Vegetarizmas – raktas į ilgaamžiškumą? Kas gyvena ilgiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

faktas 2013-06-06 15:47
Apskritai tokiose tyrimose kaip šis, reikia pateikti daugiaveiksnės ANOVA analizės skaitinius rezultatus, kad būtų galima suprasti, kas iš tikrųjų daro įtakas. Vegetarizmas paprastai yra gyvenimo būdo rezultatas, o ne priežastis. Dėl to vegetarai gali vengti daugybės kitų žalingų veiksnių kaip kad apsirijimo ir TV žiūrėjimo ėdant Lay's čipsus su riebiais padažais.
rimroot 2013-06-06 16:06
Sutinku. Manau bet kuris valgantis mėsą jeigu sportuos, valgys vaisius ir daržoves, neturės žalingų įpročių, bus lygiai toks pat sveikas, arba net dar sveikesnis, nes gaus naudingų medžiagų ir iš mėsos.
immortallt 2013-06-06 16:27
Moksliškai įrodyta, kad badavimas prailgina 30% gyvenimą. Tiesa, neatsirado savanorių šitą eksperimentą atlikti su žmogumi visą gyvenimą...
MantasNo 2013-06-06 16:46
jau geriau gyvent trumpiau, nei visalaik alkanam ir nupushusiam. Nesu mates nei vieno normalaus vegetaro.
faktas 2013-06-06 16:49
Kiek žinau, tai badavimas vaikystės ir paauglystės stadijose. Reiškia, vaikams ir paaugliams reikia duoti mažiau maisto.
Adom 2013-06-06 17:06
. Tiesiog reikia daugiau fantazijos, gaminant valgį namuose nenaudojant mėsos, na ir visų pirma apsivalyti nuo stereotipų.
immortallt 2013-06-06 17:24
Adom, augalinės kilmės baltymų sugeba įsisavinti 2x mažiau nei gyvūlinės. Dar toliau apie 3 paras, neskaityk grybų. Vegetaru būti galima, bet yra ten po to jau nukvakusių vegetarų, kurie siekia jau tik saulės energija būt gyvi. Norint būt vegetaru, reiktų labai daug išmanyti apie maistą, mokėti gaminti ir naudoti labai daug įvairių produktų. Indai - didžioji dalis vegetarai, bet jų virtuvėje labai daug visokių prieskonių, o šviežių ir ant šakų prinokusių vaisių ir daržovių - kalnai.
Evil Goku 2013-06-06 19:49
Nezinau, koek tame tiesos, bet per kažkoka laidą girdėjau, kad žmogus atsiskyrė nuo beždžionės tada, kai pradėjo valgyti mėsą.
mental1ty 2013-06-06 20:01
>Tyrėtų teigimu, vegetarai buvo vyresni, labiau išsilavinę, , tarp jų buvo daugiau sukūrusių šeimas. Štai kur šuo pakastas, o ne mėsoje.
Fobus 2013-06-06 20:25
rečiau vartojantys alkoholį ir rečiau rūkantys, daugiau sportuojantys, plonesni, su šeimomis. Juk visi šie veiksniai teigiamai veikia tavo sveikatą nepriklausomai nuo to tu vegataras ar ne. Priedo, aš sau mintyse esu automatiškai užsifiksavęs skeptiškai žiūrėti į bet kokį straipsnį į dailymail. Tiek daug briedo jie prirašo
Hm 2013-06-06 20:51
2010 metais baigėsi bendras JAV ir GB mokslininkų bendras tyrimas - 30 metų įvairiuose planetos vietose buvo stebimi vegetariškai besimaitinantys žmonės... Trumpa jų išvada - vegetarizmas sveikatai nekenkia, stiprina įmuninę sistemą... Pats aš maitinuosi vegetariškai nuo 19 metų, dabar man 50. Neseniai pasitikrinau sveikatą, dėl visa ko, nes paskutinį kartą poliklinikoje buvau 2007 metais dėl kojos traumos, kraujas, spaudimas ir t.t. normoje... Ne tai svarbiausia. Svarbiausia tai, kad žmogaus virškinimo sistema nepritaikyta vartoti mėsą: dantys - neturime ilčių, o krūminiai dantys pritaikyti malti augalinį maistą, o ne "karpyti" mėsą. Žarnynas per ilgas, kad sugebėtų greitai pašalinti gyvulinės kilmės baltymus, kol jie nepradėjo pūti žarnyne. Plėšrūno žarnyno ir kūno ilgio santykis 1/8, Žmogaus 1/14, karvės 1/22, bet ji atrajoja... Ir dar statistikos, išmaitinti vegetarą reikia 70proc. mažiau dirbamos žemės, 60 proc. mažiau energetinių sąnaudų ir 10 kartų mažiau gėlo vandens... "Nezinau, koek tame tiesos, bet per kažkoka laidą girdėjau, kad žmogus atsiskyrė nuo beždžionės tada, kai pradėjo valgyti mėsą." - Yra ir kita mokslinė versija - žmogus atsiskyrė nuo beždžionės kai pradėjo vartoti krakmolingą maistą - kukurūzai, javai, grūdinės kultūros. Be to šimpanzės ir pavianai (babuinai) mėsa vartoja milijonus metų... "jau geriau gyvent trumpiau, nei visalaik alkanam ir nupushusiam. Nesu mates nei vieno normalaus vegetaro." - Kadangi nustojau valgyti mėsą jaunas, tai nepajutau jokio alkio jausmo. Svorį dabar turiu stebėt, nes greitai priaugčiau viršsvorio... Nuo 19 metų iki dabar mano svoris svyruoja tarp 80 - 85 kg. ūgis 190... Nepasakyčiau, kad tarp mėsėdžių nepasitaiko nupušusių ...
kionig 2013-06-06 21:02
Gal galima šaltinius visiem išvardytiem faktam? Prašau tik nešališkus pateikti.
Hm 2013-06-06 21:18
Dėl dantų... tai geriausias šaltinis bus veidrodis Reikia prieiti prie veidrodžio, išsižioti ir pasitikrinti ar neturime ilčių, patikrinti su pirštu krūminius dantis... Pirmas šaltinis apie vegetarizmą man buvo 1986 metais išleista Karolio Dineikos knyga. Dainius Kepenis berods jo mokinys. Mokslinis GB ir JAV tyrimas buvo paskelbtas 2011 metais tinklalapyje inauka.ru, šiuo metu neveikiantis. Šiaip tai žarnyno ir kūno santykius pasiieškok internete. Kas dėl prasimaitinimo, tai ar čia dar reik kokių nors įrodymų, kad suprastum, kaip ekonomiškai nuostolinga auginti pašarus, šerti gyvulius, o vėliau jais maitintis, kai galima iš karto išsiauginti maistą...
kassu 2013-06-06 21:41
aš tą patį galiu pasakyti apie savo sveikatą, poliklinikose buvau tik dėl sportinių traumų (ai dar dėl vairuotojo pažymėjimo keitimo buvau), bet aš plėšrūnas (valgau mėsą) ir gyvenu (mano manymu) pilnavertišką gyvenimą ir sveikas kaip "rūkytas kumpis" o dėl vegetarų išvedžiojimų apie dantis, virškinimą ir t.t. čia tik savo įsitikinimų pateisinimas. Niekas jums nedraudžia rupšnoti žolę.
gaudis 2013-06-06 21:52
Noreciau priminti,jog mesa yra ne tik tu gyvunu ,kurie klajoja po sausuma,bet ir zuvis ir tt. , vadinamos juru gerybes irgi yra mesa, nesvarbu,kad uzaugusi kitom salygom,taciau kiekvieno zmogaus gyvemas yra skirtingas,visi renkames ,kokie norime buti, o gyvenimo trukme manau nusako ne tik musu maitinimasis, bet ir gyvensena, vegerarizmas ,labiau tai ir yra, saves prieziura,nuolatine,kaip ir sportas suderintas kartu su subalansuota mityba
gaudis 2013-06-06 21:56
Noreciau priminti,kad mes (kalbu apie dauguma zmoniu,bet jau kuria pazystu ir esu mates) vartojame termiskai apdorota maista,reiskia mielasai,kad baltymai yra pakite, ju struktura denaturavusi,ji lengviau skaidoma zarnyne
kionig 2013-06-06 22:09
O, galima paklausti tamstos, ar fiziniu darbu užsiimi? Baltymų šaltinis koks?
EdvasP 2013-06-06 23:02
Žmogus neturi ilčių turbūt nuo tada, kada pradėjo vaikščioti ant dviejų kojų. O dėl to yra ne viena priežastis. Didžiausią įtaką dantų nenaudojimui daro žmogaus rankos. Mums juk nereikia mėsą draskyti dantimis. Ją galima plėšyti rankomis. Gyvūną taip pat žmogus medžioja rankomis.
kionig 2013-06-06 23:16
Vegetarizmas antra religija, po ką ten pirmiau išpažįsta. Aš dar džiaugiuosi, kad jie neaiškina, jog mes visi turėtume grįžti gyventi į urvus ir maistą augintis patys. Medžioti kaip pirmykčiai žmonės, rinkti riešutus etc. Vien rankomis mėsą neužtenka paruošti, žinoma, jeigu jos nemalame su mėsmale, kuri sumažina darbą, norint maistą nuryti. O, dar sako, kad krūminiai dantys irgi nėra pritaikyti smulkinti mėsai Didesnio nupušimo laipsnio reikia su žiburiu paieškoti. Įtariu, kad GMO negrįžtamai paveikia jų smegenis į labiau radikalesnes beigi aršiau aiškinančias ko žmogui reikia ir nereikia. Tiesiog pagal vegatarų ir veganų bibliją visi turėtų gyventi Vegetarizmas - antra pagal šlykštumą religija po kreacionizmo. Bet dažnai būna, kad bėda po vieną nevaikšto..
Shioks 2013-06-06 23:44
Anksciau ar veliau truks musu planetoje maisto, tai nori zmones pripratint saikingiau maista vartot, ir nemest i suksliadezes kumpi 2 dienu stovio, cia labiau issivysciusioms salims tai butina USA, UK... Ne sveikume cia esme yra, yra zmones kur visa gyvenima geria ir gyvena iki 100, taip, labai daug veiksniu yra kiek isgyvensi.