JAV atlikta chirurginė operacija, kurios metu naudoti akiniai Google Glass  (1)

Ohajo universiteto Beksnerio medicinos centro chirurgas neseniai atliko operaciją, kurios metu naudojo papildytos realybės akinius Google Glass. Jie leido daktarui Christopher Kaeding transliuoti visą operacijos procesą studentų grupei, esančiai kitame mieste.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operacija buvo atlikta 47 metų moteriškei, kuri susižeidė kelią, žaisdama futbolą. Chirurgo Christopher Kaeding teigimu, iš pradžių galėjo atrodyti, kad pašalinis ir kiek neįprastas įrenginys trukdys, o kartu suteiks diskomforto jausmą, tačiau po operacijos pradžios jis spėjo pamiršti, kad yra su Google Glass.

Dabar Ohajo universiteto specialistai, įkvėpti sėkmingu naujos technologijos panaudojimu, ieško, kur dar galima būtų panaudoti Google akinius. Daktaras Clay Marsh, kuris universitete yra atsakingas už inovacijų diegimą, teigia, jog jis ir jo kolegos yra labai patenkinti atsivėrusiomis galimybėmis, kurias suteikia Google Glass.

Šiuo metu JAV teritorijoje yra tik apie 1000 tokių akinių savininkų, kurie juos gavo, remiantis paieškos giganto įgyvendinamu projektu „Google Explorer Program“. Tikėtina, kad ateityje pažangi technologija bus panaudota tokiose srityse, kaip rentgenograma ir magnetinė – rezonansinė tomografija, taip pat gydytojai galės paprasčiau peržiūrėti ligos istoriją ir kitus duomenis.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (1)