Patvinusioje Latvijos upėje atsivėrusi viską siurbianti bedugnė tapo „YouTube“ sensacija (Video)  (0)

Latvijoje, netoli Dvietės miestelio užfiksuotas neįprastas reiškinys: patvinusioje Dauguvos upėje susiformavo viską siurbiantis vandens sūkurys. Svetainėje „YouTube“ vaizdo įrašas sulaukė didžiulio susidomėjimo, o internautai svarsto – kaip atsirado ši bedugnė?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mistiškas sūkurys įtraukia viską, kas atklysta: įvairias šiukšles, žoles, ledo luitus ir net žemės gabalus.

„Kas per velnias? Kur visa tai dingsta?“ – retoriškai klausia vienas „YouTube“ lankytojas. Kitas ironizuoja: „Kiek kartų sakiau neatlikti dalybos iš nulio?!“

Kiti bando ieškoti racionalaus paaiškinimo: esą po upe galėjo atsirasti karstinė įgriuva, kur ir plūsta vanduo, ledo luitai bei žemės. Tačiau kokio dydžio turėtų būti įgriuva, kad didele srove bėgant vandeniui ji neužsipildo ilgiau nei 7 minutes?

Visgi tikrasis atsakymas daug paprastesnis. Iš tiesų vaikinai stovi ant tilto, šalia kurio yra drenažo vamzdis (ilgesnis vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip vanduo nuteka kitoje pusėje, buvo pašalintas iš „YouTube“). Patvinus upei vanduo užliejo didžiulę teritoriją ir apsėmė šį vamzdį, kuris nebespėja susitvarkyti su užduotimi, todėl atrodo, kad vanduo tiesiog plūsta į bedugnę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(1)
(3)

Komentarai (0)