Japonija įsitikinusi: JAV kariai okupacijos Japonijoje metu išnaudojo moteris  (0)

Osakos meras penktadienį atsikirto savo kritikams Jungtinėse Valstijose dėl jo pastabų apie sekso vergiją karo metais ir pareiškė, kad amerikiečių kariai per septynerius metus trukusią okupaciją išnaudojo japonų moteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vašingtonas „piktinamais“ pavadino anksčiau šią savaitę pareikštus Toru Hashimoto komentarus, kad „paguodos moterys“, kurios Antrojo pasaulinio karo metais buvo verčiamos teikti sekso paslaugas japonų kariams, buvo karinė būtinybė.

„Mero Hashimoto komentarai buvo piktinami ir įžeidžiami“, – žurnalistams sakė JAV valstybės departamento atstovė Jen Psaki, kuri paragino Tokiją spręsti su kaimynėmis šį praeities klausimą.

Iki 200 tūkst. „paguodos moterų“ iš Korėjos, Kinijos, Filipinų ir kitų šalių buvo prievarta paimtos į viešnamius, kurie per karą aptarnaudavo japonų kariškius, teigia daugelis pripažintų istorikų.

Tačiau T.Hashimoto, kurio liežuvis ir tiesmukumas jam yra pelnę ir draugų, ir priešų, kirto atgal per socialinį tinklą „Twitter“.

„Leiskite eiti tiesiai prie reikalo. Kai Amerika okupavo Japoniją, ar jie nesinaudojo japonų moterimis?“ – milijonui savo sekėjų parašė T.Hashimoto.

„Negaliu nepažymėti, jog Amerikai neteisinga kritikuoti tik Japoniją, pamirštant savo pačių ... veiksmus“, – pareiškė T.Hashimoto, kuris buvo minimas ir kaip galimas būsimas premjeras.

„(Jungtinės Valstijos) turėtų pažvelgti į tai, ką JAV kariškiai padarė vietos moterims, ypač Okinavos gyventojoms, kai okupavo Japoniją“, – pridūrė jis.

JAV vadovaujamos sąjungininkų pajėgos Japoniją kontroliavo iki 1952 metų, po jos kapituliacijos baigiantis Antrajam pasauliniam karui. Japonijos pietuose esančią Okinavos prefektūrą amerikiečiai administravo dar du dešimtmečius, kol ji buvo grąžinta Tokijui.

Istorikas, Pulitzerio premijos laureatas Johnas Doweris yra tarp patikimų šaltinių, sakančių, kad amerikiečių kariai okupacijos metais žagindavo japones ir kad žiniasklaidos cenzūra slopino pranešimus apie tuos nusikaltimus.

T.Hashimoto taip pat tvirtino, kad Prancūzija ir Vokietija yra tarp šalių, kurios karo metais steigė „paguodos stotis“.

„Tai istorinis faktas – kad per Korėjos karą ir Vietnamo karą buvo naudojama paguodos stočių sistema“, – „Twitter“ rašė jis. Šio teiginio detalių jis nepateikė ir nenurodė, kurios šalies kariai naudojosi viešnamiais.

Pagrindinės srovės istorija nepateikia jokių įrodymų, kad dabartinės šalių pajėgos, neskaitant Japonijos, naudojosi oficialia sekso vergijos sistema.

Pirmadienį T.Hashimoto išprovokavo pasipiktinimą Japonijoje ir užsienyje pareiškimu, kad kariams, kasdien žvelgiantiems mirčiai į akis, reikia kažkokio būdo garui nuleisti ir kad tokią galimybę suteikdavo „paguodos moterų“ sistema. Jis sakė manantis, kad ta sistema buvo bloga ir kad buvusios sekso vergės nusipelno atsiprašymo.

Nuomonė, jog nėra įrodymų apie tiesioginį valstybės ar imperatoriškųjų pajėgų dalyvavimą sekso vergijos sistemoje, nėra neįprasta Japonijos politinio spektro dešinėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (0)