Purškiama sausra: neperšlampamumo aerozolis "NeverWet" (Video)  (14)

Šiuo aerozoliu apipurkšti daiktai, rodytųs, įgyja stebuklingų savybių: juo apipurkštas išmanusis telefonas lyg niekur nieko veikia kibiro su vandeniu dugne ir ištrauktas iš jo, nuo aerozoliu apipurkštų sniego baltumo batelių it vanduo nuo žąsies nubėga tepalai, padažai, purvas, kuriuo galbūt reikia bristi – kas tik nori. Ir daugybė kitokių neįtikėtinų triukų, paaiškinamų vieninteliu tarptautiniu žodžiu – hidrofobiškumas. Tiksliau – superhidrofobiškumas. Arba hiper. Tokią savybę daiktams suteikia "NeverWet", kurio flakonėlis kainuoja 20 JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai – silicio pagrindu sukurta hidrofobinė danga, skirta elektronikos, rūbų ir praktiškai bet kokio paviršiaus apsaugojimui nuo drėgmės. Tokiu aerozoliu išpurkštas daiktas tampa neįveikiamu drėgmei ir skysčiams.

Demonstraciniame vaizdo filmuke užfiksuota aibė situacijų, kuriose skystis paliečia "NeverWet" nupurkštą paviršių ir atšoka nuo jo it karoliukai nuo parketo, ant daikto paviršiaus nepalikdami nė dėmelės, nė šlakelio. Jei tokiu aerozoliu išsipurkšite baltus marškinėlius, galėsite ant jų užsipilti nors ir stiklinę pomidorų padažo ar garstyčių – viskas nuo marškinėlių nubėgs ir jie liks tokio pat baltumo.

Dar viena įdomi savybė – vandens "įkalinimas". Šiuo atveju, pakanka, pvz., ant stiklo nusibrėžti kvadratą ar kokią kitą pageidaujamą geometrinę figūrą ir jos kontūrą nupurkšti aerozoliu, o vidurį palikti neišpurkštą. Į figūrą įpylus vandens, šis liks įspūdingai tyvuliuoti figūros rėmuose be jokių sienelių.

Ko gero, labiausiai šis išradimas aktualus vienaip ar kitaip išmanios (ar nebūtinai) elektorninės technikos turėtojams – pvz., tam atvejui, jei telefonas ar kitas įrenginys netikėtai vienur ar kitur pliumptelėtų... Flakonėlio pakaks 15-20 kvadratinių pėdų ploto išpurškimui.

Iškalbingiausiai šio produkto privalumus iliustruoja vaizdas:


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(23)
(2)
(6)

Komentarai (14)