Kokie meteoritai ir kur nukrito į Žemę per paskutinius 100 metų?  (0)

Jei meteoritas nelekia tiesiai į jus, žiūrėti į krentantį iš kosmoso akmenį labai įdomu. Per paskutinius 100 metų Meteoritų bendruomenė patvirtino 606 užfiksuotus atvejus, kai į Žemę nukrito „kosmoso turistas“. Dizaineris Sebastian Sadowski sukūrė labai įdomią infografiką, kuri leidžia suprasti, kad meteoritai krenta į Žemę praktiškai bet kur, ši „laimė“ teko ir Lietuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, kad didžiausias (pagal masę) meteoritų skaičius mūsų planetą pasiekė 1946 metais. Kiek vėliau, 1947 metais, Rusijos Sibiro teritorijoje nukrito vienas didžiausių per paskutinį šimtmetį meteoritų – jo dydis sudarė 23 metrines tonas.

Aliaskos (JAV) teritorijoje per paskutinius šimtą metų neužfiksuota nė vieno meteorito kritimo, tačiau visa tai galima paaiškinti tuo faktu, jog čia vietovės ypač retai apgyvendintos. JAV teritorijai apskritai krentančių iš kosmoso akmenų teko 90.

Lietuvoje buvo užfiksuoti keli atvejai: 1929 metais Padvarninkuose „apsilankė“ kiek didesnis nei 3 kg svorio meteoritas, tuo tarpu 1933 metais Žemaitkiemyje nukrito 44,1 kg svorio „kosminis akmuo“.

Pilną infografikos versiją galima pamatyti šiame puslapyje. Verta pripažinti, viskas pateikta labai paprastai ir įdomiai. 

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(1)

Komentarai (0)