvo priverstas palikti „Apple“ - manoma, kad tai yra susiję su atsiprašymu, po kuriuo iš pradžių turėjo būti ne T. Cooko, o būtent S. Forstallo parašas, tačiau pastarasis tam kategoriškai pasipriešino. Visai neseniai buvo atleistas ir Richardas Williamsonas, vadovavęs žemėlapių paslaugos skyriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(20)
(0)
(9)

Komentarai (30)