Kaip atrodo 10 dienų vandenyje mirkusios rankos? (Video)  (1)

Ilgai mirkytos vandenyje rankos susiraukšlėja. O ar pagalvojote, kaip jos atrodytų po 10-ies dienų vandenyje? Timas Yarrow nutarė išsiaiškinti: jam priklauso ilgiausiai vandenyje išbuvusio asmens rekordas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip informuoja odditycentral.com, 2002 m. jis išbuvo nedidelėje vonioje su vandeniu Johanesburgo (Pietų Afrika) prekybos centre. Tada jis pagerino 1986 m. rekordą. Nebuvo taip lengva 10 dienų valgyti, miegoti ar atlikinėti gamtinius reikalus po vandeniu, stebint būriams smalsių pirkėjų.

Vyriškis valgė mažai skaidulų turintį maistą, kurį gaudavo per vamzdelį. Gamtinius poreikius tenkino per kateterį. Vis tik baisiausia buvo pamatyti jo 10 dienų mirkusias rankas. Jis mūvėjo naro pirštines, tačiau rankos vis tiek atrodė kaip 200 metų žmogaus.

Mokslinės laidos „Outrageous Acts of Science“ biologė Ellie Harrison aiškino, kodėl rankos šitaip susiraukšlėjo: „Rankos ir kojos stipriai susiraukšlėja, nes odos paviršių padengia negyvos keratino ląstelės.“

Trumpai mirkyti rankas vandenyje nepavojinga, tačiau ilgesnis mirkymas gali turėti rimtų padarinių sveikatai – anot E. Harrison, oda gali sutrūkinėti.

Laimė, T. Yarrow rankų oda atsistatė, o per savo neįprastą eksperimentą jis nesusižalojo ir nesusirgo.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(0)
(2)

Komentarai (1)