Gelbėdamas dvi mergaites pusę snukio praradęs šuo tėvynėje pasitiktas kaip didvyris (Video)  (0)

Filipinai šeštadienį kaip didvyrį pasitiko po virtinės operacijų iš Jungtinių Valstijų parskraidintą šunį, kuris neteko pusės snukio gelbėdamas dvi mergaites.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po 11 valandų trukusio skrydžio iš Los Andželo mišrūnė Kabang išlindo iš savo kelioninio narvo Manilos oro uoste ir pasisveikino su dideliu būriu savo gerbėjų, guviai vizgindama uodegą.

Kabang vėliau bus pervežta į Filipinų pietinį uostamiestį Zamboangą, kur grįš pas savo šeimininką – darbininką Rudy Bunggalą – bei savo šuniuką.

„Tai pirmasis atvejis per Filipinų istoriją, kai matėme tokį palaikymą šuniui“, – sakė vienas iš tą kalę globojusių veterinarų Edas Unsonas.

2011 metais Kabang, kuriai tuomet buvo dveji metai ir kuri laukėsi šuniukų, tapo didvyre, puolusi prieš motociklą – anot šeimininko, sąmoningai mėgindama išgelbėti jo dukrą ir dukterėčią, kai jos mėgino pereiti vieną judrią gatvę.

Per tą incidentą buvo nuplėštas beveik visas Kabang viršutinis žandikaulis ir nosis, vietoje kurių liko žiojinti skylė.

Paskelbus lėšų rinkimo kampaniją šio šuns gydymui Jungtinėse Valstijose, specialiai įkurtas tinklalapis bei paskyros socialiniuose tinkluose „Facebook“ bei „Twitter“ padėjo surinkti daugiau nei 27 tūkst. dolerių.

Praeitą pirmadienį kalė buvo išrašyta iš Kalifornijos universiteto Daviso veterinarijos ligoninės po aštuonis mėnesius trukusios terapijos, per kurią buvo iš dalies rekonstruotas jos snukis, pašalintas vėžinis navikas ir išgydyta mirtinai pavojinga kirmėlių infekcija.

Tačiau buvo atsisakyta pastangų pritvirtinti snukio protezą.

„Lūžiai buvo itin didelio masto, ir nors tikėjomės, kad Kabang bus pagamintas protezas, tai buvo neįmanoma“, – E.Unsonas sakė naujienų agentūrai AFP.

Nors jos snukis tebėra sudarkytas, Kabang gali kramtyti išlikusiais dviem krūminiais dantimis, o jos uoslė pakankamai gera, kad atpažintų savo šeimininką ir ja besirūpinančius žmones, šeštadienį žurnalistams sakė kitas filipinietis veterinaras Antonas Limas.

Kalė išmoko savitai sudrėkinti liežuvį, susukdama jį nasruose, pridūrė A.Limas.

Nors operuojant nebuvo pasiekta visų trokštamų rezultatų, A.Unsonas teigė, kad tos procedūros buvo sėkmingos.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(11)
(0)
(2)

Komentarai (0)