Skaistumas: vertybė, atgyvena, prekė?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Niemand 2013-02-14 11:49
"eigu vaikinas ar mergina praranda skaistybę maždaug iki 18 metų, nepilnai subręsta, negali vadintis visavertišku žmogumi." Be komentarų...
AlvydasR 2013-02-14 12:50
Apie ką galima diskutuoti be argumentų? Visai neliečiama, kodėl tai visur buvo vertybė, o ir dabar kai kuriose šalyse yra. Labai smagu paskaityti wikipedijoje „Telegonija“: Galite naikinti faktus kiek norite, bet yra viešai žinomi atvejai, kai baltųjų poroje gimė vaikas negras. Taip pat apie tai galima pasiklausti ir pas užsiimančius veislinių gyvūnų bizniu. Moteris be abejo visada augins savo vaiko, na o vyrai išvadas darykite patys..
Azuolas 2013-02-14 12:50
su 1000 respondentų, tai tų, kurie dažniau užsiiminėja seksu mirtingumas per pus mažesnis. Taip pat susilaikymas turi nemažai ir neigiamų psichologinių pasekmių. Kai kliedi 19metis moksleivis tai dar neiko, bet kai tą sako, anot straipsnio, akušerė-ginekologė tai yra baisu! Be abejonės ta visa sekso "mada" ir perdėtas sekso sureikšminimas turi daug tamsių pusių. Ypač paauglių tarpe, seksas tampa kaip "kietumas". Mylisi labiau dėl to, kad jaustųsi suaugę ir "kieti", dėl ko nėščiom tampa 14metės. O tie, kurie dėl įvairių priežaščių dar neturėję lytinių sąntykių, tai neretai iš aplinkos patiria pašaipėles, kas, savu ruožtu, verčia miegoti su bet kuo, kad tik galėtų paskui jaustis „pilnaverčiai“ draugų rate. Tačiau niekaip man neneša protas, kaip žmonės šias, vadinkim "tamsiąsias sekso kultūros puses" pateikia kaip argumentą kitai kvailystei - susilaikymui. Reikėtų kaip tik kuo plačiau ir detaliau ir be jokių pasakų ir mitų kalbėti apie seksą, aiškinti mokyklose kas ir kaip, kam ir kodėl reikia kontracepcijos ir t.t. Propaguojamos "skaistybės" problemų neišspręs, o atneš tik naujų fiziologinių ir psichologinių problemų. Tuo labiau, kad "skaistybės propaguotojai" paprastai būna ir už lytinio švietimo draudimą, kas savu ruožtu tik padidins nepilnamečių mamyčių skaičių....
Azuolas 2013-02-14 12:52
Telegonija yra pseudomokslas, jokių faktų niekur nėra užfiksuota, o tie neva tai "moksliniai tyrimai" egzistuoja vien tik visokių šarlatanų ir mistikų galvose. Jei tai iš tiesų būtų, tai jau seniausiai būtų normaliai ištirta ir padalintos kelios nobelio premijos už perversmą genetikoje. O perversmas tikrai būtų, nes visas principas prieštarauja genetikai: taip išeina, kad jei myliesi, tai keičiasi tavo DNR? Tai tada ir pats po truputuką turėtum negrėti, jei myliesiesi su juodaodžiu? klausei?
Hmz 2013-02-14 13:10
O kam jam klausti? Čia juk tas atvejis, kai žmogus, nelyginant prisukamas žaisliukas dėsto tai, ką kažkur perskaitė - ar tai rusiškame šūdsaityje apie Atlantidą, ar tai mūsų vietinio išminčiaus Jono Markūno knygelėje.
AlvydasR 2013-02-14 13:25
O tu klausei ir jau viską žinai? Gal tada ir mums visiems papasakok plačiau, prašom. Ar tik rašai, kad rašyt? Beje, visa tai nėra kosminės technologijos, kad milijardus kainuotų. Galite patikrinti patys.
pienius 2013-02-14 13:44
paprasciausiai per daug sureiksminimas toks dalykas. vieniems tai o svarbu, o kitiems ne.
Niemand 2013-02-14 13:56
Aha, teleportacijos būdu
AlvydasR 2013-02-14 14:14
Jeigu nežinai kokiu, tai ir neegzistuoja?
Azuolas 2013-02-14 14:27
Klausimas buvo Tau, nes čia įprastas telegonijos šalininkų bandymas pudrinti kitų žmonių smegenis. Dideliu išminčiu perpasakodamas šūdportalių melus nepasirodysi Skaitęs ir aš apie tą telegoniją, visuose popragandiniuose šūdstraipsniuose minimi tie gyvūnų veisėjai ir ta, teisybės neatitinkanti frazė "visiems veisėjams tai jau žinoma" ir bla bla, kurią lengvatikiai priima kaip tiesą net nepasitikrinę ar tikrai. TAI AR KLAUSEI? P.S. aš esu susidūręs su veisimu, nieko panašaus nei iš tolo nemačiau. Jei ir tiki kokie veisėjai telegonija, tai tik kokie moksliniai analfabetai iš kaimo. Neleidžia lipti kam papuola ne dėl telegonijos o dėl prezervatyų, pritaikytų gyvūnams stokos O veislės vedamos vien senuoju geruoju būdu - kergimu su apvaisinimu. Ar tu įsivaizduoji, kad kai veisia pvz naujas šunų veisles, tai maždaug taip : "Sukergsim šitą veislę su šita veisle naudodami prezervatyvą. Paskui sukergsim su kita veisle irgi su prezervatyvu. Toliau su veisle #3 be prezervatyvo. ir.. BINGO šuniukai turės visų 3 veislių + mamos veislės genų! išsirinksim geriausisu ir toliau kergsim". Ai, tiesa, skaičiau, jog telegonijos principu persiduoda "blogiausios" savybės. (Žinoma, labai keblu įvardinti kas yra "blogosios savybės", bet, jei tikėti, kad telegonija mokslas o ne pseudomokslas, tai, savaime suprantama, mokslininkai tą turėtų būti irgi išsiaiškinę.) Tai tada jaučiu norint išvesti agresyvią veislę, tai agresyviems patinams užmaukšlinti prezervatyvus, kad telegonijos būdu patelei pereitų "bloga" savybė agresyvumas? O dar, gyvūnijos pasaulyje nėra retenybė atvejai, kai bando poruotis skirtingų rūšių gyvūnai, bet dėl savo tarprūšinių skirtumų niekad nesusilaukia palikuonių arba, jei rūšys ne tiek nutolusios, tai susilaukia nevaisingų palikuonių. Vat ir čia kyla klausimas ką pasakytų tie telegonijos ekspertai? Ar dergiant kumelę ištisai su asilais, o paskui su arkliu, tai palikuonys bus panašūs į mulus? vaisingi? Gal tai būtų geras būdas išvesti vaisingą mulą?! O kur dar visa evoliucija.... Visai kitu kampu tada reikėtų pradėti vertinti gyvūnijos vystymąsi... ...Ar, tiesiog pats pamėgink pakapstyti giliau, tai gal aiškiau suprasi koks absurdas visa telegonijos idėja.
AlvydasR 2013-02-14 15:19
Galime ginčytis iki nukritimo, bet nemanau, kad bus koks rezultatas. Turi savo nuomonę ir OK. Jeigu turi kiek smegenų ir laiko siūlau pamastyti tokiu klausimu: kodėl toks dalykas, kuris tikrai yra svarbus visuomenei, nėra tiriamas, o paskelbiamas pseudo mokslu, kad tiriamas ir nebūtų, nors gali būti tiriamas pagal visus mokslo kriterijus?
sigitas69s 2013-02-14 15:23
Nezinau kada, bet tikekymes, kad destys apie tuos reikalus paaugliams. Ir svarbiausia pilnavertiskai! O dabar pasvajokim prisimindami paauglyste- sekso destytoja simpatiska blondine lankomumas is vaikinu puses 200 %
sigitas69s 2013-02-14 15:30
Todel, kad: baznycia perdauk sau leidzia musu diedai negalejo sau leisti laisvai ir dabar nelabai supranta kas ir kaip 'as kentejau ir tu kentiek' ir t.t....................
Aidziux 2013-02-14 15:58
Odos spalvą nulemia kodominuojantys genai ir baltaodžiams gali gimti juodaodis tik tikimybė yra laba maža
Azuolas 2013-02-14 16:16
užsidėk į parašą, kad esi siena, tada sutaupysi laiko kitiems.
blizzard 2013-02-14 17:00
Čia yra auklėjimo/etiketo/žmogaus mentaliteto klausimas. Gaila kad visada yra kalbama apie seksą iš mokslinės pusės, vaikams aiškinama kas yra lytiniai organai kam jie skirti ir t.t. Bet visiškai nekalbama apie tai iš psichologinės pusės iš etiketo pusės. Plačiojoje visuomenėje taip pat yra reklamuojama, demonstruojama ne meilė, o vienos nakties pasilakstymas, viskas supaprastinama iki gyvuliško geidulio, na aš nesu tiek gyvulys kad lipčiau ant kiekvienos kuri turi ilgesnes kojas ir didesnę krūtinę, mano nuomone tie kurie taip elgiasi nėra pilnai suaugę ar psichiškai subrendę žmonės.
Niemand 2013-02-14 17:10
Томно шевеля усами, поручик Ржевский вздыхает: - Ах, Наташа, я люблю вас... - Ах, поручик, вы произносите слова, за которыми НИЧЕГО НЕ СТОИТ!
Sloth 2013-02-14 18:00
Man labai įdomu kas tam vaikinukui taip smegenis praplovė. 19 metų, o kalba taip, tarsi stebėtų visus iš kosmoso ir žinotų kas, kaip, ir kodėl yra geriausia visiems. Visur abstrakčios generalizacijos ir nieko daugiau. Ne skaistumas, o tamsumas žmogaus. Žodžiu, kažkas apmokė vaiką pašnekėti apie tai, ko pats gerai nesuvokia. Kai pagyvenę žmonės šneka panašius dalykus, neargumentuoja ir pan. dar galima pateisinti - išsilavinimo stoka, konservatyvumas, tradicinės vertybės, galų gale auklėjimas ir pan. Bet kai jaunas žmogus kalba kaip 90 metų pensininkė, vadovaudamasis bukais stereotipais ir kraštutiniais apibendrinimais vien tam, kad prakišt savo ideologiją - darosi šlykštoka. Nesupraskit klaidingai, neturiu nieko prieš skaistybę.
Leons 2013-02-14 18:24
Man tai čia eiliniai krikščionybės skiedalai (pritarčiau Sloth nuomonei). Juokinga, kad religijoms tokie aktualūs sekso reikalai - skaistybė, orientacija, kontracepcija ir pnš. Kiekvienas turi savo vertybes ir normas, todėl atitinkamai ir elgiasi. Nieko nematau blogo, kai žmonės mėgaujasi seksu ir manau čia jiems skirta nuspręsti kaip ir kas. Kiekvienas gyvena kaip jam atrodo, kad pridera ir panašiai. Mano nuomone, tie susilaikymai iki vestuvių yra absurdas, nes seksas yra svarbi santykių dalis (nebent abiejų pusių jis nelabai domina, bet čia jau retas atvejis turbūt).
AlvydasR 2013-02-14 18:25
Aš nesu siena ir priimu rimtus argumentus, bet "aš manau" man nėra argumentas. Su veislių augintojais šnekėjausi, ir ne su vienu, nes tai tiktai įdomu ir svarbu žinoti. Norėdami išlaikyti gryną veislę jie tikrai netgi labai prižiūri ir tam reikalui neleidžia „tekėti savo vaga“. Jie puikiai žino, kad ankstesni partneriai turi įtakos sekantiems palikuoniams. Pats pasidomėk. Jeigu tai galioja gyvūnams, kodėl negalioja žmonėms?