LHC iš vidaus: Google Street View leidžia pasivaikščioti po Didįjį hadronų kolaiderį  (0)

CERN priklausantis Didysis hadronų kolaideris (LHC) leidžia mokslininkams spręsti šiuolaikinės fizikos problemas. Būtent čia neseniai buvo patvirtinta, kad egzistuoja „nepagaunamasis“ Higso bozonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dalelių spartintuvas yra po žeme, tam reikalui išraustas 26,7 km ilgio tunelis. Savaime suprantama, tai yra toks įdomus objektas, jog anksčiau ar vėliau čia turėjo pasirodyti Google su savo Street View kameromis.

Dabar kiekvienas norintys gali pasivaikščioti po Didyjį hadronų kolaiderį, pasitelkę panoraminę Google tarnybą. Galima pažvelgti į laboratorijas, valdymo punktus, požeminius tunelius, kuriuose vykdomi įvairiausi eksperimentai.

Šios Google Street View panoramos skirtos ne tik pramogoms. Jų dėka mokslininkai, dirbantys su LHC iš kitos šalies, gali susipažinti su ta įranga, kuri gali atskleisti dar daug neįmintų mįslių – juk gera pradžia jau padaryta.

2011 metais Street View komandos nariai iš kompanijos Google biuro Ciuriche (Šveicarija) praleido dvi savaites, dirbdami su partneriais iš CERN. Panoramose galima pamatyti visus tuo metu vykdytus eksperimentus, tame tarpe ATLAS, ALICE, CMS, LHCb.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: