O varge, kaip toli! 428 tūkst. pikselių ligi Marso (Video)  (7)

Skaitinėjant naujienas ir žinutes apie kaimyninėje Marso planetoje besidarbuojantį marsaeigį "Curiosity", apie galimą Marso susidūrimą su kometa 2014 m. ir apie vis intensyviau planuojamas pilotuojamas misijas į Marsą, nejučia pasiduodame iliuzijai, kad Marsas – visai čia pat. Ranka pasiekiamas. O, kaip apsirinkame šitaip manydami! Marsas yra toli toli – laaabai toli. Tai suvokti padės ši genialiai paprasta 428 tūkst. pikselių vaizdo kelionė ligi Marso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuotolio suvokimo prasme vaizdžią internetinę svetainę sukūrė Deividas Palivoda (David Paliwoda). Joje autorius atstumą nuo Žemės iki Marso demonstruoja visiems mums gerai suprantamais taškeliais ekrane – pikseliais.

Jei Žemė būtų 100 pikselių skersmens, kiek toli būtų Marsas? Pradėjus kelionę, Mėnulį (kurio skersmuo – 27 pikseliai) pasiektume už 3000 pikselių. O Marsą?

O iki Marso – 428 000 pikseliai. Pabandykite tais pikseliais minėtoje svetainėje nukeliauti. O varge! Atrodo, kad skrendi ištisą amžinybę. Net ir įveikinėdamas ne kilometrus, o viso labo pikselius.

428 000 pikselių kelionę į Marsą galite išbandyti štai čia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(17)
(0)
(2)

Komentarai (7)