Antrosios genezės įrodymai - tolimų palydovų vandenynuose (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aukselis 2012-12-31 11:20
Antrosios genezės ;
Aidas 2012-12-31 11:26
Aš irgi už blaivesnę ir griežtesnę logiką. Edit: Aukselis čia parodė tai, ko negalėjo parodyti temose apie evoliucijos teoriją. Aš jam paantrinsiu iš savo pozicijos - daugelis globalumo siekiančių mokslinių teorijų yra grįstos logiškai nebūtinais (nors ir tikėtinais) spekuliatyviais teiginiais.
aukselis 2012-12-31 14:00
Darvinistų galvose blaivų protą ir griežtą logiką seniai pakeitė fantazija ir tikėjimas.
Aidas 2012-12-31 14:14
Įžeidei tikėjimą, dabar laikykis, aš nepadėsiu.
Pjovėjas 2012-12-31 14:44
Nelabai supratau, ar tas pasakymas reiškia, kad pritariate kreacionistams?
punktyras 2012-12-31 14:57
O ką turėtų sakyti apie misiją, kuri bus po kelių dešimtmečių? Ištraukus iš konteksto, galima ką nori pritempti.
Sinister 2012-12-31 16:36
Parašius normalų pavadinimą, tarkim kaip kad video įrašo, tavo komentaras praranda prasmę, bet kadangi normalūs pavadinimai yra reti, tai turėsi ką ir toliau rašyt.
dyendy 2013-01-01 10:58
dauguma sugeba menkinti ir saipytis ir manes tai nestebina. Nepatingejai prikuopinti kaip galbut gali buti tai uztikrintai parasyti kaip yra istikruo tau turbut vienas juokas bus.
Sinister 2013-01-01 15:29
Gal dėl to kad naujų rytas dabar, bet vistiek, prašau, išverskit...
Aidas 2013-01-01 19:11
Dauguma juokiasi iš jo ir šaiposi - kur ir kaip man pastebėti neteko. Matomai rytą buvo liūdna. Jei jau prikopijavo tekstą su žodžiais, kaip galėtų būti, tai pasakyti, kaip yra iš tikro, vieni juokai. Kas tą turi padaryti - lieka paslaptimi. Įtariu - paskutinio posto autorius - tai yra gerbiamas Sinister.
Aidas 2013-01-01 19:57
Kad nebūčiau vienašališkas (žr. antrą postą) turiu dar papostinti. Teorijos, kuriuose yra tik logiškai būtini teiginiai, gali būti tik labai lokalios. Jei moksle priimtumėm tik tokį principą mokslas būtų be galo sausas ir neįdomus. Bent kiek platesnėse, globalesnėse, teorijose neišvengiamai atsiranda keli alternatyvūs logiškai galimi teiginiai (dėl to, kad dar nepriėjome iki to vienintelio logiškai būtino teiginio). Tai daro teoriją toliau siekiančią. O dabar pamąstymui toks dalykas. 17-18 amžiuose žmogus, baigęs gerą universitetą, išmanė beveik visus mokslus. Šiuo metu yra tokios mokslo darbų apimtys ir toks sudėtingumas, kad paprastam žmogui belieka tik pasitikėti mokslininkais. Pats jis šio mokslo teisingumo niekaip nepatikrins. Kadangi ne visi pasitiki kitų protu ir darbu darau tokias išvadas. Kuo toliau, tuo labiau mokslas darysis vis labiau ezoterinis - suprantamas tik elitui, specialistams. Tokiu atveju žmonės, kurie nepasitiki mokslininkais (o mokslu pasitikėti darosi jau sunku - tai jau ne vien I.Niutono dėsniai - tai ir kvantinė mechanika, kvantinis vakuumas, etc.), ras alternatyvias pasaulėžiūras. Tai arba religinė, arba maginė, arba sąmokslo/konspiracinė sąmonė. Taigi - sudėtingėjant mokslui ir daugumai žmonių nuo jo atsiliekant kartu stiprės ir alternatyvios pasaulėžiūros.
homunculus 2013-01-01 22:00
O aš nemanau, kad paprastui žmogui belieka tik pasitikėti mokslininkais. Jeigu sugeba baigti universitetą, parašyti bakalauro darbą, tai vadinasi gali paieškoti straipsnių, apžvalgų ir pasidomėti sau rūpimu klausimu, padaryti, kad ir paviršutinišką analizę, jei tik netingi ir jam tai aktualu.
Sinister 2013-01-01 22:05
Ačiū Aidui. Nesupratai ką norėjau pasakyti.
Aidas 2013-01-02 10:29
Na, pavyzdžiui - Didžiojo sprogimo teorija, Evoliucijos teorija. Globalios (tai mano išgalvotas terminas) dėl to, kad neapsiriboja turimais faktais, o daro prielaidas, liečiančias tolimą praeitį ir dalinai ateitį. O tose prielaidose kai kada atsiranda logiškai nebūtini, o tik logiškai galimi teiginiai. O jei yra logiškai galimi teiginiai, tai jų gali būti ne vienas. Edit: nesu šių sričių specialistas, tad mane gali klaidinti iš turimų teorijų vedamos hipotezės.
Aidas 2013-01-02 11:03
Prašom ir atsiprašau. Deja, ne viską suprantu. Supratau tik, kad Dyendy nevers.
Niemand 2013-01-02 12:20
Teorija tam ir yra teorija, kad ne tik aprašo esamus (žinomus) reiškinius, bet ir prognozuoja kitus reiškinius, kuriuos tiesiogiai ar netiesiogiai aptikus teorija yra patvirtinama. Žr. wiki Scientific theory Logika ir fizika santykiauja labai specifiškai. Pagal logikos dėsnius neįmanoma sukurti nuoseklios ir išbaigtos teorijos, nebent tokia teorija būtų nedeterministiška. T.y. fizikoje apskritai nereikėtų kalbėti apie logiškai būtinus teiginius, nes jei tik atsiranda loginis būtinumas - dingsta nuoseklumas ir (ar) išbaigtumas. Niutono gravitacijos teorija yra išbaigta (consistent - neturi vidinių prieštaravimų leidžia daryti logiškai būtinus teiginius), bet ne baigtinė (complete - neaprašo visų gravitacijos aspektų, neatitinka tikrovės). Kvantinės mechanikos teorija yra baigtinė (bent jau duotuoju eksperimentinės bazės momentu), bet ne išbaigta (turi vidinių prieštaravimų, neleidžia daryti logiškai būtinų teiginių). Paprastai tą vargu ar paaiškinsi. Besidomintiems žr. wiki Gödel's incompleteness theorems, goodle Gödel's incompleteness theorems physics.
Aidas 2013-01-02 12:23
Labai ačiū, Niemand, įvedei mane į naują sritį.
rimasD 2013-01-02 12:33
Niekas niekada, baigęs universitetą, nežinojo visko. Universitetai buvo skirtingi, juose skirtingi fakultetai. Ir net tą patį fakultetą baigę žmonės, tą patį dalyką suprasdavo skirtingai. Todėl atsirasdavo progos padiskutuoti. Norėdami labiau gilintis į kurią nors sritį, žmonės studijuodavo universitetuose, kurie garsėjo savo mokyklomis, arba garsiais mokslininkais. Dabar galimi keli mokslo žinojimo lygiai: Paviršutiniškas pasaulio supratimas, (vidurinės lygis), Geras kokios nors srities žinojimas (universiteto, ar kitos aukštosios lygis), ir siauros specialybės mokslininkas, ieškantis naujų atradimų savo srityje. Ir kuo siauresnė sritis, tuo daugiau jie žino smulkmenų. Tačiau aš žaviuosi ir platesnių sričių specialistais, arba mokslo populiarintojais, kurie sugeba suprantamai paaiškinti gana sudėtingus klausimus jaunimui, ar kitų specialybių žmonėms. Dėl darvinizmo, tai, matyt jau niekas evoliucija neabejoja, kaip ir paveldimumu, bei kintamumu, pasižiūrėję į daugybę šunų, ir kitų gyvūnų veislių. Nesutariama tik dėl žmogaus kilmės.
Aidas 2013-01-02 16:40
Papostinsiu, kad būtų aiškesnė kai kurių asmenų pasaulėžiūra. Vedantistai (Lt labiau žinomi kaip Krišnos sąmonės bendrija) laikosi nuomonės (kuri grįsta jų tekstais), kad sąmonė atsirado kartu su visata. Sąmonė visatos pradžioje buvo (ir dabar kai kuriose visatos sferose tebėra) įkūnyta subtilesnės formos kūnuose, nei žemiškieji. Kiek man žinoma, jie neneigia pozityvių evoliucijos teorijos faktų, o dabartinį vakarietišką mokslą laiko ribiniu atveju, atskleidžiančiu dalį realybės. Budistai - analogiški vedantistams, tik jie mažiau kalba apie realybę ir kosmosą, daugiau susitelkę į praktinių problemų sprendimą. Judaistai, Krikščionys, Islamo pasekėjai. Čia jau negaliu vienareikšmiai pasakyti, nes jų pažiūros labai įvairios. Pagal koncepciją jie turėtų spręsti savo praktines problemas (religine prasme) ir kelti klausimą apie Būties šaltinį, o mokslas turi būti paliktas "šiam pasauliui". Deja, kreacionizmu nesidomėjau, tad negaliu pasakyti, kokios jo prielaidos ir tikslai.
aukselis 2013-01-02 19:08
Aš abejoju darvinizmu. Įtikink mane.